• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Stevanović

23.09.2017

07:00

EVERTON BEZ STRAHA IDE NA BANJICU: Ne plašim se Radovih navijača!

Partizan

EVERTON BEZ STRAHA IDE NA BANJICU: Ne plašim se Radovih navijača!

Podeli vest

Nemam strah od povratka na stadion Rada, bez obzira na rasističke uvrede koje su mi prošli put uputili navijači domaćeg tima, kaže za Informer vezni fudbaler Partizana Everton Luiz

Crno-beli u nedelju (19.00, Arena sport 1) gostuju "građevinarima" u meču 11. kola Superlige, a prethodni duel ova dva tima na Banjici, u februaru ove godine, ostao je upamćen po sukobu pristalica Rada i Partizanovog Brazilca.

"Junajted forsi" tad su na rasnoj osnovi vređali Evertona, a on nije uspeo da se iskontroliše, pa im je po završetku utakmice pokazao srednji prst.

Potrudiću se da doprinesem uspehu Partizana, ako ne golom, onda makar igrom i zalaganjem
Ognjen Ožegović, fudbaler Partizana

Svi rade za tim

Srčani defanzivni vezista ipak smatra da rasizam nije svojstven Srbima i veruje da ovog puta neće biti problema.

- Moja porodica i ja volimo Srbiju i narod koji je divan i koji nas je odlično prihvatio. Uvek postoji neko ko odskoči od mase, ali svakako ne bih na osnovu pojedinačnih slučajeva generalizovao sve navijače, bilo u Srbiji ili Evropi. Mislim samo o utakmici i lepim stvarima, a sve drugo ostavio sam iza sebe - jasan je Everton.

partizan.rs

Partizan je trenutno trećeplasirani na tabeli i u poslednjem kolu jedva je izvukao bod protiv Napretka na svom terenu (1:1), upravo golom Brazilca u nadoknadi vremena. Brazilac je, međutim, naglasio da mu je nebitno ko postiže pogotke.

- Šef je napravio sistem u kom svi moraju da rade za tim i onaj ko dođe potrebno je da se uklopi i prilagodi. Nemamo zvezde u timu, svi radimo za Partizan i zajedno punimo mrežu protivnika. Golovi su zadatak špiceva, a mi smo tu da pomognemo i uradimo što je do nas - jasan je Everton.

On ipak ne očekuje da će biti lako savladati Rad.

Sudi Mažić

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije odredila je da glavni arbitar meča Rad - Partizan bude Milorad Mažić. Očigledno je da i u FSS smatraju da je duel na Banjici utakmica visokog rizika, pa su odlučili da deljenje pravde povere našem najboljem sudiji. Mažić je ove godine već jednom sudio Partizanu. Bilo je to 13. avgusta u 5. kolu Superlige, kad su crno-beli savladali Vojvodinu u Novom Sadu sa 1:0.

- Partizan uvek ide na pobedu i to nije naša filozofija od dolaska trenera Miroslava Đukića, već tradicija kluba. Jednostavno, moramo da pobeđujemo, a nije uvek lako, jer kao i svi ljudi, i mi imamo slabosti i periode umora. Sve ekipe u prvenstvu su posebno motivisane kad igraju protiv šampiona - zaključio je Everton.

Zaboravili kiks

Bivši fudbaler Rada, a odskoro napadač Partizana Ognjen Ožegović već je dao jedan gol u novom klubu i stalo mu je da taj broj poveća.

- Baš nam je teško pao remi sa Napretkom, ali smo zaboravili to i okrenuli se meču sa Radom. Nadam se da ćemo ispraviti sve greške u odbrani i u napadu. Idemo na pobedu i samo nas tri boda zanimaju. Mnogo bi mi značilo da dam gol. Potrudiću se da doprinesem uspehu Partizana, ako ne golom, onda makar igrom i zalaganjem - istakao je Ožegović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija