• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SOS kanal

06.02.2018

12:20

PARTIZAN NEĆE DA VARA! Mijailović o UPPR, Vujoševiću, dugu, Lončaru...

Partizan

PARTIZAN NEĆE DA VARA! Mijailović o UPPR, Vujoševiću, dugu, Lončaru...

Podeli vest

Novi predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović preuzeo je klub u oktobru, posle nekoliko meseci saopštio je koliki je klupski dug, a govorio je i o Dušku Vujoševiću, UPPR-u koji je uradila Crvena zvezda...

Prvi čovek crno-belih gostovao je u ponedeljak na SOS kanalu i rekao da trenutno sve ide prema planu koji je postavio sa saradnicima pri dolasku u Humsku.

- Kada sam došao u klub bio sam svestan u kakvu priču ulazim, sa kakvim ću prvoblemima morati da se nosim i da imam dva izbora. Prvi, da nastavim kako su radile sve prethodne uprave, da se srodim u stari sistem, da se borim na dnevnom nivou sa problemima, da ne otvaram mnogo velike probleme koji će da sutra proizvedu teške trenutke... - rekao je Mijailović i nastavio:

- Ipak sam prihvatio drugi sistem, da se sudarim sa svim problemima, da vidim kako su oni nastali i da postavimo klub na zdrave noge, ali da otvorimo sve te teške teme koje niko nije hteo da otvori prethodnih godina. Tu pre svega mislim na odnos sa bivšim igračima, trenerima, na te obaveze koje su ostale prema njima, na odnos sa bankom... Da drugim modelom rešim problem i za sada ide prema planu - istakao je predsednik Partizana.

Uskoro očekujem Lončara

Nije tajna da Mijailović želi da Nikola Lončar bude novi sportski direktor, ali...
Komuniciram sa Lončarom svaki dan. On pregovara sa televizijom da raskine radni odnos bez posledica za televiziju i za njega, nije korektno da posle nekoliko godina tek tako okrene leđa televiziji. Očekujem da uskoro dođe i on Partizanu i te kako treba. Imam velike ambicije kada je on u pitanju, radi se o velikom partizanovcu, o čoveku koji je učestvovao u najvećim uspesima kluba i to je moja odluka i moj predlog, koji su prihvatili moji saradnici - rekao je Mijailović.

Da li će Partizan, poput Crvene zvezde 2011. godine, ući u Unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR)?

- Neću dovesti Partizan u situaciju da nasilno uđemo u UPRR ili u stečaj, da prevarimo raznorazne poverioce. Boriću se na drugi način. Hoću da skeniram sve ugovore, da vidim da li su pravno održivi, da li su ekonomski dobri. Neko je morao da radi za te ugovore... - podvukao je predsednik crno-belih.

On se potom osvrnuo na dug crno-belih.

- O tome sam dosta govorio. Kad sam došao u klub želeo sam da podvučemo crtu, da se zna odakle je krenula nova uprava. Nisam se libio da kažem istinu i dug je danas negde oko sedam miliona evra. Još niko ne zna da sam se obratio sudu sa predlogom za privremenu meru i on je razvlastio menicu na osnovu koje je banka blokirala Partizan. Klub je dakle pre 15 dana deblokiran, pustili smo u tom momentu dve plate igračima i radnoj zajednici. Imate situaciju da se priča da je Partizan u poslednjih deset godina uzeo devet miliona evra od transfera. Nije devet, nego šest - otkrio je Mijailović.

Dug Partizana prema bivšem treneru crno-belih Dušku Vujoševiću je poznat, a najtrofejniji stručnjak u istoriji kluba iz Humske neretko je i javno govorio o tome. 

- Nije TV studio mesto da se upoznajem sa Duškom Vujoševićem, a drugo šta da razgovaram sa Duškom Vujoševićem koji je 15 godina bio u Partizanu... Želim da zatvorim tu priču. Pre neki dan sam bio na komemoraciji u JSD i jako mi je žao što on ima zdravstveni problem. Kad sam ga video stvarno sam odlučio da više ne komentarišem o tim stvarima, želim mu pre svega dobro zdravlje. Partizan će se izboriti sa obavezama koje ima prema njemu, imam razumevanja i jako mi je teško da se borim protiv čoveka koji se nalazi u takvom zdravstvenom stanju. Štagod da je govorio o meni ja mu neću odgovarati i već sam govorio da je ostavio veliki trag u Partizanu i jako mi je drago da se pre nekoliko dana složio sa mnom kada je rekao da je bio više od trenera. Tu se slažemo i pre svega želim da ozdravi i da prevaziđe zdravstvene posledice, a Partizan će se snalaziti - poručio je prvi čovek "parnog valjka".

Plan B za Evrokup

S obzirom na to da crno-beli za direktan plasman u Evrokup sledece godine moraju da pobede u preostale tri utakmice (Olimpiju, Budućnost i Cedevitu), a Mornar da izgubi u sve tri (Cedevita, Cibona, MZT), u klubu već imaju i plan B, koji podrazumeva pregovore sa Evroligom o učešću u Evrokupu.
- Već pričamo o Evrokupu. Već razgovaramo i otići ću u Barselonu u martu - najavio je Mijailović.

Mijailović je rekao da mu se "nije dopala" odluka Vujoševića da podnese zahtev BAT-u da blokira Partizan.

- I ne želim da pričam sa čovekom koji se odlučio na takav korak i ne mogu da pričam sa čovekom koji je u takvom stanju. Njemu je zdravlje ugroženo, ne želim da mu ugrožavam još više zdravlje i neću odgovarati na njegova pitanja. Pokušaću da Partizan nađe svaki mogući način da plati i stojim iza svake svoje reči - naglasio je Mijailović.

Prvi čovek crno-belih govorio je i o takmičarskim ambicijama.

- Nikad se ne predajem i rođen sam borac, a od ove sezone ćemo pokušati da učinimo najviše što možemo, ali ona je priprema za sledeću, ozbiljnu sezonu. Pre nekoliko dana Partizan je iznajmio jednu kuću na dobroj lokaciji, od 350 kvadrata, gde želim da smestim sportski sektor, novog sportskog direktora, PR i marketing, gde će meni biti kancelarija.

Mijailović je rekao da bi svi navijači trebalo da budu svesni šta je danas Partizan.

- Ne možemo temperom da Partizanu promenimo boje. Moja želja je da postavimo sistem da Partizan sledeće sezone igra Evropu. Moja želja i cilj je da sledeće sezone, kad dođemo na korak od igranja u Evroligi, smanjimo dug prema potraživanju banke, da rešimo pitanje Poreske uprave i dug ćemo prepoloviti - zaključio je predsednik Partizana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija