• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mozzartsport

30.08.2017

19:35

PARTIZAN SE OPET ŽALI UEFA! Vuletić: Naši su nas tužakali, prepolovite nam kaznu!

Partizan

PARTIZAN SE OPET ŽALI UEFA! Vuletić: Naši su nas tužakali, prepolovite nam kaznu!

Podeli vest

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić u četvrtak će u Nionu pred Žalbenim većem UEFA pokušati da smanji kaznu koju su crno-beli dobili - dve utakmice igranja pred praznim tribinama i 130.000 evra

Funkcioner Partizana je istakao da u Nion odlazi sa jakim argumentima.

- Argumenti že biti bazirani na nekoliko tačaka. Prva je različito odlučivanje u istim situacijama. Reč je o Hajduku iz Splita, Legiji iz Varšave, i Steaui od prošle godine. Druga, uprave u našim klubovima se često menjaju i cilj svake kazne je prevencija i resocijalizaicja, a ne kazna sama po sebi. Ako je sama posebi onda ne može da se sagleda kontekst. Ova uprava čini sve da stabiliuzuje klub i ispuni stroge zaheve UEFA, zbog čega će pred prvu utakmicu grupne faze na svom stadionu pripremiti sprečavanje blokade prilaza. U procesu je kupovine zaštitnih ograda i kapija na čemu UEFA insistira. Sve što možemo, to i činimo - rekao je Vuletić za Mozzartsport i dodao:

- Treća tačka? Ni na jednoj od dve utakmice, niti delegati niti predstavnici suprotnog kluba nisu u zvaničan protokol uneli bilo kakvu primedu na račun organizacije. Rezultat svega je izveštaj jednog nezavisnog tela (FER-a), koje nije UEFA, ali ga je UEFA pre nekoliko goduina proglasila za obavezujuće, iako do toda nije bilo. To telo čine uglavom pripadnici koji iz domaćih sredina šalju informacije UEFA. Dakle, naši ljudi bave se demuniciranjem (tužakanjem, op. au), odnosno oni su ti koji organima UEFA objašnjavaju ko su Ratko Mladić i Pavle Đurišić. Nama je zapravo FER bio čovek koji je koristeći Vikipediju objašnjavao zločine Mladića i Đurišića - istakao je potpredsednik crno-belih.

On je naglasio i da su svi u Partizanu svesni grešaka koje su napravili, ali da samo traže da za sve važe isti kriterijumi.

- Mi smo svesni odgovornosti. Za sve tehničke propuste Partizana, blokirane izlaze, bacanje objekata i paljanje baklji, kao i upade neovlašćenih lica u prostor koji nije za to naznačen... Ali, sve su to zamerke i nekim durgim klubovima iz Istočne Evrope, pa kazne nisu bile ovakve. Odluka prvostepenog organa je prestroga. Partizan je već izdržao polovinu kazne, a kazna treba da pokaže funkciju resocijalizacije. Zato ćemo predložiti smanjenje na jednu utakmicu i na polovinu novčanog iznosa - istakao je Vuletić i na kraju zaključio:

- Čak smo spremni da prihatimo i zatvaranje jednog ili dva sektora na stadionu kako bi Partizan možda jednu od ključnih utakmica u grupnoj fazi Lige Evrope, protiv kijevskog Dinama, mogao da dočeka pred svojim navijačima. Ne bežimo od odgovornosti, nego tražimo da se ne primenjuju iste kvalifikatorne norme na identične slučajeve, jer su odluke zasnovane na potpuno dvostrukim standardima. A jedno od osnovnih načela distributivne pravde jeste jednako postupanje u jednakim situacijama - poručio je Vuletić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Stranac

pre 6 godina

Чекај мало... значи по твом аргументу, Генерал Младић је чинио злочине..n

5 NDH IGRACA IDOLI TUDJMANOVIH

pre 6 godina

IZBACITI SRAMNU TUDJMANOVU BAGRU 10 GODINA IZ EVROPE.\n

Ivan Smederevac

pre 6 godina

Prosinceki, Juric, Jurisic, Krmpotic, Rudinski, Beara, Repcic, Visinjka, Toplak, Ivkovic...

Krcun ubio vise Srba nego NDH

pre 6 godina

Шиптарчино,прво тебе у кавез па ћемо онда о Европи и фудбалу ха,ха,ха

vuk

pre 6 godina

Ovaj komentar samo pokazuje patološku mržnju zvezdaša, nasljednika Krcuna, prema svemu što simbolizuje "Partizan". Krcun je bio bolestan, nesretan čovjek i oni su takvi.

Mauda

pre 6 godina

Bagra si ti govedo jedno necivilizovano.........sram da te bude.

miki delija

pre 6 godina

proterajte mafijaske vodje sa stadiona jednom zauvek te svercere droge i imacete svoj mir jednom zauvek u tome vam lezi problem

bogi batina

pre 6 godina

pa kako sad jel koristio tuzakala ili wikipediju?\n

caki

pre 6 godina

TREBA DA VAS KAZNE JOS ŽEŠĆE.KAD SU VAM NAVIJAČI OBIČNI HULIGANI .U UEFA TREBA POSLATI SNIMAK SA DERBIJA GDE SU GROBARI HULIGANI ZAPALILI POLA JUŽNE TREBINE.ZA TAKVE NAVIJAČE TREBALO BI ZABRANITI ULAZAK NA STADION.\n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17