• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.02.2018

11:46

(VIDEO) ČESI STARE MUŠTERIJE U HUMSKOJ! Partizan ima dve glatke pobede protiv "knedlički"

Partizan

(VIDEO) ČESI STARE MUŠTERIJE U HUMSKOJ! Partizan ima dve glatke pobede protiv "knedlički"

Podeli vest

Česima do sada nisu prijala gostovanja u Humskoj 1, pa bi bilo dobro da se ta tradicija nastavi večeras, kada Partizan dočekuje Plzen u šesnaestini finala Lige Evrope (21.05, RTS1)

Crno-beli su u istoriji dva puta igrali sa Česima u međunarodnim kupovima i na svom terenu su ostvarili dve ubedljive pobede.

Prvi duel Partizana sa "knedličkama" je bio u legendarnoj sezoni 1965/66, kada je u Beograd došla Sparta iz Praga. I to posle pobede od 4:1 u prvoj utakmici na svom terenu!

Malo ko je davao šanse Partizanu da prođe dalje, u polufinale Kupa šampiona, ali je "parni valjak" pregazio rivala sa 5:0 golovima Vladice Kovačevića, Mustafe Hasanagića (po dva) i Velibora Vasovića.

Drugi susret je bio 36 godina kasnije, u drugom kolu Kupa UEFA. Partizan je tada dočekao Slaviju iz Praga u Humskoj i slavio sa 3:1 pogocima Danka Lazovića, Saše Ilića i Zvonimira Vukića.

Jedino što je Partizan tada neslavno prošao u revanšu, gde je izgubio posle produžetka sa 5:1.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija