• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.12.2017

21:50

MILER TRAGIČAR! Partizan posle drame poražen od Limoža!

Partizan

MILER TRAGIČAR! Partizan posle drame poražen od Limoža!

Podeli vest

Partizan je u meču bez rezultatskog  značaja poražen od Limoža  101:98 u devetom kolu Evrokupa 

Novi trener crno-belih Nenad Čanak imao je neuspešan debi u evropskim takmičenjima. Crno-beli su u prethodnoj utakmici izgubili sve šanse za drugu fazu takmičenja, ali su imali šansu da savladaju Limož, međutim, skupo su ih koštale silne greške, a Miler je na četiri sekunde pre kraja pri rezultatu 99:98 za Limož promašio šut za trijumf. 

Vilijams-Gos sa 28 i Miler sa 26 poena predvodili su Partizan koji je igrao i bez Veličkovića i bez Marinkovića. Uz pomenuti bekovski tandem, izdvojio se i Đoko Šalić sa 18 poena i šest skokova. Kod gostiju, Keni Hejs postigao je 22, Aleks Butelj 21 poen, dok je Karter dodao 17. 

Posle rezultatske klackalice tokom prvih 10 minuta igre Partizan je drugu četvrtinu dobio sa 31:23 i stekao lepu prednost. Predvođeni Milerom i Gosom crno-beli su na kraju poluvremena vodili 49:37. 

Ali, olako su prokockali 12 poena više. Usledila je serija grešaka, gosti su se vratili u igru. Partizan je u nekoliko navrata uspeo da odbije nalete gostiju koji su krajem treće četvrtine ipak izjednačili rezultat na 76:76, a početkom poslednjih 10 i poveli 78:76. 

Crno-beli su uspeli da preokrenu na 79:78, a Limož je sa dve vezane trojke otišao na 84:79. Vratili su se ipak crno-beli i uveli utakmicu u dramatičnu završnicu. Smenjivali su se u vođstvu jedni i drugi. Na četiri sekunde pre kraja i vođstvo Limoža 99:98 Miler je imao šut za pobedu, ali promašio lagano polaganje, a gosti su potvrdili trijumf. 

Partizan je poslednji, šesti u Grupi C sa jednom pobedom i osam poraza, dok je Limož četvrti sa pet trijumfa iz devet utakmica.

PARTIZAN - LIMOŽ 98:101 (20:19,31:23, 25:34, 22:25)

Hala: "Aleksandar Nikolić", Sudije:Perez, Mantiča, Sikis.

PARTIZAN: Miler 26, Vilijams Gos 28, Tadić, Aranitović 5, Jovanović, Marinković, Tanasković 5, Veličković 0, Pecarski 8, Andrić 8, Stevanović, Šalić 18.

LIMOŽ: Džojs 8, Bazil, Lideka 10, Žaite 9, Hejs 22, Morensi 4, Gibson 7, Karter 17, Hauard 3, Butel 21.

TOK MEČA

Četvrta četvrtina

Neverovatno, Miler ne pogađa zicer, ali Butej poentira na drugoj strani za pobedu Limoža 101:98.

Faul u napadu Žaitea, lopta za Partizan, Čanak traži tajm-aut.

Gos daje trojku, ali je Hejs odmah poništava. Potom Karet poentira za tri i vode gosti 99:96.

Uzbudljiva završnica meča u "Pioniru". Gosti su preorkenuli, ali Miler donosi Partizanu novo vođstvo. Nije dugo trajalo, Butej poravnava 93:93.

Mileeer! Kakvo zakucavanje za vođstvo Partizana, podigao je na noge malobrojne navijače u Pioniru. Crno-beli vode 90:88 a do kraja utakmice tria minuta.

Butej slobodnim bacanjima donosi novo izjednačenje - 86:86. Partizan na isti način preokreće na 87:86, ali Hejs ekspresno poentira na drugoj strani  (88:87). 

Preokreće Miler koji postiže 21 poen na utakmici. Crno-beli vode 86:84 , a do kraja meča četiri minuta.

Vraća se Partizan preko Šalića i Tanaskovića. Opet egal u Pioniru - 84:84.

Karter ne ubacuje trojku, ali se lopta odbija do Hejsa i sevnula je nova trojka Limoža koji ide na 84:79.

Gooooos! Trojka i opet vode crno-beli 79:78. Šteta, promašuju za tri potom Andrić i Pecarski, pa stiže kazna sa druge strane. Limož opet vodi 81:79.

Promašaju Andrića i Tanaskovića, a Limož preokreće rezultat na 78:76.

starsport

Treća četvrtina

Gibson donosi izjednačenje 73:73. Andrić ubacuje trojku, ali mu se Hauard revanširao i nerešeno ne 76:76 pred poslednjih 10 minuta utakmcie.

Gos 19 poenom na meču vodi Partizan na 71:66.  Partizan opet u seriji grešaka, a gosti  preko Lideka i trojkom Gibsona prilaze na dva poena 73:71.

Gos i Miler najraspoloženiji, ali gosti u stopu prate crno-bele. Posle poena Hejsa su samo na tri poena - 69:66.

Uzvraćaju gosti sa dve vezanetrojke. Opet prilaze sada su na šest poena od crno-belih- 66:60.

Trojka Milera u pravo vreme, pa onda i Gos poentira uz dodatno bacanje i  Partizan ponovo ima dvocifrenu prednost - 64:54.

Nekoliko grešaka pulena Nenada Čanka i Francuzi prilaze na pet poena - 59:54.

Butle sa dva poena otvara trećeu deonicu, a onda Pecarski postiže trojku za Partizan pa još dva poena dodaje Miler i crno-beli idu na 56:49.

starsport

Druga četvrtina 

Miler povećava vođstvo sa linije za slaobodna bacanja.Partizan posle prvog poluvremena vodi 51:42.

Trojke Milera i Tanaskovića, potom dobra igra Šalića u odbrani i Partizan odlazi na dvocifrenu prednost - 47:37!

Promašaj Šalića i izgubljena lopta Milera , gosti hvataju priključak - 39:35.

Miler propušta da dodatno uveća vođstvo ali onda ubacuje trojku i vodi Partizan na 35:28.

Gos je sada postigao trojku za 30:28, zatim ukrao loptu i iznudio nesportski faul, pa ubacio dva bacanja i vodi domaćin 32:28.

Andrić i Pecarski vode domaćine na 27:24, ali Lideka smanjuje na 27:26. Ne daju gosti Partizanu da se odlepi.

starsport

Prva četvrtina

Šteta! Nekoliko loših reakcija crno-belih u odbrani i Limož prilazi na 18:16. Partizan nakon prvih 10 minuta vodi 20:19.

Trojka Aranitovića pa Andrića i crno-beli idu na 16:12.  Miler i Gos vode Partizan na 18:12.

Serija  promašaja Limoža u šutu za tri poena, čak šest. Trenutno je egal u "Pioniru" 10:10.  

Vodi Partizan 6:4, a sve poene za crveno-bele ubacio je Šalić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija