• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mozzartsport

06.02.2018

20:40

BOMBA, ALI NE ILIEVA, NEGO VAZURE - VRAĆA SE LEO! Direktor Partizana otvoreno o finansijama, Zdjelaru, Pantiću...

Partizan

BOMBA, ALI NE ILIEVA, NEGO VAZURE - VRAĆA SE LEO! Direktor Partizana otvoreno o finansijama, Zdjelaru, Pantiću...

Podeli vest

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura priznao je da bi vratio Leonarda da Silvu u Humsku, a pričao je i o finansijskoj situaciji crno-belih, koja nije sjajna, zimskom prelaznom roku, ugovoru Saše Zdjelara, Tavambi...

Vazura priznaje da bi ponovo u Humskoj rado video Leonarda, možda već u letnjem prelaznom roku.

Ukoliko bude postojala mogućnost da vratimo Leonarda, učinio bih to.  Čujemo se, često mi se javlja. Ne znam da li je zadovoljan u Saudijskoj Arabiji, međutim, znam da voli Partizan. Koliko god saradnja sa Brazilcem bila teška, isplatio nam se i u sportskom i u ekonomskom smislu. Doveli smo ga bez obeštećenja, a unovčili za 4 miliona evra. "Težak" je igrač, međutim, kad izađe na teren i on i mi zaboravimo na bubice.

Kako kaže generalni direktor Partizana biće nategnuto do kraja sezone što se finansija tiče.  

Ukoliko bude postojala mogućnost da vratimo Leonarda, učinio bih toMiloš Vazura, generalni direktor Partizana

- Teško ćemo izaći na kraj. Imamo neka sredstva od Olimpijakosa, možemo da ih povučemo unapred, pokušavamo da unovčimo. Transfer Vlahovića će se verovatno realizovati sad, kad se odbiju kamate prema bankama i procenti koji idu igraču, ostaće deo novca, ostavlja nam mogućnost da preživimo. Ako izbacimo Plzen dobićemo još neka sredstva. Imamo da platimo stare obaveze, da ne računam troškove oko Sume koji su u februaru nisu mali i moramo da ih platimo zbog dobijanja evropske licence. Imamo i ratu Apolonu za Andriju Živkovića i Serđa Bertija 600.000 evra. A još jedan od loših poslova bivše uprave je izgubljen spor sa Mogrenom u slučaju Nikole Vujovića iz 2010, u vrednosti od 167.000 evra, od čega su 125.000 evra njegova potraživanja, a 42.000 evra kamate - objasnio je Vazura, najavivši pregovore sa Telekomom povodom revidiranja ugovora o sponzorstvu.

Pantić uskoro Partizanov!
Crno-beli žele da Čelsija da otkupe Danila Pantića.
-  Sutra ili prekosutra kreću pregovori o njegovom definitivnom prelasku u Partizan. Verujem da će se pozitivno završiti. Po sličnom principu kao za Marka Jankovića. Dačina želja da potpiše za nas je velika.

Partizana je tokom januara novac prihodovao samo potpisom Evertona Luiza za SPAL -  600.000 evra.

- U minulom prelaznom roku nismo imali finansijski dobru prodaju, jer je odlazak Evertona malo para za Partizan. Aktulne su Kina, Rusija i još neke države, međutim, malo je verovatno da ćemo transferisati još nekog igrača, s obzirom na to da je dvomeč sa Plzenom na pragu. Pre ćemo da uđemo u finansijski rizik, da nekako izdržimo do leta, nego da nekog prodamo.

Šuška se da bi Marko Jevtović mogao u Kinu, ali Vazura kaže da je prelazni rok završen. 

- Nemam informacija po tom pitanju. I dalje je naš igrač. Ako bude ponude - pričaćemo. Partizan je završio prelazni rok. Ne znam šta može da se desi, ali sve poslove smo završili - kazao je za Mozzartsport Vazura. 

starsport


I Leandre Tavamba bi karijeru mogao ove zime da nastvi u Kini, gde prelazni rok traje do 28. februara. 

- Mislim da Tavamba ostaje. Nije ni bilo konkretnih ponuda. Da jeste, kontakti bi već postojali i posao bi bio na pola puta.

Janković nije želeo u Amijen, podržali smo ga
Marko Janković je imao ponudu Amijena, ali nije želeo da napusti Humsku.
- Nismo bili zadovoljni ponudom, bila je sastavljena od bonusa i rata. Pitali smo igrača šta misli, smatrao je da nije dobro, podržali smo ga i odbili smo Francuze. Ne mogu da kažem koliko je iznosila, jer Olimpijakos ima pravo na njen deo. Oko 2.000.000 evra.

Ivica Iliev nije bio oduševljen Kameruncem koji je je nedavno rekao da mu se čini kako je cena za njega previsoka - 2.500.000 evra. Direktor kaže da cena nije bila problem.

- Kad pregovaram, uvek kažem da neko vredi toliko i toliko, ali svakom klubu napomenem: "dajte nam ponudu za koju mislite da je dovoljna, pa ćemo pregovarati". Tavamba nije imao nijednu ponudu, sve je bilo na priči, ništa na papiru.

Svi u Humskoj oduševljeni su dolaskom Saše Zdjelara, a Miloš Vazura otkriva pojedinosti iz ugovora.

- Mesec dana je trajala saga, Olimpijakos je odbijao svaku našu ponudu, sve do 29. i 30. januara, onda se javio i dogovorili smo se. Ugovor je takav da ako damo 500.000 evra za otkup oni moraju da ga puste u Partizan. Opcija je obavezna. S tim da na taj način kupujemo 50 odsto prava, a oni zadržavaju drugu polovinu (kao u slučaju Marka Jankovića, op. au). Ono što dajemo Gricima kad ponuda dođe odbija se pola, a ostatak se deli na dva dela. To je bio jedini uslov Atinjana da puste Zdjelara. Prihvatili smo, iako će nam to sutra biti problem. Bolje da takav igrač bude u Partizanu, jer su ga hteli i Đukić i Iliev - jasan je bio Vazura.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija