• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.11.2017

19:25

VANJA MARINKOVIĆ PRIČAO O ZVEZDI! Evo da li su crveno-beli zvali mladog asa Partizana!

Partizan

VANJA MARINKOVIĆ PRIČAO O ZVEZDI! Evo da li su crveno-beli zvali mladog asa Partizana!

Podeli vest

Vanja Marinković, mladi košarkaš Partizana, odgovarao je na pitanja ljubitelja ABA lige

Bilo je spekulacija da je Zvezda želela talentovanog igrača crno-belih, pa je navijače naravno zanimalo da li te to istina. 

- Ne - bio je jasan Vanja.

Koliko još planiraš da ostaneš u Partizanu i kada planiraš da izađeš na draft?

Za Partizan mene veže mnogo više od ugovora. Videćemo koliko ću ostati. Trenutno ne razmišljam o tome. Dok traje sezona, mislim samo o tome kako najbolje mogu da doprinesem da Partizan pobeđuje.

Ko ti je omiljeni fudbaler, a ko omiljeni košarkaš?

Crno-beli kapiteni, Saša Ilić i Novica Veličković.

Šta misliš koliko može Partizan u ABA ligi ove sezone?

Trudićemo se da budemo što bolje plasirani. Liga je dosta ujednačena, već je bilo i nekih iznenađenja, tako da će nijanse odlučivati. Naše je da se potrudimo da budemo najbolji kada bude najpotrebnije. Dokle će nas to odvesti, teško je u ovom trenutku reći.

Da li pratiš NBA ligu i za koga navijaš tamo?

Pratim koliko mi obaveze dozvoljavaju, a sada navijam prvenstveno za Sakramento, posle i za San Antonio, Denver, Minesotu, Kliperse… Sve gde ima naših. Ranije, dok je igrao Brajant, navijao sam za Lejkerse.

Za koji klub u NBA ligi bi voleo da igraš?

Nemam nekih posebnih želja, ako odem u NBA, voleo bih da to bude tim u kojem ću imati važnu ulogu.

Kada si otišao na prvu Partizanovu utakmicu?

Ako se ne varam, bila je sezona 2007/08 i bila je u pitanju Evroliga, jedna od prvih utakmica u sezoni. Igrali smo protiv Lotomatike.

Starsportphoto©

Koja ti je omiljena utakmica koju si igrao?

Svaka pobeda u derbiju protiv Zvezde je nešto posebno. Volim da ih igram i naravno da je pobeda u toj utakmici uvek malo draža od ostalih. Prošle sezone tek što sam se vratio na teren posle povrede, igrali smo derbi i dobili tako što smo u poslednjoj četvrtini napravili 10 razlike. Recimo da mi je ta utakmica bila draga, iako nije bila odlučujuća.

Ko ti je idol?

Nemam posebnog idola, ali ako treba da se opredelim onda je to Kobi Brajant. Njemu se divim od kako sam počeo da se zanimam za košarku.

Ko je po tebi najbolji igrač u istoriji KK Partizan?

- Bez puno uvijanja, mislim da je to nemoguće odrediti. Partizan je kroz istoriju dao toliko asova da je teško i nabrojati ih sve, a da nekoga slučajno ne izostaviš.

Da se ne baviš košarkom, da li bi trenirao neki drugi sport?

- Sigurno bih se bavio sportom i to nekim kolektivnim., ali nemam ideju kojim. Malo teško da sebe mogu da zamislim kao fudbalera ili odbojkaša iako volim da gledam te sportove.

Od kog starijeg saigrača si pokupio najviše fora?

Bila je privilegija da treniram pored igrača kao što su Milosavljević, Pavlović, Bogdanović… Trudio sam se da od svakoga usvojim nešto što u svojoj igri mogu da primenim.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija