• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

12.12.2017

14:14

PARTIZAN MORA DA POBEDI! Đukić: Zvezda može da kalkuliše, ali...

Partizan

PARTIZAN MORA DA POBEDI! Đukić: Zvezda može da kalkuliše, ali...

Podeli vest

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić istakao je da ekipa mora da ide na pobedu u večitom derbiju jer zaostaje devet bodova za Crvenom zvezdom

Partizan u sredu od 18 časova dočekuje Crvenu zvezdu u 22. kolu Superlige.

- Svi se nadamo kvalitetnom derbiju. Svaki derbi nosi tenzije, bitan je... Svi idu da ne izgube, pa i da traže pobedu. Nadam se da će ovaj derbi biti bolji od prvog. Moramo na pobedu, kansimo devet bodova. Zvezda ima šansu da kalkuliše, ali ne verujem da će to raditi jer je pobednička ekipa - istakao je Đukić i dodao:

- U derbijima nema favorita, mi idemo na pobedu. Sve što smo radili ranije pada u vodu. Mnogo puta se dešavalo da je ekipa koja je u boljem momentu, gubila meč. Ne mogu da ocenjujem formu kad smo igrali na terenima koji nisu fudbalski. Protiv Vojvodine i u Kruševcu, na to mislim. Igrači su dali sve od sebe. Oni su se zalagali, uvek je na vrhunskom nivou zalaganje. Teško je igrsti po blatu i snegu. Ono što tražim u tim uslovima, oni su dali - rekao je trener Partizana.

Žena tukla Đukića

Đukić je na konferenciju došao sa povređenom rukom, a na pitanje novinara šta se dogodilo, odgovorio je:
- Udarila me žena oklagijom - kratko je rekao Đukić.

Crno-beli su na devet bodova zaostatka u odnosu na Crvenu zvezdu.

- Mnogo bodova smo izgubili kod kuće, gde bi trebalo da imamo neosvojivu tvrđavu. Pritisak je na nama kad igramo kod kuće. Mnogo bolje smo igrali na strani. Nismo uspeli da rešimo taj problem. Prvenstva se osvajaju na mečevima kod kuće. Moramo kući da rešimo taj problem i da budemo superiorniji - smatra iskusni stručnjak.

On se osvrnuo i na probleme sa povređenim igračima.

- Danak igranja sreda-nedelja nas je penalizovao, jer su mnogi povređeni. Svi koji budu tu sutra, oni su spremni. Mi smo ppkazali to do sada da možemo bez svakoga. Nekad nam individualni kvalitet da prevagu, ali pre svega smo tim. Idemo na pobedu od prvog minuta. Videćemo sutra, Tošić će odraditi probu da vidimo hoće li biti spreman. Miletić ce biti spreman - istakao je Đukić.

Pantić: Da nastavimo niz

Fudbaler Partizana Danilo Pantić veruje da će crno-beli slaviti posle večitog derbija.
- Ne znam kako ljudi vide sa strane, ali atmosfera u timu je odlična. Prezimili smo u Evropi, imali smo nekokiko nesrećnih situacija protiv Vojvodine i Napretka. Svi smo spremni i jedva čekamo da utakmica počne. U mlađim kategorijama retko smo gubili derbije. Imam pozitivan skor, četiri pobede i jedan poraz, nadam se da ćemo nastaviti niz - rekao je Pantić.

Na pitanje o greškama u defanzivi, koji su crno-bele nekoliko puta ove sezone skupo koštali, Đukić je odgovorio:

- Zaista ne smemo da dozvolimo da primamo golove kao protiv Dinamo Kijeva. Protiv njih smo primili sedam golova, u Krusevcu dva... To moramo da popravimo. To su momenti, nedostatak koncentracije, ne možemo da trazimo gol, a da ne mislimo o odbrani. Tad u nekim momentima dolazi do gubitka koncentracije. Moramo da budemo čvrsti defanzivno - objasnio je trener Partizana, a potom govorio i o napadu.

- U svim utakmicama imali smo dosta prilika, nismo ih realizovali. Ali, opet je bitno da ulazimo u šanse, da ekipa liči na ono što hoćemo igrački, da ima tečnost i posed. A u tim utakmicama falilo nam je realizacije. Moramo raditi na tome - naglasio je Đukić.

Duel sa Zvezdom je poslednji pred zimsku pauzu.

- Sigurno da je veoma bitno odneti dobar utisak s derbija. To znači da će odmor biti prijatan. Bitno je ići s pozitivnim utiskom, sve ćemo učiniti da odemo s pozitivnim utiskom. Partizan se plasirao dalje u evropi, nismo zadovoljni s drugim mestom u prvenstvu, ali imamo još da igramo. Prezadovoljan sam ekipom, sve je to proces. Mnoge stvari su normalne, tražimo igru, idemo preko nje da trazimo rezultate - obrazložio je trener Partizana i na kraju čestitao Zvezdi na plasmanu u nokaut fazu Lige Evrope.

- Čestitam Zvezdi na uspehu, odlična su ekipa, zaslužili su gde jesu. Mi želimo da anuliramo njihovo prvo mesto i da nastavimo da radimo - zaključio je Đukić. 

MILOJEVIĆA NE ZANIMA PARTIZAN: Nema kalkulacija, Ožegović može da priča šta hoće!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne
Društvo

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne

Probne vozačke dozvole odavno nisu novina, ali se čini da nove generacije vozača stasavaju nedovoljno upoznate sa ograničenjima koja iste postavljaju. Tome u prilog govori i neslavna statistika. Ipak, to ne bi trebalo da bude slučaj s obzirom na to da se o probnim vozačkim dozvolama uči i na teorijskoj nastavi u auto školama, a znanje proverava prilikom polaganja pismenog dela testa. Istraživali smo koja su to ograničenja za vozače sa probnom vozačkom dozvolom, sa kakvim kaznama su suočeni za saobraćajne prekršaje, kao i koliko njih je izgubilo vozačku dozvolu zbog različitih prekršaja.

20.04.2024

10:31

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara
Društvo

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara

Nakon hapšenja lekara i kozmetičara "Beomedikusa" zbog sumnje da su nestručno izveli intervenciju na pacijentkinji, zbog kojeg je došlo do deformiteta njenog stopala, ministarka zdravlja Danica Grujičić poručuje da je neophodno da se sprovode nenajavljene kontrole, kako bi se sagledala prava slika o tome ko i kako radi i u privatnom i u državnom sektoru.

20.04.2024

10:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija