• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.01.2018

10:11

(VIDEO) NOVICA JE JUNAK PARTIZANA! Kapiten pogurao crno-bele do pobede u Laktašima!

Partizan

(VIDEO) NOVICA JE JUNAK PARTIZANA! Kapiten pogurao crno-bele do pobede u Laktašima!

Podeli vest

Košarkaši Partizana ostvarili su vrednu pobedu nad Igokeom u Laktašima, a najzaslužniji za trijumf bio je Novica Veličković sa 25 poena - 74:67

Ključni period utakmice dogodio se u trećoj četvrtini, kada je Partizan odigrao fantastičnu odbranu, a Igokei potpuno stao šut, pa su crno-beli napravili seriju od 16:0.

Uspela je Igokea u poslednjoj deonici da izjednači na 65:65, ali je odmah u sledećem napadu Najdžel Vilijams-Gos, koji je do tog momenta igrao jako lošu utakmicu, pogodio trojku, a onda serijom iskorišćenih penala u finišu sačuvao prednost beogradskog tima.

Crno-beli su ostvarili jako vrednu pobedu u borbi za četvrto mesto, koje vodi u plej-of. U sledećem kolu Partizan će u Beogradu dočekati Cibonu.

IGOKEA - PARTIZAN 67:74
(15:15, 23:19, 7:22, 22:18)

Dvorana: U Laktašima. Sudije: Pukl, Dragojević, Juras.

IGOKEA: Artis 2, Ponjavić, Li 10, Gajić, Glogovac 1, Nikolić, Milošević 2, Jevtović, Radivojević 12, Ljubičić 14, Šibalić 11, Rikić 15.

PARTIZAN: Vilijams Gos 16 (6as), Aranitović 8, Jovanović, Marinković 3, Tanasković, Veličković 25, Pecarski, Gavrilović 3, Andrić 2, Gagić 11, Šalić 6.

TOK MEČA:

Kraj - 74:67 pobeda Partizana!

Gos stavlja tačku na neizvesnost! Amerikanac je fauliran, a onda je pogodio oba bacanja za 72:65.

Tajm-aut za domaće na 36 sekundi pre kraja!

Odgovor Vilijams-Gosa! Trojka Amerikanca za 68:65, a onda ukradena lopta Veličkovića i faul nad njim za bacanja! Kapiten Partizana je pogodio oba - 70:65!

Kakav kiks sada Veličkovića! Promašio je napad, a onda napravio faul na šutu za tri poena! Šibalić je imao priliku da izjednači sa penala i - iskoristio je! Drama - 65:65 na 1:20 do kraja!

Sada Igokea pravi seriju 8:0 posle ubačenog bacanja Radivojevića i na manje od tri minuta do kraja je 63:60 za Partizan.

Novi promašaj Gosa i stiže kazna: koš Ljubičića, uz faul. Iskorišćeno bacanje i Igokea stiže na samo 63:59!

Neverovatnu glupost napravio je Gagić! Dobio je petu ličnu grešku, a onda zbog protesta i tehničku, pa je Igokea imala tri bacanja i loptu sa strane, što je iskoristila da smanji na 63:56.

Fenomenalan je Veličković! Četiri vezana, a ukupno 21 poen kapitena Partizana za 63:51.

Rikić novim pogotkom smanjuje zaostatak na 58:50.

Amerikanac Li igra jako lošu partiju za domaće, ima šut iz igre 4/12. Ništa bolji nije ni Vilijams-Gos na drugoj strani sa 3/14.

I Igokea je prekinula crnu seriju i to trojkom Šibalića, da se smanji zaostatak na 56:48.

Potpuno sam na šutu za tri je bio Andrić, promašio je i posle minut i po igre u poslednjoj četvrtini i dalje nema koša.

starsport

Treća četvrtina

To je ujedno i kraj treće četvrtine - 56:45 za crno-bele!

Trojka Marinkovića za ubedljivih 56:45 za Partizan! Serija 16:0!

Serija Partizana se nastavlja! Prvo ponovo Novica, pa onda Šalić ispod koša i raste prednost crno-belih do 51:45.

I ponovo Veličković! Ovog puta trojka, tek treća za crno-bele večeras iz 14 pokušaja, a što je bitnije, Partizan je poveo 47:45. To je serija 7:0 ekipe iz Beograda.

Maestralna solo akcija Novice Veličkovića ispod koša Igokee i rezultat je smanjen na 45:44.

Mnogo problema ima Partizan u napadu, nisu uspeli crno-beli da iskoriste kontru i kazne sudar igrača Igokee u protivničkom reketu... 

Vilijams-Gos danas u kontra ritmu, nova izgubljena lopta za njega, što kažnjava Ljubičić pogotkom za 45:40.

Imao je Partizan napad za izjednačenje, promašio je Gagić. A, onda po pogođen napad na obe strane za 43:38.

aba-liga. com

Druga četvrtina:

Veličković stavlja tačku na prvo poluvreme. Igokea nakon 20 minuta vodi 38:34.

Marinkoviiiić! Kakva blokada igrača Partizana. Zaustavio je Lija, a onda je Gos okončao seriju Igokee i smanjio zaostatak Partizana na 36:32.

Nastavljaju seriju domaćini - 14:0 i Igokea ide na 36:30. 

Serija Igokee 12:0 koja vodi 34:30.  Nenad Čanak trener Partizana traži tajm-aut.

Opet Li, serija Igokee 7:0 i samo je jedan razlike za Partizan koji je imao i osam poena prednosti. Li maltretira crno-bele, ubacuje trojku i Igokea preokreće na 32:20.

Novi laki poeni Igokee, pogodili su Li i Radivojević i domaćin je na "minus 3" - 30:27.

aba-liga. com

Ljubičić i Radivojević poentiraju sa linije za slobodnja bacanja, potom je sevnula trojka Gosa koji vodi crno-bele na 30:22.

Raste prednost Partizana. Radivojević je napravio nesportsku, Aranitović pogodio oba slobodna bacanja potom poentirao i Gagić. Partizan vodi 27:18.

Dobra odbrana crno-belih daje rezultat, serija Partizan 8:2 i stiče prednosti od šest poena - 23:17.

Mini serija crno-belih 4:0 (19:15), onda i domaćin ubacuje prve poene u drugoj četvrtini. 

Sjajna finta Novice i opet vodi Partizan 17:15. Šteta, izlazi lopta iz obruča nakon šuta Marinkovića za tri poena.

aba-liga. com

Prva četvrtina:

Gos pogađa za izjednačenje 15:15, a onda Šalić ne koristi  priliku da  nakon faula ponovo vrati vođstvo Partizanu sa penala. Ostaje 15:15 posle prve četvrtine. 

Šibalić je promašio za tri, ali grešku ispravlja Milošević i Igokea vodi prvi put u meču 14:13. Serija Igokee 5:0 koja vodi 15:13. 

Dugo je Partizan bez poena, skoro tri minuta. Veličković konačno pogađa za crno-bele, a domaćin sa penala ne da gostima da se odlepe - 13:12.

Nekoliko promašaja Partizana, Gos, Veličković, pa Marinković ne pogađaju. Potom crno-beli prave faul na Radivojeviću koji smanjuje zaostatak na samo jedan poena- 11:10. 

Igokea prilazi na dva poena, ali Veličković poentira i crno-beli vode 9:5. Dobar Gagić sa linije za slobodna bacanja povećava vođstvo Partizana na 11:6.

Gagić je doneo Partizanu 4:0, Šibalić je smanjio trojkom, ali je istom merom odgovorio Gavrilović za vođstvo gostiju 7:3.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 6 godina

MATORI SVAKA TI ČAST. OVI TVOJI SU BEZ TEBE ČISTA NULA.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija