• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.07.2017

22:36

(VIDEO) PARTIZAN STIGAO DO OLIMPIJAKOSA! Crno-beli strepeli u Podgorici, ali overili prolaz u 3. kolo!

Partizan

(VIDEO) PARTIZAN STIGAO DO OLIMPIJAKOSA! Crno-beli strepeli u Podgorici, ali overili prolaz u 3. kolo!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana prošli su u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona posle remija u Podgorici protiv Budućnosti - 0:0

Crno-beli su u prvom meču drugog kola odigranom pre nedelju dana pobedili sa 2:0. Šampiona Srbije u trećem kolu kvalifikacija očekuju dueli protiv grčkog Olimpijakosa. Prvi meč je na programu naredne nedelje.

Prvu priliku na meču imala je Budućnost u 15. minutu kada je Luka Mirković šutirao sa oko 20 metara, ali je Filip Kljajić sjajno odbranio.

Crnogorska ekipa je 20 minuta kasnije imala još jednu izglednu šansu. Posle centaršuta sa desne strane loptu je zahvatio Miljan Vlasisavljević i pogodio stativu. 

Izabranici Miroslava Đukića su tek u tim momentima došli do daha. Prvo je zapretio Uroš Đurđević, a potom je u 42. minutu Bojan Ostojić, posle slobodnog udarca koji je izveo Marko Janković, glavom pogodio stativu.  

Finiš utakmice doneo je velika uzbuđenja, uglavnom pred golom crno-belih.

Prva prava prilika u nastavku viđena je u 79. minutu kada je Mitrović posle kornera lepo šutirao glavom, ali je lopta prošla pored stative. Samo minut kasnije šut je oprobao i Ivan Pejaković ali je Kljajić dobro intervenisao.  

U 83. minutu je Kljajić ponovo spasio Partizan. Darko Nikač je izašao sam pred gostujućeg golaman, ali se spetljao i nije odmah šutirao. On je, međutim, sačuvao loptu i dodao je do Alena Melunovića na peterac koji je šutirao, ali je golman Partizana još jednom izašao kao pobednik.

BUDUĆNOST - PARTIZAN 0:0

Stadion: "Pod Goricom". 

BUUDĆNOST: Mijatović, Raspopović, Mitrović, Simović, Tučević, Mirković, Hočko, Terzić (od 69. Pejaković), Vlaisavljević, Camaj (od 64. Melunović), Nikač.

PARTIZAN: Kljajić, Vulićević, Ćirković, Ostojić, Miletić, Eveton, Kosović, Janković (od 82. Mihajlović), Đuričković (od 90+1. Ilić), Leonardo, Đurđević.

 

Starsportphoto©

TOK MEČA

Drugo poluvreme:

- 90+1. Umesto Đuričkovića na terenu je Saša Ilić, kojeg publika pozdravlja aplauzom.

- 88'. Pokušao je Leonardo iz slobodnog udarca sa preko 30 metara, ali je bio veoma neprecizan. Odmah nakon toga ga je zamenio Pantić.

- 83'. Nikač je mogao da zakuva, ali ipak nema gola. Izašao je sam pred Kljajića, ali nije znao šta da uradi, "muljao" je, dugo držao loptu da bi na kraju asistirao Vlaisavljeviću, čiji udarac je odbranio Kljajić.

- 82'. Prva izmena u Partizanu, Jankovića je zamenio Mihajlović. Podgorička publika je aplauzom pozdravila reprezentativca Crne Gore.

- 81'. Furiozna tri minuta. Sada prilika na drugoj strani, MIletić se ubacio iz drugog plana, šutirao, ali je izblokiran.

- 80'. Nova šansa za Podgoričane, Vlaisavljević je šutirao, ali odlična intervencija Kljajića.

- 79'. Velika prilika domaćeg tima, Mitrović je šutirao glavom, ali je lopta otišla tik pored gola.

- 73'. Ponovo su fudbaleri Budućnosti tražili penal, lopta je pogodila u ruku Evertona. Sudija Rajnšrajber je pokazao da se igra nastavi jer je ruka bila u prirodnom položaju, uz telo.

- 69'. Druga izmena u domaćem timu, umesto Terzića na terenu je Pejaković.

- 68'. Pritisak crno-beli, dva uzastopna kornera, ali bez prilike.

Starsportphoto©

- 64'. Prva izmena na utakmici. U ekipi Budućnosti je umesto Camaja na terenu Melunović.

- 60'. Centaršut Đuričkovića, ali je Mijatović bio na oprezu i stigao do lopte pre Đurđevića.

-56'. Akcija Partizana po desnoj strani, Janković je centrirao, ali je ispred Đuričkovića u poslednjem trenutku intervenisao jedan defanzivac Budućnosti.

- 51'. Lopta je vie u nogama fudbalera Partizana na početku drugog poluvremena, ali za sada nema ozbiljnije akcije.

- Počeo je drugi deo utakmice, nema promena u timovima.

Starsportphoto©

Prvo poluvreme:

Kraj prvog dela igre

- 42'. Sada su i crno-beli pogodili stativu! Janković je izveo slobodan udarac, Ostojić bio najviši u skoku, zahvatio loptu glavom, i pogodio okvir gola.

- 41': Evo prilike za Partizan, ali je Mijatović u poslednjem trenutku intervenisao ispred Đurđevića.

- 35'. Stativa! Posle desetak minuta "uspavanke", najbolja prilika na utakmici. Vlaisavljević je uhvatio volej, ali nije imao sreće jer je lopta pogodila stativu! U nastavku aakcije, crno-beli su imali kontru koju je Janković upropastio jer je poslao loš pas ka Leonardu koji je bio sam.

- 24'. Polako se crno-beli oslobađaju pritiska i sve ozbiljnije napadaju. Dobra akcija po levom boku, ubacio se MIletić, ali je u poslednjem trenutku izblokiran.

- 21'. Prva ozbiljnija akcija Partizana, Janković je prošao po desnom boku, moglo je biti opasno pred golom domaćeg tima, ali su sudije procenile da je krilnom fudbaleru crno-belih lopta pobegla u gol-aut, iako se stiče utisak da nije bilo tako.

- 20'. Prve čarke na terenu. Partizanovi Brazilci Leonardo i Everton su se verbalno sukobili sa igračima Budućnosti.

- 18'. Tražili su Podgoričani penal zbog navodnog igranja rukome Nemanje Miletića u kaznenom prostoru, ali se na ponovljenom snimku video da je levi bek crno-belih igrao ramenom.

- 16'. Nastavlja se pritisak crnogorskog šampiona, dva vezana kornera, ali je na kraju odbrana Partizana intervenisala.

- 15'. Odličan udarac Mirkovića sa oko 25 metara, lopta je išla pod prečku, ali je Kljajić odbranio i posleo je u korner.

- 8': Moglo je da bude opasno pred golom crno-belih. Vlaisavljević je "pritiskao" Ćirkovića, koji je rizično vratio loptu Kljajiću, ali je golman crno-belih u poslednjem trenutku stigao do lopte ispred protivničkog napadača.

- 2'. Prva akcija domaćeg tima, posle kojeg su Podgoričani imali korner, ali nije bilo opasnosti po gol Partizana.

UŽIVO:

- Kao što je i najavljeno, od prvog minuta igraće Leonardo i Petar Đuričković, umesto Nemanje Mihajlovića i Tavambe, koji su bili starteri za Partizan u Beogradu.

- Glavni grad Crne Gore je potpuno blokiran u popodnevnim časovima. Mondo prenosi da je od 18 sati centar Podgorice u potpunoj blokadi, i da čak ni kafići ne rade!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu
Društvo

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu

Prema glasovima potrošača Srbije, u konkurenciji 1.000 domaćih proizvoda i brendova, Kompaniji „Dunav osiguranje“ dodeljeno je priznanje „Moj izbor“ u kategoriji „Osiguravajuća društva“. Priznanje „Moj izbor“, koje se dodeljuje brendovima iz Srbije kojima se najviše veruje, već 14 godina u okviru kampanje „Najbolje u Srbiji“ organizuje Udruženje potrošača „Moja Srbija“, uz podršku Centra potrošača Srbije i Grada Beograda.

28.03.2024

16:02

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija