• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Stevanović

30.07.2017

11:56

STIŽU EVRI U HUMSKU 1! Partizan ovog leta u plusu najmanje 7,5 miliona!

Partizan

STIŽU EVRI U HUMSKU 1! Partizan ovog leta u plusu najmanje 7,5 miliona!

Podeli vest

Fudbalski klub Partizan ovog leta zaradio je 7.545.000 evra, a ta suma vrlo verovatno će biti uvećana! Prelazni rok još nije završen, a pored toga pitanje je dokle će crno-beli stići u evropskim takmičenjima ove sezone i koliko će novca dobiti od UEFA

 

Klub iz Humske je dosad od prodaje fudbalera i nagrada u UEFA takmičenjima obezbedio prihod od 9,5 miliona evra. Na dovođenje igrača potrošio je oko dva miliona, od čega 1.650.000 evra na Sejdubu Sumu, čime su ga učinili najskupljim igračem u istoriji Partizana.

Dug 15 miliona

Mada se na prvi pogled čini da je reč o pozamašnoj sumi, činjenica je da je Partizanu potrebno oko deset miliona evra godišnje za normalno funkcionisanje. Prema rečima našeg izvora iz Partizana, ovih 7,5 miliona biće potrošeni za redovne troškove. 

PRIHODI PARTIZANA

Nikola Milenković Fiorentina   5.100.000
Dušan Vlahović Fiorentina      1.500.000
Nemanja Mihajlović Herenven 1.700.000
Evropa                                       1.245.000
Ukupno:                                      9.545.000e

DOLASCI

Danilo Pantić Čelsi                   pozajmica
Nemanja R. Miletić Vesterlo         350.000
Sejduba Suma Slovan B.           1.650.000
Ukupno:                                       2.000.000e

- Klub je u dugu većem od 15 miliona evra. Za godišnje funkcionisanje potrebno je oko deset miliona evra, a glavni prihodi su nam od transfera. Pritom, ove pare mahom stižu u ratama. Važno je da Partizan posluje dobro i da su plate zaposlenima redovne. Svi klubovi sa ovih prostora moraju da prodaju igrače da bi živeli. Zbog toga je dobra selekcija možda i najvažnija - objasnio je naš sagovornik.

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev kaže za Informer da njegov klub vodi odličnu finansijsku politiku. Prema njegovim rečima, sve bi bilo mnogo lakše kad bi crno-beli imali nekog moćnog i bogatog sponzora

- Ne mogu da iznosim tačne podatke, jer nisam ja zadužen za finansije u klubu i ne znam sve. Generalno, mi kao klub moramo tako da poslujemo, jer se izdržavamo u najvećoj meri od transfera - poručio je Iliev, i dodao:

- Dok ne uđe neki privatni kapital, moraćemo tako da poslujemo. Lakše bi bilo kad bismo imali nekog sponzora koji će da nam pokrije veći deo godišnjeg budžeta, a onda da pravimo selekciju i prodajemo samo igrače koje želimo. Druga solucija je da se plasiramo u neko od evropskih takmičenja, jer se tu vrti veliki novac

Nije sve bajno

Do kraja prelaznog roka ostalo je još nešto više od mesec dana, a realno je da crno-beli prodaju makar još jednog igrača i tako dodatno zarade. Iliev ističe da klub iz Humske još nije dobio sav novac od igrača koje je prodao.

- Niko se ne pita ima li Partizan te pare zaista ili su tu samo na papiru. Možda nama većina tog novca stiže u ratama, možda imamo neke ranije dugove koje moramo da saniramo. Nije to baš bajno kako se čini - zaključio je sportski direktor Partizana.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MatijaBG PFC

pre 6 godina

Mute i dalje...prošle godine sam lično slušao kada su rekli da je za godišnje poslovanje potrebno 7 miliona,a sad odjednom 10...po tome,oni su sada u minusu 3 miliona....dajte više,koga ono mutite!

bubasvaba

pre 6 godina

Ocete sponzora a sto vi niste nekom sponzor??????? trazite sponzora a sta nudite osim ko ce koliko da se ugradi i pokrade klub.

sone

pre 6 godina

Da imamo kao komsinica 7000000 od drzave bila bi druga prica.

aca

pre 6 godina

jedinno zlo je fk cz .Partizan sam protiv svih i opet ce u LE i Dupla .

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija