• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

19.01.2018

16:34

PARTIZAN NA EVERTONU IZGUBIO 500.000 EVRA! Italijani nudili najmanje, ali Brazilac hteo samo u SPAL!

Partizan

PARTIZAN NA EVERTONU IZGUBIO 500.000 EVRA! Italijani nudili najmanje, ali Brazilac hteo samo u SPAL!

Podeli vest

Orlando, Genčlerbirligi, Rostov i Dinamo Moskva bili spremni da plate i do milion evra za borbenog vezistu, ali on želeo samo u Italiju, pa je prodat Beneventu za 510.000

Brazilski vezista Everton Luiz (29) ostavio je Partizan bez pola miliona evra, saznaje Informer!

Srpski šampion Partizan ove zime imao je priliku da neumornog vezistu proda za milion evra u SAD, Tursku ili Rusiju, ali je Everton želeo samo u italijanski Spal, koji je na kraju platio obeštećenje od 600.000 evra.

Emotivan oproštaj
Moja osećanja prema Partizanu i navijačima se nikada neće promeniti, ostaju zauvekEverton Luiz, bivši fudbaler Partizana

Partizanu će od tog novca ukupno pripasti 510.000 evra, pošto Evertonov bivši klub Sent Galen dobija 15 odsto od transfera. Spal će crno-belima odmah uplatiti 400.000 evra, a ostatak novca u ratama do marta.

Hteli ga i Belgijanci

Prema rečima našeg izvora upućenog u dešavanja u Humskoj, američki Orlando, turski Genčlerbirligi i ruski klubovi Rostov i Dinamo Moskva bili su spremni da plate i milion evra za Evertona. Ipak, igrač je želeo samo u neku od liga petice i insistirao je da pređe u italijanski Spal, koji se bori za opstanak u Seriji A.

- Everton i Spal dogovorili su se mnogo ranije oko plate i uslova. Brazilcu je obećano 800.000 evra po sezoni. Partizan je mogao da zaradi i više novca od Orlanda, Genčlerbirligija, Rostova i Dinamo Moskve, koji su bili spremni da plate i do milion evra obeštećenja - objasnio nam je odlično obavešteni izvor upućen u dešavanja u Humskoj i dodao:

- Za njega su se raspitivali i belgijski klubovi Genk i Standard. Ipak, Brazilac je želeo samo u Italiju i nigde drugde. On nije želeo ni da sasluša ponude drugih klubova, bez obzira na to što su u Partizanu očekivali malo veću zaradu od prodaje jednog od najvažnijih fudbalera - rekao je sagovornik Informera.

ZIMSKI PRELAZNI ROK PARTIZANA 
Došao
Slobodan Urošević (Napredak) 80.000
Otišli
Mohamed el Monir (Orlando) 0
Petar Đuričković (Ksanti) 0Saša Marjanović - 0
Lazar Ćirković - 0Alen Stevanović (Šonan) 0
Filip Kljajić (Atromitos) pozajmicaTeofilus Solomon (Rijeka) raskid pozajmice
Everton Luiz (Spal) 600.000

Čelnici prvaka Srbije u prethodnih šest meseci više puta su pokušali da razgovaraju s Evertonom oko produžetka saradnje. Na kraju su mu ponudili platu od 500.000 evra po sezoni ako ostane u Humskoj, ali je Spal dao više.

Hvala predsedniku

Everton je po odlasku iz Humske ostavio emotivnu poruku na društvenoj mreži Instagram.

- Moja osećanja prema Partizanu i navijačima nikada se neće promeniti! Ostaju zauvek! Zahvalan sam navijačima Partizana za neverovatnu podršku i što su mi uvek pomagali. Zato će zauvek biti u mom srcu. Bio sam srećan što sam mogao da dam sve od sebe i pomognem klubu na terenu. Želim da se zahvalim i predsedniku Partizana, ljudima u klubu i svima koji su me zadržavali. Nadam se da me nikada nećete zaboraviti. Ja vas nikada neću - napisao je Everton.

Crno-beli će sada pod hitno morati da pronađu zamenu za defanzivnog vezistu, a glavni kandidati su Radosav Petrović i Saša Zdjelar.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 6 godina

Covek je ostavljo srce na terenu,al budimo realni drvoseca je ....

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija