• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

27.09.2017

10:18

PARTIZAN U EVROPI NE UME BEZ "GROBARA"! Crno-beli jure prvi trijumf bez publike u UEFA takmičenjima!

Partizan

PARTIZAN U EVROPI NE UME BEZ "GROBARA"! Crno-beli jure prvi trijumf bez publike u UEFA takmičenjima!

Podeli vest

Šampion Srbije do sada dva puta igrao pred praznim tribinama u evrokupovima i nijednom nije slavio. Remizirali sa Sportingom 3:3 2002. godine i sa Videotonom prošlog meseca 0:0

Fudbaleri Partizana jure prvu pobedu u Evropi pred praznim tribinama u Humskoj! Crno-beli sutra (21.05 RTS 1) dočekuju Dinamo Kijev u meču 2. kola B grupe Lige Evrope i pokušaće da urade ono što nikad dosad nisu: da savladaju nekog evropskog protivnika bez podrške "grobara".

Partizan je do sada u Humskoj odigrao dva meča bez publike u okviru evrokupova i nijednom nije pobedio. Prvi put to je bio slučaj 2002. godine, kada je posle produžetaka odigrao 3:3 protiv lisabonskog Sportinga i Kristijana Ronalda.

PARTIZAN BEZ PUBLIKE U EVROPI KOD KUĆE

4. oktobar 2002. Partizan - Sporting 3:3
17. avgust 2017. Partizan - Videoton 0:0

Crno-beli su dobili prvi meč u Lisabonu sa 3:1, da bi u Beogradu doživeli identičan poraz, pa su tek posle dodatnih 30 minuta prošli dalje u tadašnjem Kupu UEFA.

Dodatna energija

Neporažen u Humskoj je bio i Videoton prošlog meseca, kada je bilo 0:0 u meču gde je golman Vladimir Stojković sprečio da Partizan bude poražen. Sportski direktor Partizana Ivica Iliev kaže za Informer da je veliki problem što se meč igra bez publike, ali nada se da to neće biti problem ekipi kao u prethodna dva navrata.

- Definitivno imam negativno iskustvo pred praznim tribinama. Sećam se Sportinga, tamo smo pobedili sa 3:1, a onda smo došli ovde da igramo bez publike i vadili kestenje iz vatre. To je moglo da nam se obije o glavu i protiv Videotona. Nadam se da će ovog puta sve biti u redu. Moramo da uložimo dodatnu energiju, jer je svima jasno da su naši navijači 12. igrač. Nadam se da smo svi zajedno izvukli pouke i da nećemo odmagati našem timu ubuduće - poručio je Iliev za Informer.

Osim praznih tribina, velike brige stručnom štabu Partizana zadaju i povređeni igrači. Van stroja su Zoran Tošić i Nebojša Kosović, a neizvesni su nastupi Nemanje G. Miletića i Marka Jevtovića, kao i prvog golmana Vladimira Stojkovića. Prema rečima Ivice Ilieva, Stojković će biti spreman.

Starsportphoto

mojugao

LEANDRE TAVAMBA

NAPADAČ PARTIZANA

Negativno po nas je što nema navijača. Imamo već iskustvo iz meča protiv Videotona, protiv Mađara smo odigrali nerešeno, a sada ćemo sve učiniti da ostvarimo pobedu.

- Hvala Bogu, Stojke će verovatno moći da igra protiv Dinama. Veliki je hendikep što ne igra Tošić, oko kog smo počeli da gradimo igru. Baš nas je zadesilo mnogo povreda. Suma se vratio na teren, ali je van forme. Ipak, moramo to da pregrmimo. Imamo veliki fond igrača - istakao je Iliev.

Ozbiljan protivnik

Partizanov direktor kaže da je Dinamo najjači rival u grupi, ali da uprkos tome igrači prvaka Srbije neće imati previše respekta prema Ukrajincima.

- Čeka nas ozbiljan protivnik. S druge strane, mi smo prava takmičarska ekipa, igramo dobar fudbal u Evropi. Ambicije su nam porasle posle odličnog rezultata s Jang bojsom (1:1), tako da u ovaj meč ulazimo s entuzijazmom. Verujemo da smo dovoljno kvalitetni da ostvarimo dobar rezultat - zaključio je Iliev.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge
Društvo

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge

Međunarodni dani razgovora s Austrijom, na kojima će savetodavci iz austrijskog Zavoda za penzijsko osiguranje i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srbije pružiti pravnu pomoć ljudima koji ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Austrije, biće održani sledeće nedelje.

20.04.2024

13:36

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija