• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.11.2017

21:45

(FOTO) NEMCI OPET BRUTALNI PREMA CRNO-BELIMA! Partizan bez rešenja za Albu pred "grobarima"!

Partizan

(FOTO) NEMCI OPET BRUTALNI PREMA CRNO-BELIMA! Partizan bez rešenja za Albu pred "grobarima"!

Podeli vest

Košarkaši Partizana opet su poraženi od Albe, ovog puta u "Pioniru" rezultatom 96:80 u šestom kolu Evrokupa


Bio je ovo crni-belima treći poraz u nizu, a Partizan nakon šest kola ima pet poraza i jednu pobedu. 

Grigonis i Baterfild su predvodili Albu, jedan i drugi su ubacili po 20 poena. Na drugoj strani najefikasniji je bio Vanja Marinković sa 18 poena, a Patrik Miler je imao 16,  a dvocifren je bio i Novica Veličković sa 10 poena. 

Crno-beli su solidno otvorili utakmicu, bili u igri tokom prvih 10 minuta meča, ali su pali u nastavku. Alba je prvo početkom druge deonice stekla 10 poena prednosti (36:26) zahvaljujući raspoloženom Grigonisu koji je nemilice trojkama zatrpavao koš Partizana. S druge strane crno-belima nije išlo ni u napadu ni u odbrani,bili su suviše slabi i spori za izuzetno razigrane goste.

Uspeo je ipak domaćin u nastavku da priđe na pet poena, ali kada bi se približili Nemcima Mutini puleni ili bi sevnula neka trojka gostiju ili bi izgubili loptu crno-beli, spetljali se u napadu.... Alba je u finišu poluvremena napravila seriju 9:0 kada je Partizan prišao na 45:40. Baterfild je pogodio trojku, da bi Kliford vezao nekoliko poena, pa su gosti na brzinu stekli 14 poena pred drugi deo meča (54:40). 

Nemci su u nastavku serijom 11:2 stekli 23 poena prednosti (68:45), prelomili meč, a crno-beli do kraja nisu uspeli da se vrate i bar uvedu duel u neizvesniju završnicu. Crno-beli su doživeli treći u nizu poraz, a sa tribina se na kraju moglo čuti: "Muto,odlazi"!

PARTIZAN - ALBA 80:96 (19:21, 21:33, 18:19, 22:23)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Sudije: Zamojski, Balak, Rodsand.

PARTIZAN: Miler 16, Vilijams Gos 4, Aranitović 4, Marinković 18, Veličković 10, Tomić , Pecarski 5, Gavrilović 3, Andrić 3, Semjuels 9, Stevanović 2, Šalić 6.

ALBA: Saibu 2, Siva 13, Hunt , Šnajder 2, Vargas 1, Grigonis 20, Radosavljević 3, Nikić, Baterfild 20, Kliford 14, Sikma 14, Peno 7.

TOK MEČA

Četvrta četvrtina

Kraj meča, Alba je slavila u Pioniru 96:80.

Nemci brzinski povećavaju razliku i vode 92:74 na dva minuta pre kraja utakmice. Nikolić traži tajm-aut.  

Novica trojkom dovodi Partizan na "minus 11", ali odmah uzvraća istom merom Siva i čuva Alba dvocifrenu prednost 85:71.

Laki poeni Sive i Miroslav Nikolić traži tajm-aut pri rezultatu 79:64 za Albu. Gos poentira za crno-bele, a Siva uzvraća sa druge strane, 81:66 za goste.

Sikma ne propušta šansu da poveća prenost gostiju koji idu na 77:64. 

Marinković ispravlja grešku Gosa, pa ubacuje nova dva poena, ali uzvraćaju gosti preko Kliforda i Alba drži vođstvo - 75:62.

Starsportphoto

Treća četvrtina

Siva pogađa sa penala za Albu, pa laki poeni za Albu koja vodi 73:58. Odbili su Nemci nalet Partizana i na kraju treće deonice imaju 15 poena prednosti.

Radosavljević prekida seriju domaćina ali Miler i Aranitović  uz pomoć bučnih "grobara" tope minus. Alba ima samo 11 poena više - 69:58.

Serija Partizana 7:0, Pecarski pogađa trojku, pa poentiraju Marinković i Šalić smanjuju zaostatak na 68:52. Probudili su se i navijači Partizana.

Nikolić traži tajm-aut pri rezultatu 64:45 za Albu, a pri povratku na parket Baterfild veže četiri poena, Alba ima 23 poena prednosti, najveće vođstvo Nemaca u meču - 68:45.

Baterfild nastavlja svoju seriju, kao i crno-beli seriju promašaja. Sada Baterfild je postiže trojku, međutim Sikma ne promašuje. Alba povećava vođstvo na 62:43.

Trojka Baterfilda na startu drugog poluvremena (57:40). S druge strane poentira Gavrilović uz slobodno bacanje. Sevnula je kontra Partizana , ali smušeni su bili crno-beli u napadu ostaje 57:43 za goste. 

Starsportphoto

Druga četvrtina

Trojka Baterfilda, pa Kliford iz drugog puta poentira i Alba opet ima 10 poena više - 50:40. Miler ne pogađa, ali s druge strane zakucava Kliford uz bacanje i Alba ide na 54:40.

Veličković, Gos i Marinković dovode Partizan na "minus 5", ali Nemci ne ispuštaju prednost. Vodi Alba na 2.40 do kraja poluvremena 45:39.

Alba ima 10 poena više - 36:26 posle trojke Pena, i Nikolić traži tajm-aut. Serija crno-belih 4:0 i smanjuje Partizan rezultat na 36:30. Ali, pogađaju na drugoj strani Grigonis i Kliford za prednost Albe 40:33: 

Šalić poentira za crno-bele, međutim Grigonis uzvraća trećom trojkom u meču - 33:25 za Albu. 

Radosavljević i Grigonis vode Albu na 26:21, ali smanjuje prednost gostiju Aranitović. Međutim, Grigonis postiže novu trojku, pa se upisuje i Saibu i Nemci idu na 30:23.

Starsportphoto

Prva četvrtina

Peno stavlja tačku na prvih 10 minuta, Alba vodi 21:19.

Kontra Partizana i laki poeni Marinkovića, ali gosti ponovo dolaze do poravnanja. Trenutno je 19:19 do kraja četvrtine 57 sekundi. 

Marinković postiže trojku i Partizan vodi 13:12, a Samjuels povećava na 15:12. Serija domaćina 7:0. Ali, Grigonis trojkom sada donosi Albi poravnanje - 15:15.

Samjuels smanjuje prednost Albe, gosti potom greše, ističe im vreme za napad, ali ne koriste to crno-beli. Alba opet ima četiri poena više, što brzo smanjuje Samjuels novim poenima - 12:10.

Novi poeni Partizana i nova trojka, ovog puta Andrić siguran, ali čuvaju Nemci prednost preko Sikme i Sive - 10:6.

Marinković trojkom uzvraća da početno vođstvo Albe, koja ipak ide na 4:3, a sve poene za Nemce na startu meča daje Sikma.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija