• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

05.08.2017

13:55

VLADIMIR VULETIĆ OTKRIVA ZA INFORMER: Inspektor UEFA je predlagao da nas izbace iz Evrope!

Partizan

VLADIMIR VULETIĆ OTKRIVA ZA INFORMER: Inspektor UEFA je predlagao da nas izbace iz Evrope!

Podeli vest

Potpredsednik Fudbalskog kluba Partizan Vladimir Vuletić otkrio je za Informer da su crno-beli vodili veliku bitku da ne budu izbačeni iz evropskih kupova, pošto je inspektor UEFA predlagao da srpski prvak bude suspendovan iz takmičenja

 

 

UEFA je kaznila Partizan sa dve utakmice igranja u Humskoj pred praznim tribinama, a kako tvrdi Vuletić, crno-beli su mogli i gore da prođu od toga.

Predlog inspektora UEFA je bio da Partizan bude isključen iz evropskog takmičenja! Argumentima smo uspeli da smanjimo na ovu kaznu, ako je to ikakva uteha. A, inicijalni predlog je bio da budemo isključeni - rekao je Vuletić na početku razgovora za Informer.

On dodaje da je kazna Evropske fudbalske unije - licemerna.

- Reč je o klasičnom i vrhunskom licemerju Evropske kuće fudbala, koja je u potpunom neznanju i sopstvenoj neukosti u vezi sa istorijskim, političkim i svakim drugim sportskim elementima, u kontekstu onoga što su navijači Partizana imali priliku da istaknu, angažovala inspektora za etničku i rasnu netrpeljivost Žan Pola. On je, izgleda, koristio samo građu gugla, američkog Stejt departmenta i Kongresa, Evropskog parlamenta... Jednostrani pogled u kojem se inspektoru čini da je potpuno irelevantno da li je neko lice osuđeno ili optuženo ukazuje na lični, subjektivni, jednostrani, rekao bih i tendenciozni nastup inspektora, koji je predložio ovakvu kaznu za Partizan - naglasio je Vuletić. 

Uspeli smo da objasnimo da je Srbija u Drugom svetskom ratu za razliku od drugih zemalja, u okruženju pre svega, imala dva oslobodilačka pokreta, od kojih je onaj prvi, kojem je pripadao Pavle Đurišić, ujedno i prvi gerilski oslobodilački pokret u Evropi

Vladimir Vuletić, potpredsednik Partizana

Potpredsednik crno-belih kaže da su predstavnici Partizana uspeli da u sedištu UEFA objasne o kakvim se istorijskim ličnostima radilo na koreografiji "grobara" na utakmici protiv Budućnosti.

- Uspeli smo da objasnimo, na neki način, šta znači za Srbiju Crna Gora, odnosno srpska Sparta i da objasnimo da je Srbija u Drugom svetskom ratu za razliku od drugih zemalja, u okruženju pre svega, imala dva oslobodilačka pokreta, od kojih je onaj prvi, kojem je pripadao Pavle Đurišić, ujedno i prvi gerilski oslobodilački pokret u Evropi. Za razliku od naših komšija, koji su tokom Drugog svetskog rata imali priliku da grade nezavisnu državu Hrvatsku na srpskim kostima, srpska država je imala dva oslobodilačka pokreta - istakao je Vuletić.

On je dodao da je Ratko Mladić, zbog kojeg je inspektor UEFA najviše teretio Partizan, i dalje neosuđen u Haškom tribunalu.

- Inspektor se i dalje bavi likom i delom generala Ratka Mladića, otpužujući navijače Partizana da su dali podršku „dokazanom“ ratnom zločincu. Sve je to u redu, osim reči - dokazanom. On nije dokazani ratni zločinac. Partizan ni na koji način ne želi da ništi žrtve, niti da negira zločine, ali, postupa skrupulozno u stavu sa onim pravilima da se svako lice drži za nevino, pa i u inspektorovim izveštajima mora voditi kao nevino, sve dok sud ne dokaže da je krivo. Nije inspektor sudija i neko ko će da Mladića naziva balkanskom zveri i koljačem iz Bosne, kako ga je nazvao inspektor UEFA. To samo sud može da utvrdi. Ako se to dokaže - podvukao je Vuletić.

Član rukovodstva crno-belih je podsetio na slučaj da je Hrvatski fudbalski savez kažnjen samo novčano za nacrtani kukasti krst na terenu splitskog "Poljuda".

- Hrvati su bili novčano kažnjeni za simbol kukastog krsta, utisnutog na travi stadiona. Ej! Dokle to ide. Simbol kukastog krsta, a kažnjeni su novčanom kaznom. Ako to nije rasizam, ne znam šta je - kaže Vuletić.

Potpredsednik crno-belih je iznenađen što je UEFA teretila Partizan i za zastavu duginih boja na kojoj su bili amblemi Olimpijakosa i Crvene zvezde tokom meča u Beogradu protiv grčkog prvaka.

Kažnjeni smo između ostalog za gej zastavu. Duboko držimo da navijači Partizana nisu poslali nikakvu homofobičnu niti ksenofobičnu poruku. Ako pođemo od pretpostavke da su oni okarakterisali oba kluba, Crvenu zvezdu i Olimpijakos kao gej klubove, pa šta je to problem? U čemu se iskazuje problem ukoliko su neki klubovi „gej-frendli“ klubovi, recimo? Ili imaju navijače koji su gej. Da li onda nama inspektor šalje poruku kako je gej biti nešto loše. S druge strane, tvrdi da mi šaljemo homofobične poruke. Inspektor ih šalje, ne mi. Zastava duginih boja je zastava kojom se oni ponose. To je zastava koja se nalazi na svakoj gej šetnji. Da li to znači da svaki učesnik gej parade sam sebe diskriminiše kad vijori njome? Reč je o pravu sile, a ne sili prava. To je katastrofalno - naglasio je Vladimir Vuletić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mili

pre 6 godina

Na stranu licemerstvo Uefa, ovo me podseca na ono kad ti vlast najavi poslupljenje struje 20%, pa se onda izbore sa bude samo 10%, pa narod onda bude srecan. Luda zemlja, naopak sistem vrednosti, a jos nismo ni poceli.

mislav

pre 6 godina

Inspektor za europski nogomet koristio podatke europskog parlamenta. Koje čudo, kakav skandal, naravno trebao je koristiti podatke četničkog pokreta. Buahahahahahaha

Vickasti

pre 6 godina

Tebe tata i mama nisu poveli na proslavu u Knin nego te ostavili da nahraniš prasiće i živinu.

slobo

pre 6 godina

E moj Vuleticu!,zbog takvih kao si ti Partizan je kaznjen.Posle Vojvdine kada ste kaznjeni,vi se zalite i bagra dolazi na stadion.Umesto da podrzite disciplinsku komisiju ve se zalite,Ovo je evropa ,ne prasta se silejdzistvo i vulgarizam .ko ne plati na cupriji platice naa mostu.Pozdravlja te pola Madjar pola ustasa.

UnRama

pre 6 godina

Jadna je i bedna nasa drzava, jer ostale zemlje mogu da nas prozivaju, rade kojekakve "akcije" nacizma i slobodno da izadju iz svega toga, dok nas kaznjavaju za sve. Gde je ta Evropa za dron od strane albanskih propagandista? Za "ubi, ubi Srbina" iz Hrvatske? Cim mi napravimo nesto cela Evropa zna. Ako smo samo ludi da trazimo neku Evropu. Ostace Beogradski pasaluk od cele Srbije!

NekoIzMase

pre 6 godina

Hahhahaa...on prica o gejevima, a fudbaleri partizana su njih petoric astalno po klubovima ! Ivanov je o tome pricao javno svojim prijateljima. A Ruzic je podrzao gejeve, a zastavu su oni sami doradili sa duginim bojama ! :) Kakv licemer, zbog ovakvih i prolazite kako prolazite....tacka !

Krcun ubio više Srba nego NDH

pre 6 godina

Гејлија,одавно опседнут Ивановом - Нешто се превише "разумеш" ко је хомић,мора да си и ти њихов кукала ти мајка ха,ха,ха

Acke

pre 6 godina

a ustasama je dozvoljeno na svakoj utakmici-ubi srbina,ko dobar dan.Na kraju su im oprostili i otvorili poljud a oni na dan utakmice polupaju danske navijace i nikom nista.To je ta pravda uefe grupe jaj..ra\n\n

Andrika

pre 6 godina

Ljudi ja sam navijac Partizana 65 godina. Budimo iskreni: ovo sto se dogadja na nasim stadionima je veoma cesto brutalno. Koje navijaci? Neki ,, zestoki momci" koji dolaze samo da na stadioni pokazu svoju agresiju.Kada se celo drustvo , pocev od predsednika pa do zemljoradnika bude distanciralo od nasilja bice mirno na stadionima. Ali ne3kima to izgleda odgovara.

NIKOLA1995

pre 6 godina

Kod nas bi najbolje i najsigurnije bilo da se na stadion pusti onoliko gledalaca,koliko klub moze da angazuje policajaca.Jedan policajac,jedan navijac.Sede jedan pored drugog,navijac gleda utakmicu,a policajac gleda tog navijaca.Pa neka posle klubovi placaju profi majmune,koji ce samo da im nanose stetu.Mada znajuci nas i ovo bi ubrzo propalo jer bi huligani ako vec nisu ubrzo postali policajci i sami sebe cuvali.

miki delija

pre 6 godina

uefa mafija i celi svet rade po nalogu okupatore sveta amerike dokazano je to jer oni su sada hit za njih nema zakona jer su oni danas sve

Izbori 2024

Vesti

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!
Politika

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da predlog rezolucije o međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine ima za cilj favorizovanje priče o stradanju Bošnjaka i da negira stradanje Srba, ističući da bi njeno potencijalno usvajanje u UN moglo biti izvor novih sukoba i destabilizacije u regionu.

23.04.2024

10:25

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija