• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.06.2017

17:00

ĐUKIĆEV BRIFING: Očekujemo mnogo od Pantića, još tražimo štopera!

Partizan

ĐUKIĆEV BRIFING: Očekujemo mnogo od Pantića, još tražimo štopera!

Podeli vest

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić je posle nekoliko dana priprema analizirao stanje u ekipi, a govorio je i o eventualnim pojačanjima, kao i o Danilu Pantiću, koji se vratio u Humsku

Đukić je istakao da crno-beli imaju veoma kvalitetne igrače, i da mu u ovoj fazi priprema nisu bitni rezultati.

- Kao što sam i očekivao, dosta je mladih momaka sa puno kvaliteta. Ne škripi, nije bitna lepršavost, već da budemo takmičaraka ekipa. U Evropi ne posoji pardon, moramo da budemo praktični, da ispunimo ciljeve - rekao je Đukić.

Skeniraćemo Zvezdu

Đukić nije želeo previše da komentariše situaciju u Crvenoj zvezdi.
​- Gledamo nas, radimo naš posao. Kada za to dođe vreme, skeniraćemo i Zvezdu - kratko je poručio nekadašnji reprezentativac naše zemlje.

Crno-beli se trenutno nalaze na pripremama na Zlatiboru, a trener crno-belih je istakao da jedino sa Tavambom postoji problem u komunikaciji.

- Sa Tavambom se mučimo, ali naučiće i on naš jezik. Momci žele da uče i napreduju i mislim da ćemo brzo doći na željeni nivo - poručio je trener kluba iz Humske.

On se potom osvrnuo na jedino dosadašnje pojačanje, Danila Pantića, koji se posle dve godine vraća u klub iz kojeg je otišao na ne baš lep način.

- Što se tiče dovođeja igrača, sve se radi u dogovoru, niko ne radi na svoju ruku. Pantić je mlad igrač, od njega puno očekujemo, da mi njemu damo, a on da nam vrati. Niko ne dovodi svoje igrače, ni ja svoje, ni Ivica Iliev svoje. Zadovoljan sam radom sportske parcele. Sve je bez trzavica i u miru - istakao je Đukić.

Osvajač duple krune intenzivno radi na dovođenju štopera, a pominjali su se Marko Simić, Milan Mitrović i Borislav Jovanović.

Svi centarhalfovi su u opticaju, ko god je dobar i kvalitetan, odgovara nasem mentalitetu, da ima određeno iskustvo. Sva trojica su u igri, ali nismo razmišljali o poziciji stranca, jer smo popunili kotu stranaca. Pokušaćemo da dovedmo igraca da se pojačamo. Ostojić i Ćirković su dva stamena centarhalfa, koji nam daju sigurnost - naglasio je Đukić.

Šteta za "orliće"

Trener Partizana je prokomentarisao i poraz mlade reprezentacije od Portugala (2:0) na Evropskom prvenstvu.
​- Šteta zaista, nismo bili inferiorni u toj utakmici, kada ne iskoristis svoje šanse sledi kazna. Ta generacija je mnogo dala, moramo da verujemo u njih. Sledeći meč je vrlo važan, moramo da pobedimo, a onda sa Špancima, pa šta bude - poručio je Đukić.

Prokomentarisao je i Leonarda i Đurđevića, tandem koji je najzaslužniji za osvajanje duple krune.

- Leonardo je igrač koji daje plus i koji nam treba, i Đuka i Leo. Đurđević je igrač koji se vrlo dobro kreće, ulazi u šanse i to je za njega u ovom momentu najbitnije. To je za svakog napadača bitno i sa te strane sam zadovoljan Presrećni smo što su sa nama - rekao je bivši trener Valensije, koji je potom odgovorio i na pitanje da li je upravo on najveće pojačanje crno-belih.

Tu sam da pomognem, svojim iskustvom, ali momci su glavi akteri. Bez obzira koliko pažnje pružamo drugim stvatima, svi treba da se koncentrišemo na njih, jer su glavni proizvođači. Ja sam "veliki trener" zato što sam u Partizanu i radim sa velikim igračima. Trener u Barseloni je takođe veliki, Zidan u Realu takođe. Da smo u malim klubovima, bilo bi "mali treneri" - smatra Đukić.

Na kraju je govorio i o očekivanjima u novoj sezoni.

U svakoj utakmici imate ideju sta ko može da pruži. A onda vam u sledećem meču vam promene tu ideju. Bila je kod nas jedna zanimljiva izreka: kada izgubimo utakmicu, u fudbalu se sve menja, prošlost ne postoji. Sve je prelepo, dupla kruna, ali to više ne važi, jer Partizan je veliki klub, živi od sadašnjosti i budućnosti. Zašto je Partizan osvojio duplu krunu? Zato što su bili čvrsti, radili su, dali sve od sebe i zaslužili taj uspeh. Sada samo moramo da se nadogradimo - zaključio je Đukić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija