• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

05.01.2018

09:49

PARTIZAN ZBOG MLADIĆA IZBACUJU IZ EVROPE?! Šampion čeka kaznu za nerede protiv Jang Bojsa!

Partizan

PARTIZAN ZBOG MLADIĆA IZBACUJU IZ EVROPE?! Šampion čeka kaznu za nerede protiv Jang Bojsa!

Podeli vest

Partizanovo evropsko proleće moglo bi da se završi pre nego što uopšte i počne

Evropska fudbalska unija (UEFA) danas će izreći kaznu crno-belima zbog podrške navijača generalu Ratku Mladiću na meču protiv Jang bojsa, a prema rečima potpredsednika kluba Vladimira Vuletića, jedna od opcija je i diskvalifikacija iz Lige Evrope!

KAZNE NA RAZMATRANJU ZA PARTIZAN
* Novčana kazna
* Novčana kazna + zatvaranje dela stadiona
* Zatvaranje celog stadiona
* Oduzimanje bodova u grupi
* Izbacivanje iz Evrope

Srpski šampion bi 15. februara trebalo da dočeka Viktoriju iz Plzenja u prvom meču šesnaestine finala LE. Međutim, da li će ta utakmica biti odigrana, znaće se sutra, posle sednice Disciplinske komisije UEFA.

Ozbiljni prekršaji

Crno-belima se na dušu stavlja to što su "grobari" istakli transparent sa natpisom "Nek je tvojoj majci hvala", što je protumačeno kao rasistička poruka, odnosno podrška Ratku Mladiću. Pored toga, delegat meča prijavio je Partizan zbog utrčavanja navijača na atletsku stazu, korišćenja pirotehnike i razglasa, blokiranih stepenica na tribinama i neakreditovanih novinara na terenu.

Vazura: Očekujem novčanu kaznu

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura kaže da je moguće da crno-beli Viktoriju Plzenj dočekaju na praznom stadionu, ali veruje da je realnije da dobiju novčanu kaznu.
- Ne bih da prejudiciram ništa. Najgora kazna je zatvaranje stadiona. Mi smo uslovno kažnjeni, tako da je moguće da se ta sankcija aktivira. Ali mislim da će ostati sve na finansijskoj kazni. Tu nema pravila kolika bi kazna mogla da bude. Oni će doneti odluku, pa onda sledi žalba - rekao je Vazura za Informer.

Vuletić kaže da su u pitanju veoma ozbiljni prekršaji, ali najrealnije je da Partizan bude kažnjen odigravanjem utakmice pred praznim tribinama.

- Partizan je već uslovno kažnjen igranjem bez publike na svom stadionu. Meni ne deluje daleko od realnosti da se ta uslovna kazna sada aktivira. I verovatno će takva odluka biti doneta. Međutim, prema pravilniku, moguće su i dve druge kazne. Prva je oduzimanje bodova, a druga izbacivanje iz evropskog takmičenja. Nadam se da se nijedna od te dve mogućnosti neće dogoditi - ističe Vuletić za Informer.

Potpredsednik crno-belih uzda se u činjenicu da je žreb već obavljen i da se dosad nije dešavalo da neko bude izbačen iz Evrope nakon što je već učestvovao u izvlačenju parova za narednu rundu.

- Teško mi je da zamislim da će nas izbaciti imajući u vidu da je žreb već održan. Neki od zvaničnika UEFA koji su nam naklonjeni rekli su nam da im je pao kamen sa srca kad su nas videli u žrebu, jer su na osnovu toga shvatili da diskvalifikacije neće biti. Ipak, nemojmo zaboraviti da smo prošle godine preinačili odluku da budemo izbačeni iz Evrope na tri godine zbog navodnog kršenja finansijskog fer pleja. U svemu tome vidimo da postoji ozbiljna tendencija da se Partizan u UEFA karakteriše kao višestruki prekršilac - rekao je Vuletić.

Već igrali dve utakmice bez publike

Partizan je ove sezone već igrao dve utakmice bez prisustva navijača. Prvi put to je bilo u plej-ofu za Ligu Evrope protiv Videotona (0:0), a potom i protiv Dinamo Kijeva u 2. kolu B grupe Lige Evrope. Crno-beli su taj meč izgubili sa 3:2, iako su na poluvremenu vodili 2:0.

Čeh u komisiji

Potpredsednik Partizana je otkrio da će u odlučivanju o Partizanovoj kazni učestvovati i jedan član komisije iz Češke. Uz to, i delegat koji je pisao izveštaj s utakmice protiv Jang bojsa bio je Čeh.

- Partizan je izneo pisanu dokumentaciju u vezi s navodima češkog delegata sa utakmice protiv Jang bojsa. Podvlačim češkog, jer ne treba zaboraviti da bi Partizan trebalo da igra protiv češkog kluba u šesnaestini finala Lige Evrope. Naravno, UEFA, kad je odredila delegata, nije mogla da zna s kim ćemo mi igrati u nokaut fazi. Ali činjenica je da će Disciplinska komisija odlučivati na osnovu izveštaja češkog delegata - istakao je Vuletić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
grof01

pre 6 godina

Šta bi očekivali da neka druga stoka slavi pavelića,hitlera ili drugog osudjenog ratnog zločinca?Ili je ovaj sRatko vaš pa nije kao ostali zločinci?

Lala iz Banata

pre 6 godina

Треба да Вас је ... - срамота...Ратко Младић је српски и светски ПРВОБОРАЦ против ИСИС-а и ТЕРОРИЗМА У ЕВРОПИ..! Камо среће да га је Европа подржала, данас би мирно и спокојно ... - спавала...!?

volim crno bele

pre 6 godina

I treba izbaciti,hajd sto nikako da se opamete navijaci al sta rade ovi ciji je posao da brinu da sve prodje dobro,kraj njih se svasta moze uneti na stadion,i oni su glavni krivci za sve i samo ne snose odgovornost za ono sto publika vice dok navija.

kiki

pre 6 godina

Još jedno /indirektno/ zlo koje je Ratko Mladić naneo Srbiji.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Коме се "привиђа"... - Ратко Младић...? Првоборац против ИСИС-а у ... - срцу Европе...!! Када то будете схватили, њега нажалост неће бити осим у ИСТОРИЈИ и УЏБЕНИЦИМА...!! Први који се успротивио муслиманском фундаментализму у Европи, и први који је са пушком кренуо против ТЕРОРИЗМА, који данас дрма Европом и наноси страх свим престоницама Европе. Да је на време подржан Ратко Младић, и његова борба, данас би Европа спавала мирно...Овако, нека је Богом просто свима - који не мисле као Лала из Баната...!!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija