• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sportklub

16.12.2017

17:11

DRAGAN TODORIĆ ISKRENO: Trojka Nolana Smita je samo skratila agoniju Partizana!

Partizan

DRAGAN TODORIĆ ISKRENO: Trojka Nolana Smita je samo skratila agoniju Partizana!

Podeli vest

Dugogodišnji sportski direktor Košarkaškog kluba Partizan Dragan Todorić tvrdi da sudbinu crno-belih nije promenila čuvena trojka Nolana Smita za Cedevitu pre tri godine, kojom je "parni valjak" ostao bez Evrolige, jer je finansijski slom kluba već "kucao na vrata"

U aprilu 2014. godine Smit je trojkom s centra u poslednjoj sekundi srušio Partizan i odveo Cedevitu u finale ABA lige. Crno-beli su posle više od 10 godina ostali bez mesta u Evroligi, a njihovo mesto zauzela je Crvena zvezda, koja ga više nije ispuštala do danas.

Da nije bilo te trojke, agonija bi se samo prolongirala. Mi smo već tada bili u ogromnim dugovanjima, igrači su igrali bez para, nisu bili plaćeni. Da se pomenuta trojka nije dogodila, samo bi se odložilo sve ono što nas je kasnije zadesilo. Glavni razlog za sve što se dogodilo poslednjih godina su finansije. Vuku se repovi još iz protekle decenije. Finansijski problemi su počeli posle Fajnal-fora u Partizu 2010. Bilo ih je i pre Partiza, ali ne u tolikoj meri. Zašto je to bilo tako je neka druga priča i ne bih sada da ulazim u detalje - rekao je Dragan Todorić za Sportklub.

On je dodao da se cela košarkaška klima u zemlji prema Partizanu promenila. Nekada su talentovani igrači prvo kucali na vrata crno-belih, a danas ih zaobilaze u širokom krugu.

- Bili smo manget za mlade igrače, jer su znali da će kod nas dobiti šansu na najvišem nivou, afirmisati se i potom u inostranstvu zaraditi obiljan novac. To vreme je prošlo. Partizan je 20 godina bio neprikosnoven i menadžeri i igrači su hteli da dođu kod nas, jer smo im bili odskočna daska. U međuvremenu je Partizan urušen, ne igra prvi rang evropskih takmičenja, a dve godine nismo bili čak ni u drugom. Nismo plaćali igrače, momci su dobijali po tri, četiri, u najboljem slučaju pet plata u toku godine. U takvoj situaciji ko će da dovede igrača kod nas? Partizan je počela da bije fama da nema novac, da ne igra elitno takmičenje... Situacija mora da se promeni iz korena - tvrdi Todorić.

Legendarni Partizanov nekada igrača, pa dugogodišnji operativac, veruje da je najteže za crno-bele prošlo.

- Možda je pre dva leta bilo najteže jer 20 dana pre početka lige nismo imali ništa. Onda se pojavio Nikola Peković i dao svoj novac kako bismo uopšte počeli sezonu. Od tada do danas klub se muči i grca u besparici i dugovi su sada veći nego što su tada bili. I mi u klubu smo pre nekoliko dana saznali da je dug veći od sedam miliona evra. Situacija je teška, ali ono što raduje je da Upravni odbor na čelu sa predsednikom Mijailovićem nije klonuo duhom. Imaju mnogo elana i želje da se uhvate u koštac sa problemima i za godinu, dve vrate Partizan gde mu je mesto - poručio je Dragan Todorić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija