• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.10.2017

19:33

(FOTO) PARTIZAN RAZMONTIRAO CIBONU U ZAGREBU! Crno-beli tukli trojkama, Samjuels briljirao na debiju!

Partizan

(FOTO) PARTIZAN RAZMONTIRAO CIBONU U ZAGREBU! Crno-beli tukli trojkama, Samjuels briljirao na debiju!

Podeli vest

Košarkaši Partizana upisali su četvrtu uzastopnu pobedu u regionalnoj ABA ligi, crno-beli su deklasirali Cibonu sa 90:74

"Parni-valjak" je četvrtim trijumfom u nizu u regionalnom takmičenju potvrdio da u odličnoj formi čeka duel sa večitom rivalom u narednom kolu.

Odličan debi u crno-belom dresu imao je Samardo Samjuels koji je za 16 minuta postigao 16 poena i uhvatio sedam lopti. Fenomenalan je bio i Najdžel Vilijams-Gos koji je imao učinak od 20 poena i 13 asistencija, Andrić je ubacio 14 poena, a četiri trojke, dok je Marinković briljirao sa 19.  

U ekipi iz Zagreba, Jang i Žorić su ubacili po 20 poena, do je 12 dodao Rozić.

Posle početne rezultatske klackalice Mihajlo Andrić je sjajnim šutem za tri poena pokrenio crno-bele, koji su se odlepili i nisu ispuštali vođstvo do kraja. Ubacio je tokom prvog poluvremena Andrić četiri trojke, dok su po jednu još dodali Marinković, Gos i Samjuels, odveli Partizan na plus 13 (39:26), pa su crno-beli na kraju prvih 20 minuta vodili 43:33. 

"Parni valjak" je čuvao vođstvo tokom treće deonice bez problema, briljirali su Andrić, Marinković, Gos i Samjuels, zatrpavali su koš Cibosa, pa su gosti imali i  20 poena viška (60:40). Ali, stali su crno-beli, ništa nisu mogli da pogode na početku poslednjih 10 minuta, domaćin je serijom od 8:0 prišao na samo osam poena (67:59).

Prve poene za Partizan u četvrtoj četvrtini postigao je Gos, trojku u petom minutu. Zaustavio nalet domaćina, pa je "parni valjak" brzo vratio 15 poena prednosti i lagano priveo meč kraju. 

 

aba-liga.com


CIBONA - PARTIZAN 74:90 (16:17, 17:26, 18:24, 23:23)

Dvorana: "Dražen Petrović". Sudije: Ilija Belošević Siniša Herceg, Sašo Petek

CIBONA: Bilinović, Uljarević, Jang 20, Žorić 20, Ćorić, Melvin 9, Novačić, Bošnjak 8, Rozić 12, Gospić 3, Tomas 2, Bušma.

PARTIZAN: Vilijams-Gos 20, Tadić, Marinković 19, Veličković, Tomić, Pecarski, Gavrilović 6, Andrić 14, Samjuels 16, Čakarević 6, Stevanović 3, Šalić 6.

 

TOK MEČA

Četvrta  četvrtina 

Kraj! Pobeda Partizana 90:74!

Poeni Gosa sa poenala za 81:66. Do kraja dva minuta, jure crno-beli ka četvrtom uzastopnom trijumfu u ABA ligi!

Sada laki poeni Žorića, pa Gosa za crno-bele. Kontra crno-belih, Andrić ne daje trojku, ali Gavrilović ubacuje zicer i vodi crno-bele na 79:64.

Jang je vratio trojku, na koju je istom merom uzvratio Čakarević. Partizan vodi 75:62. Do kraja meča 4.12.

Kad je teško Gos - postiže trojku, inače prve poene za crno-bele u četvrtoj četvrtini u 5.minutu.

aba-liga.com

Žorić zakucava, 8:0 serija Cibone i Muta traži tajm-aut. Crno-beli su gazili Cibose a onda ih sami vratili u meč. 

Četvrta promašena trojka Cibone u nizu. Sada Vilijams-Gos pravi nesportsku i mogli bi domaćini da se vrate u meč. Ali, Rozić promašuje oba bacanja, pa onda u narenom napadu Gospić ne daje trojku.

Gube loptu crno-beli , srećom Rozić ne daju trojku, pa ni Melvin, nakon što su se ispromašivali Antić i Marinković  za Partizan. 

Andrić s druge strane treći put u nizu promašuje za tri poena, a Bošnjak dolazi do koša uz dodatno bacanje i Cibosi su na  67:57. Serija od 6:0 za domaćina.

Rozić je trojkom malo pokrenuo navijače a Cibonu primakao na 13 poena - 67:54. 

aba-liga.com

Treća četvrtina

Crno-beli pred poslednjih 10 minuta utakmice vode 67:51.

Cibona prilazi na 15 poena (64:49), potom se domaćin odbranio, pa je zicer promašio Gavrilović,ali u narednom napadu Marinković upisuju drugu trojku za 67:49 za Partizan.

Posle poena Marinkovića Jang je ubacio dva poena sa penala, nakon faula Gosa. Do kraja četvrtine 2.20, a Partizan vodi 64:45.

Žorić je napravio faul, a Gavrilović sa penala donosi Partizanu 20 poena prednosti - 60:40. 

Gos ima dabl-dabl, 10 poena i 10 asistencija, a Partizan 18 poena više - 58:40. Domaćin traži tajm-aut.

Jang i Melvin pokušavaju da vrate u život Cibonu, ali džabe, ne staje raspoloženie Semjuels, 14 poenom donosi srpskom timu vođstvo 56:40.

Trojka Semjuelsa, kao kap, njegov 12 poen, Patrizan ide na 50:35. Još jedna trojka za Partizan, Gos je sada bio precizan - 53:37 za crno-bele.

aba-liga.com

Druga četvrtina 

Posle faula Veličkovića, Gospić postiže samo jedno slobodno bacanje, dok je na drugoj strani Šalić bio maksimalan Partizan vodi  43:33 na kraju prvog poluvremena.

Partizan je propustio dve prilike da ode na 15 razlike. Sada Jang ubacuje trojku, a Novica pravi faul, Cibona prilazi na 39:30.  Marinković donosi gostima opet dvocifreno vođstvo (41:30), a Andrić je iznudio faul .

Semjueeels! Još jedna trojka, ovog puta pojačanje sa Jamajke vodi crno-bele na 39:26. Maksimalnih 13 poena za srpski tim. 

Crno-beli idu na 34:22, pa šesti poen postiže Semjuels. Beograđani  čuvaju vođstvo - 36:24. 

Partizan je ubacio šest trojki, a Andrić sam četiri.

Još jedna trojka Partizana, Marinković postiže petu za crno-bele koji imaju sedam poena viška (27:20). Na poene Žorića uzvratio je Semjuels, a onda nakon dobrog napada Andrić opet trojkom udara po domaćinu. Partizan vodi 32:22.

Sa linije za slobodna bacanja Janga smanjuje rezultat, ali crno-beli vode trećom trojkom Andrića 24:18.

Antić na jedvite jade poentira i vodi Partizan na 19:16. Šteta, Čačarević ne ubacuje trojku, ali ni Tomas za Cibonu, a prednost Partizana raste posle poena Gosa - 21:16. 

Starsportphoto

Prva četvrtina

Smenjuju se u vođstvu jedni i drugi u finišu četvrtine . Melvin dva puta promašuje, a onda i Gos. Ipak, Partizan vodi 17:16 nakon 10 minuta igre.  

Čakarević pogađa za poravnanje 12:12, a Andrić još jednom trojkom drugom u nizu preokreće na 15:14. Igra Cibona dobro, ne da crno-belima da preuzmu kontrolu.

Ispada Andrić i Cibona ide na 12:7, a Andrić promašuje za tri poena na drugoj strani, pa ni Tomas ne pogađa za Cibonu. Andrić konačno ubacuje trojku i sada je Partizan na dva poena - 12:10.

Semjuels prvim poenima u crno-belom smanuje minus Beograđana na 8:5. Gavrilović sada poentira i Partizan prilazi na minus jedan, ali i Žorić poentira za 10:7 za Cibonu.

Meč je počeo sa tri vezane trojke, dve je ubacila Cibiona preko Kelvina i Bošnjaka, dok je Gos pogodio za Partizan. Domaćin vodi 6:3.

- Trener Partizana Miroslav Nikolić neće moći da računa na Patrika Milera. Amerikanac ima problema sa povredom ruke, doživeo je kontuziju uz otok, ali se očekuje  da Miler bude spreman za meč Evrokupa sa Limožom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nele011

pre 6 godina

...mucenica....ma uci ce ona medju osam...kad tad....

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17