• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.03.2018

17:41

PARTIZAN U RATU SA BINIĆEM! Vuletić: Samo smo se jednom oglasili i dobili kaznu! Pravdu ćemo tražiti na sudu!

Partizan

PARTIZAN U RATU SA BINIĆEM! Vuletić: Samo smo se jednom oglasili i dobili kaznu! Pravdu ćemo tražiti na sudu!

Podeli vest

Potpedsednik Partizana Vladimir Vuletić optužio je člana Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije Dragišu Binića, zaduženog za regularnost, da ima dvostruke aršine povodom kazni klubova i da je oduzimanje dva boda crno-belima protivustavno

- U odlukama Disciplinske komisije FSS nema ništa dobrog, ni pravilnog. Mi smo rivali Zvezdi, ali duboko smatramo da ih pozovemo kao i sve superligaše da se pozabave jer ovo zadire u žilu kucavicu srpskog fudbala. Dragiša Binić je prijavio Partizan šest puta, a nije reagovao na više izjava i saopštenja iz drugih klubova iz člana 85. Disciplinskog pravilnika FSS-a koji su bili i protiv njihovih organa i predsednika Slaviše Kokeze - rekao je Vuletić na vanrednoj konferenciji za medije na stadionu u Humskoj.

Kako je naglasio, pred Partizanom su dva pravna leka - žalba Ustavnom i Upravnom sudu, iako će poštovati propise FSS.

- Partizan će poštovati propise Fudbalskog saveza Srbije jer njihove odluke podležu žalbenom postupku. Tek ukoliko odluka bude izrečena, mi ćemo se obratiti Upravnom sudu i pokrenuti spor protiv konačnih pravnih akta. Još jedan lek imamo, a to je ustavna žalba, ali to je moguće tek po oglasavanju Upravnog suda. Možemo pokrenuti i proces ocene ustavnosti Disciplinskog pravilnika FSS-a.

Vuletić ističe da je odluka Disciplinske komisije FSS, da kazni Partizan oduzimanjem dva boda, protivustavan i protivzakonit akt.

- To je protiv slobode mišljenja i izražavanja. Nema govora o ratu saopštenja, Partizan se oglasio samo jednom i to 12. decembra prošle godine, nakon četri saopštenja iz Crvene zvezde. Pritom, Zvezda nije jedini klub, jer su i tzv. mali klubovi digli glas, a Binić se nije zbog toga bunio. Isto ponasaanje u istom slučajevima kao primet distributivne pravde nije bilo kod Binića, koji će biti predmet Disciplinske komisije, ali po tužbi fudbalskog kluba Partizan.

Upitao je kako sednica DK FSS funkcioniše jer velika većina članova nije iz Beograda, a odluke se ekpresno donose.

- Partizan je došao u neku vrstu neošajberizma. Kada iscrpimo sve pravne lekove u Srbiji, ići ćemo dalje - zaključio je Vuletić, uz konsataciju da su pojedine utakmice u Srbiji bile pod lupom UEFA zbog sumnje u nameštanje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija