• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

22.12.2017

21:19

PASPALJ I DALIPAGIĆ JASNI: Nećemo da Partizan zamrznu kao Zvezdu!

Partizan

PASPALJ I DALIPAGIĆ JASNI: Nećemo da Partizan zamrznu kao Zvezdu!

Podeli vest

Partizan ni slučajno ne bi trebalo da sledi primer Crvene zvezde i da se "zamrzava" kako bi se spasao dugova, poručuju za Informer legende crno-belih Žarko Paspalj i Dražen Dalipagić

Predsednik kluba iz Humske Ostoja Mijailović najavio je da će Partizan morati da osnuje novi klub ukoliko se finansijska situacija ne stabilizuje!

Crno-beli imaju dug od sedam milion evra, a preti im bankrot ukoliko do kraja sledeće nedelje ne isplate bivšem treneru Dušku Vujoševiću 113.000 evra.

Najtrofejniji stručnjak u istoriji Partizana tužio je svoj klub pred Košarkaškim arbitražnim sudom i dobio spor.

Nemaju imovinu
Starsportphoto

Privatizacija bi bila bolje rešenje, ali ko bi kupio Partizan koji ne poseduje ništa sem grba

Dražen Dalipagić, bivši as Partizana

Loša namera

Mijailović je na to odgovorio tvrdnjom da klub nema novac za Vujoševića i da će, ukoliko trener bude insistirao na isplati, Partizan otići u stečaj.

Prvi čovek crno-belih najavio je da će u tom slučaju osnovati novi klub, koji bi se kroz dve godine vratio na najveću scenu očišćen od dugova. U tom slučaju poverioci bi, uključujući i Vujoševića, mogli da računaju da će dobiti tek delić svog novca.

Nešto slično uradila je i Zvezda, koja je od 2011. do 2015. "zamrzla" funkcionisanje. U tih pet godina dozvolila je FMP da koristi grb i boje Zvezde, a kad su dugovi vraćeni, prava Zvezda je nastavila da se takmiči umesto preimenovanog FMP.

Bivši reprezentativac naše zemlje Žarko Paspalj, međutim, nije za takvo rešenje.

- Nisam za to da se osniva novi klub, jer tako se polazi sa lošom namerom da nekoga prevariš. To znači da igračima i treneru neće biti isplaćen novac koji su zaslužili i zaradili, a to nije nimalo prijatno. Situacija nije laka, a pitanje je da li klub može da izađe iz problema u kom se nalazi i da pritom ne zavisi od države - kazao je Paspalj.

Crno-beli duguju Vujoševiću, ali i brojnim bivšim igračima. Paspalj kaže da klub više ne sme sebi da dozvoljava da ne isplaćuje igrače i trenere.

- Moramo da prestanemo sa tradicijom neplaćanja igrača. Uvek tražimo opravdanje zašto nisu isplaćene plate. Profesionalni klub mora da pronađe rešenje za to. Ne govorim ovo samo zbog Vujoševića, već generalno. Partizan ima mnogo igrača koje nije isplatio. To kalja ime kluba i stvara nepoverenje, posebno kod stranih igrača - objasnio je Paspalj.

Jedan od najboljih igrača u istoriji Partizana Dražen Dalipagić takođe je protiv Zvezdinog recepta. Prema njegovom mišljenju, jedino rešenje je privatizacija kluba.

Vujošević: Loš model stečaja

Bivši trener Partizana Duško Vujošević se takođe ne slaže sa UPPR, jer tako mu ne bi bila isplaćena sva dugovanja.
- Dugovi Zvezde su "frizirani" i većina dužnika je pristala da im se isplaćuje oko 2,5 odsto od ukupnog duga. To znači da bih ja dobio mnogo manje od onoga što mi se stvarno duguje. Takva vrsta stečaja nije dobra, pogotovo za igrače u trenere kojima se duguje - objasnio je nedavno Vujošević.

- Partizan je u velikoj krizi, a država više ne može da finansira klubove. Privatizacija je način da se sredi situacija u srpskim klubovima i tu ne mislim samo na crno-bele, već i ostale. Svestan sam da i tu ima dosta pitanja. Osnovno je ko bi kupio Partizan, jer klub iz Humske nema ništa osim grba. Nema ni svoju halu ni svoje prostorije, ništa. Kancelarije su na stadionu FK Partizan, za koji se takođe ne zna čiji je - istakao je Dalipagić.

Potrebno strpljenje

Problem Partizana je i u tome što navijači traže vrhunske rezultate svake sezone. Dalipagić, međutim, kaže da jurenje trofeja sad ne može da bude u prvom planu.

- Klub bi mogao da se odrekne jurenja rezultata zarad finansijske stabilizacije. Zašto Partizan ne bi mogao da bude sedmi u ABA ligi? Mogao bi bez problema, ne moraju uvek da budu pri vrhu. Mnogo je bitnije da se klub organizaciono oporavi. A navijači ne bi smeli da se bune i morali bi da budu strpljivi - zaključio je Dalipagić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rale

pre 6 godina

Za srpsku košarku bi bilo najbolje da se Partizan u potpunosti ugasi. Jer, narodu je dosta plačenika pošto želi da gleda svoju decu.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija