• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Gligorić

31.12.2017

07:00

(FOTO) NOVU GODINU ČEKAM SA SNAJKAMA U ŠTITARU! Miroslav Đukić, trener Partizana, za Informer o praznicima, crno-belima, Španiji...

Partizan

(FOTO) NOVU GODINU ČEKAM SA SNAJKAMA U ŠTITARU! Miroslav Đukić, trener Partizana, za Informer o praznicima, crno-belima, Španiji...

Podeli vest

Trener Partizana Miroslav Đukić otkrio je u intervjuu za Informer da će novogodišnje praznike provesti u rodnom selu Štitaru kraj Šapca sa suprugom, sinovima i snajkama

Đukićev stariji sin Viktor (27) živi u Španiji i zabavlja sa tamošnjom devojkom, dok je Vladica stanovnik Mančestera u Engleskoj, a devojka mu je Ruskinja.

Samo je pobeda uspeh
U Partizanu je veći pritisak nego u Valensiji, jer ovde u svaku utakmicu ulazimo sa lošim rezultatom

Zanimljivo, obe Đukićeve snajke imaju isto ime - Elena. Njih dve će prvi put u životu posetiti Štitar, gde njihov svekar ima rodnu kuću i veliko imanje. Upravo tu je, u društvu supruge Svetlane, kovao taktiku koja je Partizanu ove sezone donela plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope i prvo evropsko proleće nakon 13 godina.

Kako ćete provesti novogodišnje praznike?

- Planirali smo porodičnu varijantu. Biću u mom Štitaru kod Šapca, okuplja se cela porodica, oko ogromne jelke. Supruga Ceca to voli da obeleži. Ceo život smo živeli familijarno, mnogo smo vezani. Dolaze nam sinovi Viktor i Vladica. Imamo dve divne snajke, njihove devojke, Špankinju i Ruskinju. Obožavamo ih, one su deo naše familije. Obe se zovu Elene.

Korektan sam s Terzom i Milojem

U kakvim ste odnosima sa Zvezdanom Terzićem i Vladanom Milojevićem, direktorom i trenerom Crvene zvezde? S Terzićem ste i sarađivali...
- Imamo korektan odnos. S Terzom odranije imam normalan odnos. Ne čujemo se, jer radimo u rivalskim klubovima. Ali među nama postoji poštovanje. Nemam nikakvih problema ni da se pozdravim s njima ni da im čestitam kad ostvare uspeh. Smatram ih sportskim rivalima.


Imaju li sinovi ambiciju da kao vi budu uspešni treneri?

- Ne žele da budu treneri, ali su u fudbalu. Rade u fudbalskim menadžerskim agencijama, Vladica u Mančesteru, Viktor u Valensiji. Oni su u fudbalskom svetu, to je svet koji vole. Kad smo razdvojeni, čujemo se svako veče, a tema je uvek fudbal.
Zaista, taj sport nas zbližava. Oba sina se interesuju kako igra moja ekipa, gde god sam bio trener.


Idete li u Štitar u toku sezone, budući da nije daleko od Beograda?

- Odem kad god mogu, nije daleko od Beograda, na nekih sat i po vremena vožnje kolima. Tamo se opustim i odmorim. Nekad radim video-analizu. Ja sam čovek koji voli prirodu i miran ambijent. U Štitaru imam svoj mir. To je moje selo, iako moji roditelji nisu tu oduvek bili. Oni su u Štitar došli iz Selanca kod Ljubovije, doselili su se 1965. godine.

Viktor sa devojkom ElenomTwitter

Viktor sa devojkom Elenom

Možete li da uporedite vaš život u Srbiji i Španiji i pritisak u Partizanu i Valensiji?

Umem da podviknem, udarim o tablu

Smireniji ste nego pre 10 godina. Tad ste znali i da podviknete na igrače, sada prilično mirno posmatrate utakmicu.
- Imam svoj temperament. Naučio sam da ga iskontrolišem i ne ispoljavam. Postoji momenat i kada vičem na igrače i kada ih kritikujem, kad udarim rukom o tablu. I kad ih hvalim. Umem da podignem glas. Kada eksplodiram, onda stvarno eksplodiram. Ali autoritet ne gradim na osnovu vike i dreke.

- Imam prelepe uspomene iz Španije. Ja sam u Španiji presrećan, predivno su me tretirali. Tamo sam živeo 25 godina, ali Srbija je moja zemlja. Došao sam ovde da napravimo dobre stvari sa srpskim fudbalom. U Partizanu je veći pritisak, sigurno. Veliki smo klub, u svaku utakmicu ulazimo s lošim rezultatom. Za nas je nerešen rezultat loš rezultat. Ogroman je pritisak, u svakoj utakmici ide se na pobedu.

Kako ste podnosili kada su vam navijači tokom polusezone skandirali "Đukiću, odlazi"?

- Fudbal je strast ovde. I mnogo puta ljudi reaguju emotivno. Profesionalac sam i sve shvatam. Ovde u svakom trenutku morate da znate kako da se izdignete iz tog pritiska. Kao trener morate da znate u svakom trenutku i kako razmišlja fudbaler, i navijač, uprava, novinari... I da budete sposobni da sve to izbalansirate. Morate da ujedinite brojne faktore da biste se bavili ovim poslom.

Preboleo sam penal iz 1994. godine

Proganja li vas penal iz 1994. godine, kada ste propustili priliku da Deportivu donesete prvu titulu prvaka Španije u istoriji?
- Svi su mi pomogli da prebrodim krizni momenat. Sećam se, Donato je bio prvi izvođač. Pet minuta ranije bio je zamenjen. Situacija kao u derbiju, Jevtović je zamenjen, Suma je drugi izvođač. Kad ste drugi izvođač, vi to ne vežbate. Pa čak u tom momentu nisam bio svestan da ja šutiram. Igrači su mi rekli: "Đuka, ti pucaš", tek tad sam shvatio. Nisam bio odlučan. Jednostavno, polovično sam ga izveo i tako obično biva.


Kakav Partizan obećavate na proleće?

- Verujem u ekipu, klub, navijače. Imamo snage da budemo prvaci države. Naša obaveza je da se borimo za sve trofeje. Sa Zvezdom možemo da igramo, da stignemo ovaj bodovni zaostatak. Bodovi se dele, Zvezda ima teži raspored, igra protiv ekipa iz gornjeg dela tabele. Biće još mnogo borbe i u Ligi Evrope protiv Viktorije Plzenj.

PONOSNA MAJKA Ceca i Viktor ĐukićTwitter

PONOSNA MAJKA Ceca i Viktor Đukić

Da li biste ponovo prihvatili da budete selektor Srbije posle otkaza koji ste dobili 2008. godine na toj poziciji?

- To se nikad ne zna. Srbija je moja zemlja. Tad sam imao neprijatno iskustvo. Na primer, uđem u konflikt s Toletom Karadžićem jer nisam hteo da dozvolim Fejsi da igra za Partizan. To nisam mogao da dozvolim jer bi onda mnogi igrači to isto hteli. Da sam dozvolio Fejsi, došlo bi do raspada, to bi bio cirkus. Kad sam se vratio, koferi su mi već bili spakovani. Srbija je uvek bila iznad svih, kao i Partizan.

PORODIČNA OAZA Đukićevo imanje u Štitaru kraj Šapcainformer.

PORODIČNA OAZA Đukićevo imanje u Štitaru kraj Šapca


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Moda

pre 6 godina

Moda ili nisu mogli da nadju Srpkinje? Mislim ovo drugo. Zasto da prave decu u strankinjama. Nego, nesto su mi tamnoputi, mozda na mamu, a iz okoline Sapca su. Da i Ljuba Aličić je odatle. Bas lice da su zemljaci.

Nikola

pre 6 godina

Keva i ćerka, kao da su sestre bliznakinje, a si n isti Ljuba Alicic.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija