• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

01.09.2017

20:32

PARTIZANU PRETI IZBACIVANJE IZ EVROPE! Vazura: Svaka naredna greška će biti kobna!

Partizan

PARTIZANU PRETI IZBACIVANJE IZ EVROPE! Vazura: Svaka naredna greška će biti kobna!

Podeli vest

Čelnici Partizana Miloš Vazura i Vladimir Vuletić istakli su da su očekivali da UEFA umanji kaznu, ali istovremeno upozorili navijače da će sledeći incident doneti izbacivanje iz Evrope

Evropska fudbalska federacija (UEFA) odbila je žalbu Partizana da se kazna od dve utakmice igranja pred praznim tribinama i 130.000 evra prepolovi.

- Očekivali smo od UEFA da smanji kaznu. Znajući kako je nekim drugim klubovima iz našeg okruženja, a tu mislim na jedan hrvatski klub, smanjila kaznu. Za sve uvrede koje UEFA trpi od navijača Legije, kazne su mnogo manje. Mi smo uložili mnogo napora da smanjimo kaznu, ali nažalost tako je kako je. Hoćemo da upozorimo navijače, svaki sledeći incident na našem stadionu može da nas izbaci iz Evrope. Ovih dana ćemo napraviti nekoliko akcija da navijači navijaju kako treba. Upozoravam još jednom, mogu da nas izbace iz Evrope - rekao je generalni direktor Miloš Vazura za Informer.

UEFA raspolaže i poluprivatnim snimcima nekih naših domaćih portala i fizičkih lica koja su slala sadržaje direktno u evropsku kuću fudbala

Vladimir Vuletić, potpredsednik FKP

Potpredsednik kluba iz Humske Vladimir Vuletić je u Nionu pred Žalbenim većem obrazlagao zašto treba umanjiti kaznu, ali ni to nije pomoglo.

Odluka Žalbenog veća plod je okolnosti da je FK Partizan višestruki povratnik u pogledu prekršaja Disciplinskog pravilnika UEFA. Predsedavajući veća je istakao da smo već bili suspendovani iz evropskih takmičenja nakon utakmice sa Zrinjskim, da nam je delimično zatvaran stadion nakon utakmice sa Totenhemom, da je ovo i dalje najniža kazna koja se može izreći jednom višestrukom povratniku - izjavio je Vuletić za naš portal i dodao:

- Problem dodatno predstavlja i činjenica da se na snimcima, koji su juče prezentovani na saslušanju, čuju i majmunski krici na utakmici sa Olimpijakosom, da na ulazima na juznoj tribini postoje grafiti sa nacističkim sadržajem po misljenju insprektora UEFA. On je tražio i isključenje FK Partizan na tri godine iz evropskih takmičenja, međutim, uprkos tome što smo uspeli da se izborimo protiv ovakve odluke, moramo da budemo maksimalno obazrivi u narednom periodu - poručio je potpredsednik Partizana.

On je dodao su mnogi slali privatne video snimke kako bi naškodili Partizanu.

- Kuriozitet predstavlja i činjenica da UEFA raspolaže i poluprivatnim snimcima nekih naših domaćih portala i fizičkih lica koja su slala sadržaje direktno u evropsku kuću fudbala. Predsedavajući je, nakon saslušanja, u privatnom razgovoru naveo da je, uprkos izuzetnoj argumentaciji našeg tima u pogledu "rasističkih poruka" koje smo uspeli da odbranimo, izbrojano preko 10 drugih prekršaja koje je publika na stadionu počinila (među kojima i ubacivanje predmeta, topovski udari, gađanje igrača suprotnog tima, blokirani prolazi na stadionu, upadi neovlašćenih lica u delove stadiona koji su namenjeni službenim licima UEFA, itd...). Naš tim je uspeo da dva puta ove godine spreči isključivanje FK Partizan iz Evrope, međutim, ne može dalje sam, publika mora razumeti da Partizan zahteva i njihovu pomoć - zaključio je Vuletić.

UEFA BEZ MILOSTI PREMA PARTIZANU! Kazna ostaje, bez navijača na Dinamo!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija