• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

06.10.2017

07:00

MIROSLAV ĐUKIĆ SIGURAN U SEBE: Neću dobiti otkaz! Neka navijači krive mene, ali da podrže igrače!

Partizan

MIROSLAV ĐUKIĆ SIGURAN U SEBE: Neću dobiti otkaz! Neka navijači krive mene, ali da podrže igrače!

Podeli vest

Neću dobiti otkaz, napraviću moćan Partizan kakav želim, poručio je trener crno-belih Miroslav Đukić!

Iskusni stručnjak veruje da situacija u ekipi nije alarmantna, uprkos nizu neuspeha i zahtevima navijača da podnese ostavku.

Srpski šampion je prošlog četvrtka izgubio od Dinama iz Kijeva u Ligi Evrope 3:2, iako je na poluvremenu vodio 2:0. Tri dana kasnije igrao je nerešeno s Čukaričkim, nakon čega je publika poželela da Đukiću vidi leđa.

Pobedićemo u Albaniji

Đukić veruje da će se Partizan u Albaniji protiv Skenderbega 19. oktobra vratiti u trku za prezimljavanje u Evropi. On najavljuje dve pobede protiv prvaka Albanije.
- U Evropi nigde nismo išli da se branimo, idemo po pobedu. Tako će biti i u Albaniji. Tražićemo pobedu protiv Skenderbega, da li igramo kod kuće ili na strani, nije nam važno. Svakako idemo na pobedu - istakao je Đukić.

Umorni i povređeni

Ipak, nekadašnji selektor Srbije ne razmišlja o odlasku.

- Najbitnije je strpljenje. Mi smo na svim frontovima u igri. Na četiri boda smo od prvog mesta u Srbiji, na bod od drugog mesta u grupi Lige Evrope. Još dugo i mnogo ima da se igra. Ne zatvaramo oči pred problemima, činjenica je da moramo da se poboljšamo. Umorni smo, ima povređenih igrača, sve doprinosi da ne vidimo Partizan kakav hoćemo. Pa i veliki Real ima problem da pobedi, iako može da kupi koga hoće i šta hoće - poručio je Đukić.

On je u prethodnih sedam dana dva puta bio na sastanku s klupskim rukovodstvom. Ipak, kaže da ga niko nije "ribao".

- Svi smo na istom zadatku i želimo da Partizan bude bolji. To je bio razgovor tokom kojeg smo analizom pokušali da zaključimo šta je potrebno Partizanu da se popravi. Niko nikome nije postavljao ultimatume niti je upirao prstom u nekog. Hoćemo da napravimo jak Partizan kakav mi želimo. Moramo da poboljšamo neke stvari, ali nismo doživeli nikakvu tragediju. U trci smo na svim frontovima - rekao je bivši trener Valensije.

Priznaje da mu ne prija skandiranje publike da napusti klupu, ali isto tako dodaje da ume da se nosi s pritiskom i da, ako baš navijači moraju da iskažu nezadovoljstvo, vređaju njega a ne fudbalere.

Suma je nespreman

Trener Partizana ima dosta zamerki na igru najskupljeg pojačanja u klupskoj istoriji Sejdube Sume, koji je plaćen 1,6 miliona evra. 
Fizička sprema kod Sume nije zavidna. On nije prošao pripreme, igra na svežinu. Kada niste fizički spremni, možete biti koliko hoćete dobar igrač. I ja sam vrhunski igrač, ali nisam spreman, zato ne igram. Zato sam i ostavio fudbal. Fudbal bez fizičke spreme je teško igrati - slikovito opisuje trener crno-belih.

- Nemam problem mene da okrive, trener je uvek kriv. Ali momcima treba pomoći da mogu rasterećeno da igraju. Ja sam profesionalac i navikao sam na tenziju. Ništa u životu nisam ostvario lako i bez rada. Ne prijaju mi ove stvari, ali moram da se izborim. Nema druge opcije. Ljudima u Srbiji je kratak fitilj, ali u svemu mora da postoji kontinuitet i sistem. Ubacujemo mlade momke da bismo mogli da ih prodamo, a ako nema podrške, biće teško. Zato apelujem na publiku da budu igračima vetar u leđa - objasnio je nekadašnji štoper naše reprezentacije.

Smanjili zaostatak

Đukić naglašava i da će biti još kikseva, ali da će situacija biti mnogo bolja kada se oporave Zoran Tošić i Marko Jevtović.

- Odigrali smo loše protiv Čukaričkog, ali ta utakmica je na kraju pozitivno ispala. Smanjili smo zaostatak za Zvezdom za bod. Pokazala je i ta velika Zvezda da je od krvi i mesa. Izgledalo je da oni ne mogu da izgube. Pred nama je još mnogo teških utakmica. Ni mi ni Zvezda nismo toliko superiorni. Fale nam Tošić i Jevtović, koji doprinose kreaciji u veznom redu. Toške nam je vrlo bitan igrač - zaključio je Miroslav Đukić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sudski veštak

pre 6 godina

"Umorni"! Pa tek su počela takmičenja , a igrači već umorni!! Ne razumem, pa kad će se odmoriti, dok budu gubili utalmice?! Problem je taj što se nema igre, nema šuteva na gol, nema agresivnosti. Sve ovo je deo taktike, koje ti Đukiću izgleda da nemaš ili neznaš.

moma

pre 6 godina

Naravno da na klupi Partizana više volim da vidim Đukića,nego nekog zalutalog stručnjaka iz FSS škole,ali i on mora da se koriguje.Nalazi se u Srbiji gde se, na žalost ,za sve pitaju samo Zvezda i Partizan.Mora da zaboravi Španiju gde možeš da izgubiš ili igraš nerešeno ,a da to na kraju nema neke velike posledice po krajnji ishod.Kaže kako forsira mlade igrače,ja to u timu Partizana ne prepoznajem.Ko je tu mlad?Jedino Đole Jovanović,ali ne toliko ,da ne bi bio standardan,bar u Super ligi.Zašto mu Bošnjak ne igra zadnjeg veznog,dečko jeste talentovan,izvanredan tehničar,dobar pregled igre,tačan dug pas,savršena tehnika oduzimanja lopte i bio bi bolji nego na štoperu,gde mu je hendikep visina.Od Jevtovića,Radina i Evertona vi na dva metra dobijete ili prejaku ili pogrešno dodatu loptu,a na više od dva metra,što se dogodi,desilo se.Od ovih koje forsira kao "mlade" Partizan neće zaraditi ništa i biće srećan da ih se otarasi.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija