• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

12.11.2017

12:06

PLAĆENICI TERAJU ĐUKIĆA! Iliev za Informer: Zašto bismo menjali trenera? Dajem dva derbija za proleće u Evropi!

Partizan

PLAĆENICI TERAJU ĐUKIĆA! Iliev za Informer: Zašto bismo menjali trenera? Dajem dva derbija za proleće u Evropi!

Podeli vest

Pravi navijači ne teraju Miroslava Đukića iz Partizana, to radi samo grupa plaćenika, poručuje sportski direktor Partizana Ivica Iliev u intervjuu za Informer

Sportski direktor crno-belih, koji je na toj funkciji već dve godine, kaže da je zadovoljan kako crno-beli igraju na svim frontovima, pogotovo u Evropi, i da trener Miroslav Đukić ima podršku kluba, iako su navijači u nekoliko navrata skandirali protiv njega.

Evropa važnija od derbija
Ako bih mogao da biram, radije bih da prezimimo u Evropi nego da pobedimo u derbijima

Ivica Iliev, sportski direktor Partizana

Da li vam smeta kad navijači, posle loših igara, skandiraju protiv trenera Miroslava Đukića?

- Prvo, ovako... To ne rade navijači, pravi navijači. Naš "jug" je primer kako se navija. S druge strane, imate nekoliko ljudi i jedan krene da viče, pa povuče ostale. Onda njih četvorica, petorica skandiraju. Tu ili je neko plaćen ili je tu zbog interesa. Kada igramo dobro i nema rezultata, priča se: "ma kakva igra, daj rezultat". Kad igramo loše, a imamo dobar rezultat, kažu: "ma kakav rezultat, daj igru".

Da li Đukić sada ima poverenje uprave?

- Nikada nismo diskutovali o poverenju treneru. Nijednog trenutka, ali nijednog, nije pominjana smena, ni kao ideja. Koji bi uopšte razlog bio da to razmatramo? Da li zbog medija ili zbog nezadovoljstva plaćenika, botova, ko zna kojih... Ja to ne doživljavam kao razlog. Veoma sam zadovoljan Đukićem, divan čovek, divno sarađujemo, sve u interesu kluba.

Eventualna pobeda nad Jang bojsom odvela bi Partizan prvi put posle 13 godina u eliminacionu rundu Lige Evrope. Kolike su vam šanse?
 

Sačekajmo Sumu godinu dana

Do sada niste mnogo grešili u dovođenju fudbalera, ali za sada Sejduba Suma ne opravdava uloženih 1,65 miliona evra. Koliko možete još da čekate?
- Suma je dva puta po deset dana bio s reprezentacijom i dva puta po deset dana povređen. Mesec i po dana nije sastavio s timom, a deset radnih dana zajedno sa Zoranom Tošićem. Da nije toliko plaćen, ne bi ga ni gledali ovako kako ga gledaju. Imamo primer u nekim drugim klubovima igrače koji su celu sezonu igrali kao promašaji, a onda zablistali. Bilo bi fer i korektno da tom momku damo godinu dana i da prođe bar jedne pripreme.

- Najznačajnija utakmica u poslednjih 15-20 godina biće meč s Jang bojsom. To je najznačajnija utakmica od raspada stare Jugoslavije. U prilici smo da u 5. kolu, dakle, kolo pre kraja, obezbedimo prolazak grupe. Došli smo u situaciju gde bismo jednom pobedom došli do proleća u Evropi, što bi bilo spektakularno, možda i revolucionarno. Prezadovoljan sam kako izgledamo u Evropi, svakom možemo da damo gol.

Šta biste izabrali između pobede u derbiju u decembru i proleća u Evropi?

- Skoncentrisan sam na sadašnjost. Jedino o čemu razmišljam je svaka sledeća utakmica. Ali rado bih izgubio dva derbija sa Zvezdom za prolazak u eliminacioni deo Lige Evrope. Mislim da su retke situacije kada ovakve situacije mogu da se naprave, a derbije, hvala bogu, igramo svake godine. Proleće u Evropi bi mnogo više značilo od derbija.

Kakav je vaš odnos sa funkcionerima Crvene zvezde?

- Imam korektan odnos sa ljudima iz Zvezde. Ovde nema niko ništa lično protiv nekoga, ovo je borba za svoj klub. Svaka njihova izjava je zbog njihovog interesa, a ja odreagujem da zaštitim naše interese. Uvek naglašavam moje lično poštovanje prema Zvezdi. Od istorije kluba, rezultata, važnosti za naš fudbal i naš sport... Jednostavno, ne odvajam ova dva kluba po bitnosti za naš sport.

Ostajete li pri stavu da neke od narednih derbija sude strane sudije?

- Da. Zašto strane sudije? Šta god može da nam umanji tenziju, to je poželjno. Uvek se bavimo sudijama, ajde da to umanjimo. Ako su stalno sudije problem, daj šansu strancima da smanjimo tenzije. Što da neko ima nešto protiv toga?


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dusan

pre 6 godina

Gospodine Ilijev, nemoj da vredjas postene navijace tako sto ih nazivas placenicima. Ja kao navijac Partizana sam zabrinut jer Partizan nema igru a izuzetno tesko daje golove.U Sapcu je bilo sve regularno ali teskom mukom se doslo do pobede.Ali sa Napretkom zahvali sudiji jer je Partizan izjednacio iz ofsajda.Nema discipline u igri i ocigledno je da se Djukic ne snalazi i ne vidi propuste u igri.Jer kada posle lose igre Djukic izjavi da je zadovoljan onda sta ocekivati od igraca nego da nastave sa takvom igrom. Pravi trener je Marko Nikolic uvek iskreno posle utakmice kaze mora to i moze jos bolje a igra je bila na visokom nivou.

Mihajlo

pre 6 godina

Kada je to Partizan dobro igrao pod Djukicem ako izuzmemo revans sa Videotonom? Ko placa placenike? A evo vec sad mogu da ti kazem da necemo pobediti Jang Bojs jer nemamo kvalitet u defanzivi,svako ko nije neki raspali Skenderbeg moze da nam da tri komada kad god hoce,a za to je kriv Iliev i uprava,predsednik kluba.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija