• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl. Tomkovic

29.08.2017

15:30

RUKAVINA I OBRADOVIĆ ZA INFORMER: Kad bi nas Đukić pozvao da se vratimo u Partizan...

Partizan

RUKAVINA I OBRADOVIĆ ZA INFORMER: Kad bi nas Đukić pozvao da se vratimo u Partizan...

Podeli vest

Otkako se Miroslav Đukić vratio u Partizan s posebnom pažnjom pratimo svaki meč crno-belih, uglas poručuju u razgovoru za Informer bivši bekovi srpskog šampiona Antonio Rukavina (33) i Ivan Obradović (29)

 

 

Obojica su svojevremeno debitovali za "parni valjak" pod Đukićevom komandom, pa ne odbacuju mogućnost da se vrate u Humsku sad kad je iskusni stručnjak ponovo na Partizanovoj klupi.

Na pitanje jesu li ispratili put crno-belih ka Ligi Evrope, Obradović prepušta reč Rukavini:

- Toni je stariji, red je da prvo on odgovori.

Desni bek Viljareala uz osmeh preuzima odgovornost.

- Pratimo sve otkako smo otišli iz Partizana, a sad naročito zbog Đuke, a od juče i zbog Bambija. Bio sam na derbiju i uvek sam tu kad mogu da pružim podršku Partizanu.

Obradović se ubacuje: 

Ovo što sad igra Partizan, to je Đuka, to je to. Visoki presing, napadački fudbal, to je njegov sistem i stil

Antonio Rukavina

- Partizan je naš klub. Kod Đukića smo obojica odigrale prve minuta u crno-belom dresu. Srećni smo što se vratio i što je uveo tim u Ligu Evrope. Nadam se da će imati uspeha u Evropi i naravno u prvenstvu. Biće teško, ali vratili su se prvo Vladimir Stojković, pa sad Zoran Tošić i veoma nam je drago zbog toga. To je veoma lep trend, odlična stvar za Partizan, jer su ti momci, naši saigrači iz reprezentacije, i dalje u punoj snazi i mogu mnogo da pomognu Partizanu.

Ko je pozvaniji da priča o Đukićevom Partizanu nekad i sad nego momci koji su pre 10 godina sarađivali sa "španskim trenerskim đakom".

- Ovo što sad igra Partizan, to je Đuka, to je to. Visoki presing, napadački fudbal, to je njegov sistem i stil. Takav je Đukin mentalitet. Sarađivali smo nas dvojica i u Valjadolidu i isto je tražio od nas - priča Rukavina, a nadovezuje se Obradović:

- To je Đuka, bez pardona! I to je super, takav bi Partizan trebalo da bude uvek. Meni je veoma drago što crno-beli sad igraju tako. OK, primili su mnogo golova, ali dali su još više! Zato Đuka ima punu podršku.

Levi bek Anderlehta dodaje dalje da Partizan ima lepu šansu da prezimi u Ligi Evrope.

- Četiri utakmice u Evropi, protiv Olimpijakosa i Videotona, pokazale su da Partizan može da se nosi sa velikim timovima. Opet tu vidim ogroman uticaj trenera, koji je doneo iskustvo, on će znati šta da posavetuje igrače i za predstojeće mečeve i imaće sigurno stabilan tim.

Rukavina aminuje Obradovićeve reči i podiže ulog tvrdeći da je grupa crno-belih lakša nego Zvezdina.

- Ne kažem da je grupa laka, ali jeste lakša nego ona u kojoj je Crvena zvezda. Težak je jedino raspored, pošto Partizan prvo ide u goste Jang bojsima, a onda čeka Dinamo Kijev bez publike. Ukrajinci su jedini iskusnii tim u ovoj fazi takmičenja, jer su redovni u Ligi šampiona ili Ligi Evrope. Partizan ako može neka nastavi kao protiv Videotona, jer je to bila izvanredna partija i taj koncept igre bi trebalo zadržati. Sad s pojačanjima kakvi su Stojke i Tošić, i ako dođe još neki igrač, biće to ozbiljan tim i sposoban da prođe grupu.

Konačno, kad se toliko puta kroz razgovor provuku imena najzvučnijih pojačanja i ujedno povratnika, Stojkovića i Tošića, neminovno je pitanje da li će već sledećeg leta Partizanov tim biti jači za još dvojicu reprezentativaca - Rukavinu i Obradovića.

- Kad god neko od nas ima manju minutažu u klubu ili mu istekne ugovor, odmah krene ta priča. Videćemo - ostaje zagonetan Rukavina.

Obradović, međutim, sumnja da bi sledećeg leta mogao da završi u Humskoj.

- Toni je stariji, njemu je vreme. Meni je tek 29, sačekaću još par godina.

Na pitanje da li bi ih poziv Miroslava Đukića omekšao u stavu, obojica se samo osmehuju, a Rukavina za kraj kaže:

- Ako Đuka pozove... Videćemo, o tom potom. Najvažnije je da Patizan i Đukić sad imaju našu maksimalnu podršku.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
straja

pre 6 godina

Na racun Djukine "taktike".....nisu ni gledali,ni citali o odigranij utakmici...ali ociglednom im visi igranje o tankomk koncu....

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija