• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.03.2018

20:45

(FOTO) LUDAČKI PREOKRET PARTIZANA! Crno-beli gubili 18 poena, pa razbili Budućnost!

Partizan

(FOTO) LUDAČKI PREOKRET PARTIZANA! Crno-beli gubili 18 poena, pa razbili Budućnost!

Podeli vest

Košarkaši Partizana su u derbiju 21. kola regionalne ABA lige razbili Budućnost rezultatom 94:83

Crno-beli su upisali 11. pobedu u ABA ligi, kojom su samo potvrdili petu poziciju na tabeli ABA lige, ali su pokvarili planove gostima jer se Budućnost porazom u Beogradu najverovatnije oprostila od prednosti domaćeg terena u doigravanju. 

Crno-beli su katastrofalno odigrali prvo poluvreme, imali i 18 poena zaostatka (50:32), ali su se u nastavku razgoropadili i pregazili goste.

Partizan je serijom 22:6 preokrenuo rezultat za samo pet minuta i treći period dobio sa 31:15. Predvođeni neverovatnim Novicom Veličkovićem, Vonom i Sijem u poslednjoj deonici otišli su na dvocifrenu prednost koju više nisu ispuštali. Razbili su pulene Aleksandra Džikića. 

Veličković je odigrao sjajan  meč, pogodio sva četiri pokušaja za tri poena i utakmicu završio sa 28 poena uz pet asistencija, Kvami Von dodao je 17 poena i imao devet proigravanja, a Bondža Si je postigao dsbl-dabl - 14 poena i 11 skokova. Đorđe Gagić je ubacio 13 poena, koliko i Aleksandar Aranitović.

Budućnost je predvodio Nikola Ivanović sa 13 poena, 12 je postigao Kajl Gibson, dok su po 11 dodali Aleksa Ilić i Džastin Dolmen, Nemanj Gordić je ubacio devet uz šest asistencija i četiri skoka.

PARTIZAN - BUDUĆNOST 94:83 (15:24, 21:26, 31:15, 27:18)

Dvorana:"Aleksandar Nikolić". Sudije: Radović, Vojinović,  Radojković.

PARTIZAN: Von 17 (9as), Si 14 (11sk), Tadić, Aranitović 13, Marinković 6, Veličković 28 (5as), Pecarski 3, Gavrilović, Andrić, Čakarević, Gagić 13.

BUDUĆNOST:Ivanović 13, Su. Šehović 4, Dolmen 11, Se. Šehović 9, Starovlah, Gordić 9, Ilić 11, Z. Nikolić 2, Gibson 12, Popović 3, Lendri 7, D. Nikolić 2.

TOK MEČA

starsport


Četvrta četvrtina

Kraj! Pobeda Partizana 94:83.

Vodi Partizan 91:78, dva minuta do kraja, a Novica ubacuje 28 poen na utakmici. Kakva utakmica Novice Veličkovića.

Trojkaaaaa Marinkovića. Partizan razbija Budućnost - 89:73.

Opet Novica, ubacuje svoj 26 poen, vodi crno-bele na +12, potom dva dodaje Aranitović. Partizan vodi protiv Budućnosti 86:72.

Gagić preokreće opet na 74:72. Sada Veličković četvrtom trojkom vodi Partiozan na 81:72. Grme grobari u Pioniru! Do kraja utakmice pet minuta!

Gosti su bolje počele poslednjih 10 minuta igre, Ilić i Ivanović su vratili vođstvo Budućnosti, ali crno-beli su i dalje u igri, ne daju im da se odlepe. Vode gosti 72:71.

starsport

Treća četvrtina

Ali uzvraćaju odmah Novica i Von, potom Novica ubacuje trojku i Partizan vodi 67:60. Ivanović i Gordić uspeli su da smanje minus Podgoričana, ali vode crno-beli pred poslednju četvrtinu - 67:65.

Aranitović pogađa za vođstvo Partizana 59:56.Ali Ivanović postiže četiri vezana poena i izjednačeno je u Pioniru - 60:60.

Gosti su uzvratili trojkom Gordića, ali su ekspresno sa šest vezanoh poena i novom mini serijom uzvratili Von i Si i vratili Partizan u igru. Crno-beli su bili u minusu 18 poena ali su prišli na samo tri - 54:51.

Serijom 8:0, preko Sija, Vona i Veličkovića crno-beli su otvorili drugo poluvreme i smanjili minus na 50: 44.


starsport

Druga četvrtina

Nezaustavljiv je Ilić, sa šest vezanih poena donosi Podgoričanima 14 poena više 42:28. Lendi i Dolmen nastavili su da pune koš crno-belih, a Podgoričani posle prvog poluvremena vode 50:36.

Crno-beli su na minus šest nakon trojke Marinkovića i Gagića koji je ubacio za dva . Međutim, gosti uzvraćaju,  Popović poentira uz dodatno bacanje, a onda poentira i Šehodić i Budućnost vodi 35:24.

Veličković ubacuje četiri vezana poena sa linije za slobodna bacanja početkom druge deonice. Ali, Budućnost preko Ilića dolazi do prednosti od 11 poena - 26:15.

starsport

Prva četvrtina

Trojkom Pecarskog Partizan je prišao na pet poena, ali je sa druge strane Ivanović odgovorio sa četiri vezana poena i odveo Budućnost na 24:15 posle prve četvrtine.

Gagić i Si su primakli crno-bele na 12:4, ali su gosti ekspresno uzvratili preko Lendrija i raspoloženog Dolmena, pa Budućnost vodi 20:12. 

Poveo je Partizan 3:2, ali je Budućnost uzvratila sa serijom 10:0 i preokrenula na 12:3 uz pet poena Gibsona i trojku Dolmena.

- Partizan bez povređenog Gosa igra protiv Budućnost.

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dejan

pre 6 godina

Svaka cast za karkter i borbu...Canak izvlaci maksimum iz ekipe...

Nenad

pre 6 godina

Tek sad se vidi koliko nas je unazadio onaj mutavi...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija