• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

15.12.2017

16:45

RUKAVINA I JOVETIĆ DALEKO OD PARTIZANA, SVI BI DA EVERTON OSTANE, ALI.... Đukić ne želi haos tokom prelaznog roka!

Partizan

RUKAVINA I JOVETIĆ DALEKO OD PARTIZANA, SVI BI DA EVERTON OSTANE, ALI.... Đukić ne želi haos tokom prelaznog roka!

Podeli vest

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić rekao je da je zadovoljan prvim delom sezone, da veruje da ce u nastavku biti bolje i da se ne kaje što se vratio u srpski fudbal

- Ne kajem se što sam se vratio. Ja sam borac. To pričam i igračima: "Kada vam govore da ste najgori, verujte u sebe". Ja sam kao ličnost dosta uravnotežen. Posle pobede nad Videotonom svi su govorili da sam majstor. U redu, ja znam gde sam. I kada mi viču da sam najgori, ja klimnem glavom. Znam gde sam. Uvek sam u životu znao gde mi je mesto, ne talasam puno, verujem u sebe i svoj rad - rekao je Đukić novinarima na stadionu Partizana. 

Letos je ovde bilo haos. Đurđevića imaš za kvalifikacije i čekamo da se proda. Sa Leonardom je bila španska telenovela. Suma došao nepripremljen,Miroslav Đukić, trener Partizana

Partizan je prvi deo sezone u Superligi Srbije završio na drugom mestu na tabeli, s devet bodova manje od Crvene zvezde, a izborio se za plasman u šesnaestinu finala Lige Evropa kao drugi u grupi. 

- Ekipa je dobro odradila polusezonu. Plasirali smo se u nokaut fazu Lige Evropa, odigrali odlično to takmičenje. U domaćoj ligi smo na drugoj poziciji da devet bodova zaostatka iza Zvezde. Ne možemo da budemo zadovolji rezultatima u ligi, jer mislim da možemo mnogo bolje. Sve je to proces, imamo veliki prostor za napredak i sigurno da će ekipa napredovati.

Na pitanje da li Everton Luiz ostaje u klubu, Đukić je naveo da je on i dalje igrač Partizana. 

Jedini izvor prihoda je prodaja igrača, to je neminovnost. Mi želimo da on ostane, ali ako dođe pripamljiva ponuda... Zato ja pričam o sistemu. Ako nema sistema to je problem kad ode neki igrač i kad živite samo od kvaliteta igrača.

Uspeo sam jer sam bio radnik

Đukić je rekao da igrači shvataju da bez rada nema ništa.
U njihovim glavama je "pa, neće valjda doći ovde". E, baš hoće! I primiš gol kad nisi bio tu gde sam ti rekao. Kod nas je majstor onaj ko proturi dva puta kroz noge. Ja sam uspeo nešto u fudbalu, ali zato što sam bio radnik - rekao je Đukić.

Po medijima su vec počela da se pominju neka imena, eventualna pojacanja Partizana, a među njima i Rukavina, Jovetić... Đukić je na pitanje da li su ti transferi mogući rekao: 

- Veoma teško!

Ne želi trener  crno-belih da se ponovi letnji prelazni rok.

Letos je ovde bilo haos. Đurđevića imaš za kvalifikacije i čekamo da se proda. Sa Leonardom je bila španska telenovela. Danas ljubi dres, sutra ne. Suma došao nepripremljen. Pravimo spisak igrača koji treba da promene sredinu, onih koji mogu da se prodaju, spisak onih koji ostaju i koji bi trebalo da budu okosnica tima. Biće kontrolisan prelazni rok - dodao je trener Partizana. 

Đukić je naveo da u Superligi ima dosta kvalitetnih igrača i da su već i ti spiskovi napravljeni. 

Mi mnogo potcenjujemo ligu, ima mnogo dobrih igrača, zdravih momaka. Ovde ne poznaju pola igrača, treba mnogo više da im damo na važnosti. Njima treba dati glas, oni igraju, a ništa se ne pitaju, imaju strah od navijača, uprave.. - rekao je Đukić.

Mi ne kažemo za nekog da je prevarant, već da je "namazan", "inteligentan", "sposoban", a ovaj što radi on je "indijanac",
Miroslav Đukić 

Sumirajući polusezonu, Đukić je naveo da tim još nije dostigao nivo igre koji očekuje, ali da veruje da ce naredne godine crno-beli igrati "mnogo bolji i tečniji fudbal".  Đukić je naveo da ekipa mora da napreduje i u odbrani. 

- Kad se žalim na odbranu, žalim se na odbrambeni sistem ekipe. Mi smo ekipa, kad se ne branimo dobro, ne branimo se kao tim. I u tom aspektu moramo da napredujemo. Odbrana je bitna za sve ekipe, ako izuzmete Barselonu ili Real koji mogu da prime tri, a daju cetiri. Mi to ne možemo. Mi moramo iz nule da tražimo pobedu. Ne možemo da primimo tri gola, kao protiv Dinama. To je nemoguće da se pobedi. Mi moramo i čvrste defanzive da tražimo pobedu.

Everton je emotivan, zato ulazi u probleme

Trener Partizana je naveo da je Everton primer profesionalnosti.
On ima intenzitet koji nije normalan, čak i u evropskim razmerama to je intenzitet više. Energija koju on daje... Nekad moramo malo i da ga smirimo. Nekad je i previše emotivan, ulazi u probleme. Daje nam mnogo. 

On je istakao da pokušava da objasni igračima da nije "majstor" samo onaj ko napravi dobar potez.

- U svetu vidim dva majstora, koji ne moraju da trče, svi ostali moraju da rade. Pokušavam o da objasnim igračima. Oni jedni drugima viču 'bravo doktore', 'bravo majstore', niko nije rekao 'bravo radniče'. Postoji mišljenje da je onaj ko napravi neki dobar potez majstor. Ne možete da živite od toga. Ako mislite da igrate ozbiljan fudbal, da vas neko kupi, morate da radite 90 minuta i u nekom minutu se pojavi ta majstorija.

Trener Partizana je potom naveo da je u suštini problem ceo sistem vrednosti. 

- Kod nas se priča: "Ne zna ništa ko som, samo radi". A, za one koji ništa nisu uradili se kaže da su majstori. Onog ko radi mi mi smo obezvredili. Mi moramo te sisteme vrednosti da menjamo. Mi ne kažemo za nekog da je prevarant, vec da je "namazan", "inteligentan", "sposoban", a ovaj što radi on je "indijanac". Pokušavam da usadim taj mentalitet ekipi - rekao je Djukuc. 

Đukić je za kraj rekao da veruje u ekipu, da veruje u osvajanje titule. 

- Ja verujem u ekipu, verujem u Partizan, u klub da imamo snage da napravimo sve uslove da budemo prvaci. Naša obaveza je da se borimo za titule, nije nedostižna prednost. Biće tu još mnogo borbe... Što se tiče Viktorije, šanse su pola-pola -  rekao je Đukić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija