• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

30.01.2018

13:37

PARTIZAN ZA DLAKU IZBEGAO ODUZIMANJE BODOVA! Crno-belima pretila rigorozna kazna od FIFA!

Partizan

PARTIZAN ZA DLAKU IZBEGAO ODUZIMANJE BODOVA! Crno-belima pretila rigorozna kazna od FIFA!

Podeli vest

Malo je falilo da FIFA oduzme Partizanu šest bodova u prvenstvu Srbije, zbog duga uprave Dragana Đurića od 500.000 evra prilikom transfera Stefana Savića u Mančester siti, otkrio je potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić

Drugi čovek kluba optužio je nekadašnjeg predsednika Partizana Dragana Đurića za loše poslovanje i tvrdi da je aktuelni šampion Srbije do ponedeljka uveče bio u velikom problemu!

Vuletić kaže da ni sam ne zna koliko starih dugova klub mora da plati, a istakao je njih nekoliko, od kojih je dug prema posredniku za transfer Stefana Savića moralo pod hitno da se izmiri. 

Aktuelna uprava je u ponedeljak namirila taj dug I tako izgebla fatalnu posledicu, oduzimanje bodova u prvenstvu, što bi značilo I kraj šampionske potere za Crvenom zvezdom. 

Hteli da nas izbace!

Vuletić se još jednom osvrnuo na nedavnu odluku UEFA da crno-bele kazni sa 30.000 evra za navodne nerede za meč protiv Jang Bojsa, iako je očekivana kazna bila igranje bez publikom protiv Viktorije Plzenj.

- Dobili smo informacije da ćemo bilti kažnjeni minimum dve utakmice. Kako je dan odmicao tako su informacije preticale jedna drugu. Osetio sam da što vreme brže protiče šanse Partizana rastu. Podsetimo, letos posle Olimpijakosa dodatni izvestilac je hteo da nas isključi iz evropskih takmičenja na tri godine - rekao je Vuletić.

- Imamo tri neverovatna duga iz prethodne uprave. Prvi, jednom grčkom advokatu 650.000 za Adema Ljajića, a taj dug smo nekako smanjili na 350.000. Drugi slučaj, poznatom italijanskom posredniku za transfer Stefana Savića u Mančester siti. On je tražio proviziju od 500.000 evra, ništa mu nije bilo isplaćeno. Tužio je Partizan, FIFA donela pravosnažnu presudu da Partizan do kraja ovog meseca isplati pola miliona evra. U suprotnom, oduzeće nam se šest bodova u prvenstvu. Mi smo to juče platili. Ostalo je duga 130.000 evra za proviziju za transfer Mede Kamare u Bolton - otkrio je Vuletić.

Vuletić je nasleđene dugove nazvao kosturima iz ormara i naglašava da aktuelna uprava jedva izlazi na kraj sa finansijama baš iz tog razloga.

- Svaki dan se suočavamo s velikim iskušenjima, administrativne, pravne i finansijske prirode. To je posledica neverovatnog poslovanja prethodnih "duhova", pa nam dugovi iskaču kao kosturi iz ormara I jezivo napadaju naše finansije. Pod predsedavanjem Dragana Đurića mi jesmo uzeli šest titula, na čemu mu čestitam, ali to je koštalo 15 miliona evra duga, od čega je tri miliona neplaćeni porez. To je platila ova uprava i sada naš dug iznosi oko 12 miliona evra - naglasio je Vuletić.

Potpredsednik Partizana kaže da se zaposlenima više ništa ne duguje i da su plate u Partizanu redovne, kao i da su odavno nadoknađeni dugovi bivše uprave prema zaposlenima.

Zvezda počinje ratove

Vladimir Vuletić osvrnuo se i na odnos sa večitim rivalom Crvenom zvezdom, za koju kaže da prva počinje ratove saopštenjima.

- Zvezda je imala pet saopštenja od 11.oktobra do 6.decembra, a mi samo jedno i to sredinom decembra, kada smo tražili VAR tehnologiju. Mi ne tumačimo sport kao gladijatorstvo, kao što je to činio jedan čovek, koji oholo priželjkuje naše krvoliptanje - naglasio je Vuletić.

- Ova uprava suočila se sa dugom od četiri plate i to je nadoknađeno, i zaposleni nemaju problem sa zaostalim platama, niti ima ljudi koji bi želeli da se obese kao što je bilo u vreme Đurića. Zađite u Partizan razgovarajte sa zaposlenima i oni će vam reći kako cene rad Vazure, a kako Đurića - poručio je Vuletić.

On je naveo još neke dugove, a nije isključio mogućnost da se pojave još neka potraživanja, pošto kako sam kaže, čelnici kluba se svakodnevno suočavaju s neprijatnim iznenađenjima.

- Moramo da platimo i iznos za trening komplentaciju 80.000 evra za Klea, što traže Kinezi. Pazite ovo, zahtevi lokalnog autoprevoznika, čije usluge je koristila prethodna uprava, iznose 20.000 evra!? Pa ni prevoz nisu plaćali? Ti kosturi iskaču iz ormara svakog dana. Verujte da ne znam koliko ih ima. Voleo bih da su poslednji, ali ne mogu da garantujem - zaključio je Vuletić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija