• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.09.2017

20:51

(VIDEO) LUDAČKI MEČ CRNO-BELIH PRED DINAMO! Partizan ispustio 2:0, tinejdžer i Tavamba postavili stvari na mesto!

Partizan

(VIDEO) LUDAČKI MEČ CRNO-BELIH PRED DINAMO! Partizan ispustio 2:0, tinejdžer i Tavamba postavili stvari na mesto!

Podeli vest

Goleada na Banjici pripala je fudbalerima Partizana, koji su sa 4:2 savladali Rad u 11. kolu Superlige Srbije

Delovalo je da će Partizan rutinski da reši posao na Banjici, ali se ipak ispostavilo da će šampion morati žestoko da se naradi za tri boda. Domaćin je iako osakaćen povredama u prvom delu za šest minuta uspeo da poravna rezultat na 2:2. Ali, mladi Jovanović i Tavamba su na kraju slomili otpor "građevinara" u finišu utakmice. 

Nakon kiksa protiv Napretka u prošlom kolu crno-beli su rutinskom igrom skoro sa pola snage stekli dva gola prednosti u prvom delu meča. Bili su šokirani Đukićevi puleni samo nekoliko minuta pre početak utakmice jer se tokom zagrevanja povredio golman Vladimir Stojković. Ali, to nije poremetilo srpskog šampiona. Ožegović je već posle 15 minuta igre posle asistencije sjajnoj Đuričkovića matirao domaćine. "Građevinare" je dotukao u 28. Mitrović prvencem u crno-belom glavom i  ponovo nakon asistencije Đuričkovića iz kornera. 

Starsportphoto
 

Rad nije imeo nijednu šansu, ali ni sreće, jer su im se povredila tri prvotimca. Međutim, malo su se opustili crno-beli, a "građevinari" odlučnije ušli u drugi deo utakmice, pa su za šest minuta stigli do egala.

Dve šanse i dva gola!  Prvo je u 48. Zonjić odbitak smestio u mrežu, a već u 54. je bilo 2:2 pošto je rezervista Vujačić vratio Rad u igru. 

Ali, nisu uspeli do kraja da sačuvaju mrežu Petrićevi izabranici. Prvo je prednost šampionu vratio mladi Jovanović samo nekoliko minuta pošto je zamenio Ožegovića, dok je sve dileme dva minuta pre kraja otklonioTavamba koji je dobru partiju krunisao pogotkom.

 

RAD -  PARTIZAN 2:4 (0:2)

Strelci: Zonjić 48, Vujačić 54 - Ožegović 15, Mitrović 28, Jovanović 79, Tavamba 88.

Stadion: Kralj Petar I. Sudija: Milorad Mažić.

RAD: Zogović, Vico (od 25. Šipčić), Rendulić, Zonjić, Volkov, Petrović, Piščević (od 19. Mladenović), Lutovac, Denić, Stojanović (od 46. Vujačić), Lukić. 

PARTIZAN: Jovičić, Vulićević, Nemanja R. Miletić, Mitrović, Antonov, Marjanović, Radin, Đuričković, Tavamba, Pantić (od 64. Suma), Ožegović (od 74. Jovanović).

 

TOK MEČA:

Starsportphoto

Drugo poluvreme

- 90'. Igraće se još tri minuta!

- 88'. GOOOL! Tavamba stavlja tačku, Partizan vodi sa 4:2.  Kamerunski napadač golom je krunisao dobro izdanje. Sve je sam uradio i matirao Zogovića.

- 82. Zakuvalo se na terenu, čarke među igračima, ali Mažić brzo smiruje situaciju i sve postavlja na svoje mesto.

- 79'. GOOOL! Jovanović samo što je ušao u igru i odmah je zatresao mrežu. Velike zasluge za gol pripadaju Tavambi .  Kamerunac je napravio nekoliko driblinga po levoj uputio loptu u sredinu, gde je mladi napadač crno-belih sjano odreagovao i obradovao navijače crno-belih. 

- 74'. Izlazi iz igre strelac prvog pogotka za Partizan Ožegović, na terenu je Jovanović.

- 67'.  Pokušaj Ožegovića, pao je centarfor Partizana u šesnaestercu, širio ruke, ali Mažić je samo  odmahnuo glavom.

- 66'. Velika je ovo bila šansa za Rad. Lutovac je bio u prilici i malo je falilo da potpuno preokrene rezultat.

- 64. Suma je zamenio Pantića u ekipi Partizana.

- 61'. Tavamba je pokušao sa 25 metara da prebaci Zogovića, međutim, lopta je završila preko prečke.

- 58'. Hoće crno-beli što pre da vrate vođstvo, oprobao se Đuričković sa 20 metara, ali je pogodio u lice Rendulića koji je tako otklonilo opasnost.

- 54'. GOOOOL! Rad poravnava na 2:2! Vule Vujačić, koji je ušao u igru sa klupe početkom drugog dela meča,  doneo je poravnanje domaćinu posle sjajne asistencije Denića.

 

- 53'. Hrabrije je Rad krenuo u drugom poluvremenu. Sada je Lukić stavio na ispit Jovičića ali šalje loptu pored gola.

- 48'. GOOOL! Rad je pogotkom Zonjića samanjio na 2:1 iz prve šanse "građevinara" na utakmici. Mladenović je šutirao sa oko 20 metara, golman Partizana Jovičić samo je odbio loptu u polje, a Zonjić natrčao na odbitak i poslao loptu u nebranjeni deo mreže. 

- 46'. Vule Vujačić menja povređenog Marka Stojanovića u ekipi Rada.

Starsportphoto

Prvo poluvreme:

- 46'. Povredio se Stojanović u ekipi Rada.  Lekarska ekipa je pokušala da ga osposobi, jedva je napustio teren. Teško će se vraćati na teren posle pauze na poluvremenu.

- 45'. Igraće se još dva minuta.

- 37'. Sada je Đuričković posle dve asistencije pokušao da zatrese mrežu. Pucao je sa distance a golman Zogović je prosledio u korner.

- 35'. Ožegović je dobio dobru loptu, našao se jedan na jedan sa Rendulićem, ali je šutirao pored stative.

- 28'. GOOOL! Partizan vodi 2:0 golom Mitrovića. Nova asistencija Đuričkovića, ovoga puta iz kornera, Mitrović je nadvisio je golmana Rada Zogovića koji je zaplivao u prazno i postigao prvenac u crno-belom dresu - 2:0.

- 26'. Kontranapad Partizana, Pantić gura loptu na stranu do Antonova, Tavamba je na petercu, ali je dobio loš pas. 

- 25'. Ponovo menja Gordan Petrić, trener Rada. Vico ne može da nastavi utakmicu, umesto njega igra Šipčić.

- 23'. Uspeo je Zogović da sačuva gol od Ožegovića nakon greške saigrača, ali je lopta došla do Tavambe, koji je mogao da duplira vođstvo gostiju, ali se spetljao i samo iznervirao trenera Đukića pored aut linije.  

- 19'. Prinudna izmena u ekipi Rada. Piščević je zbog povrede napustio teren, umesto njega je ušao Mladenović.

- 15'. GOOOL! Ožegović dovodi Partizan do vođstva - 1:0. Lepa akcija srpskog šampiona. Danilo Pantić je prosledio loptu do Đuričkovića, a ovaj do Ožegovića koji je lepo primio i smestio je u mrežu.

- 9'. Đuričković je probao da uhvati nespremnog golmana Rada udarcem sa 25 metara, ali Zogović je loptu poslao u korner.

- 5'.  Prvi korner na utakmici, Zogović boksuje loptu posle Đuričkovićevogubacivanja. 

- 3'. Tavamba se prošetao do kaznenog prostora Rada, ali je uputio loš centaršut, niko od crno-belih nije došao do te lopte. Na vreme su "građevinari" intervenisali.

 

- Golman Partizan Vladimir Stojković povredio se neposredno pred meč na zagrevanju pa je na golu Marko Jovičić. Kako prenosi Arena Tv osetio je bol u butnom mišiću.

- Trener Miroslav Đukić je baš istumbao tim za Rad. Pored povređenih Zorana Tošića i Nebojše Kosovića u startnih 11 nisu ni Nemanja G. Miletić, Bojan Ostojić, Marko Jevtović, Everton, Marko Janković, Sejdubu Suma... 

- Među startnih 11 je  Milan Radin, kao i Milan Mitrović i Nemanja Antonov, Petar Đuričković i Danilo Pantić.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLA1995

pre 6 godina

Ovaj trener OPA,OPA,nacisto ce nas ZAKOPA.Pa on samo to i zana reci cisto na srpskom.

TARAS

pre 6 godina

Proslo kolo Napretkovi igraci igrali za Zvezdu,a danas fudbaleri Rada nece da igraju protiv Partizana.Sta je cudno?Nista pa u srbiji se navija samo za ova dva tima,sve ostalo su zablude.

SUDIJA

pre 6 godina

PROTIV Partizana svi igraju najbolje sto mogu umiru na terenu!!?? protiv zvezde se odmah predaju nece ni da se potrude na terenu i zvezda nema potrebe ni da dolazi na utakmice jer su tu i sudije ukoliko nesto lose krene po zvezdu JE.EM TI SMRDLJIVI SRPSKI FUDBAL gde se favorizuje smrdljiva zvezda na STETU srpskog fudbala!!!!! PRIVATIZOVATI sve klubove POD HITNO pa da vidimo ko ce da poklanja utakmice zvezdi !!!!!!!!!!!!!!

ćela

pre 6 godina

Ovakav komentar može napisati samo bolesno umni čovek , osoba puna mržnje , spremna za hospitalizaciju u odgovarajućoj psihijatrijskoj ustanovi !!! Jadan li ti je život koji ti živiš , gospon "sudac" !!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija