• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Alo

27.10.2017

10:22

OSNOVNI SUD: Stadion nije Partizanov! VULETIĆ: Situacija je jasna, objekat pripada JSD Partizan!

Partizan

OSNOVNI SUD: Stadion nije Partizanov! VULETIĆ: Situacija je jasna, objekat pripada JSD Partizan!

Podeli vest

Osnovni sud u Beogradu doneo je odluku po kojoj se osporava pravo Fudbalskom klubu Partizan da upravlja stadionom u Humskoj, na kojem igra od osnivanja

To je za dnevni list Alo otkrio potpredsednik crno-belih Vladimir Vuletić.

Pre desetak dana sastao se Upravni odbor Jugoslovenskog sportskog društva Partizan i na tom sastanku nam je advokat Kostić predočio trenutnu situaciju u vezi sa našim stadionom. Nakon što je Osnovni sud presudio da Partizan nije vlasnik stadiona, Apelacioni sud je vratio postupak Osnovnom sudu, koji je ponovo doneo istu presudu. Mi smo se, naravno, ponovo žalili i slučaj sada ide ponovo na apelaciju, s tim da odluka tog suda sada mora biti konačna i nema više mogućnosti povratka u Osnovni sud - kazao je za Alo Vladimir Vuletić. 

Postupak je urađen po svim propisima, a čak i da nije, rokovi za žalbu su istekli još pre deset godina i to pitanje nikako ne može sada biti pokrenuto

Vladimir Vuletić, potpredsednik crno-belih

Iz redova "parnog valjka" poručuju da imaju svu potrebnu dokumentaciju, koja je apsolutno na njihovoj strani.

- Verujemo da je situacija sa stadionom kristalno jasna i da taj objekat pripada JSD Partizan. Nekada je pripadao JNA, a Veljko Kadijević, tadašnji načelnik Generalštaba, imao je diskreciono pravo da ga ustupi nekome na trajno korišćenje. Međutim, on to nije iskoristio, već je poštovao postupak i na kraju je stadion dodeljen nama. Štaviše, prvobitno je ponuđen gradu Beogradu, ali ga je grad odbio, pa je tek onda predat Partizanu -  dodaje Vuletić.

Kao dokaz da je stadion u Humskioj vlasništvo Partizana Vuletić navodi zanimljiv primer: 

- Postupak je urađen po svim propisima, a čak i da nije, rokovi za žalbu su istekli još pre deset godina i to pitanje nikako ne može sada biti pokrenuto. Uz to, ne zaboravite da u vezi sa sukcesijom SFRJ nijedna novonastala država nije pokrenula pitanje stadiona, jer su stajale na nepobitnom stanovištu da pripada Jugoslovenskom sportskom društvu Partizan - ističe Vuletić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
AS

pre 6 godina

DAO VAM JE NA KORIŠĆENJE A NE U TRAJNO VLASNIŠTVO ŠTO ZNAČI DA NIJE VAŠE VLASNIŠTVO. NE VIDIM ŠTA JE TU SPORNO.

Đeneral

pre 6 godina

Čuj , nijedna novonastala država nije pokrenula pitanje stadiona ? Po čemu to znaći da je vaš ? Evo ja kao vojno lice u penziji , ne dam stadion , hoću da on bude i dalje u vlasništvu vojske Srbije i tačka !!!

Vlada

pre 6 godina

Onda ti Djenerale kao vojno lice vrati Partizanu trideset miliona evra, koliko je ulozeno u stadion od strane kluba, pa ga onda koristi do mile volje.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija