• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.03.2018

18:42

(FOTO) PORAZ PARTIZANA U ZAGREBU ZA KRAJ! Oslabljeni crno-beli samo namučili Cedevitu!

Partizan

(FOTO) PORAZ PARTIZANA U ZAGREBU ZA KRAJ! Oslabljeni crno-beli samo namučili Cedevitu!

Podeli vest

Košarkaši Partizana porazom su se oprostili od ABA lige, u Zagrebu su bili nemoćni protiv Cedevite 85:75

Pružili su crno-beli dobar otpor u oslabljenom sastavu, jer nije bilo Novice Veličkovića i Najdžela Vilijamsa-Gosa, ali do pobede nisu mogli. 

Crno-beli su sezonu u regionaj ABA ligi završili na petom mestu sa po jedanaest pobeda i poraza. S druge strane, Zagrepčani moraju da se nadaju pobedi FMP protiv Budućnosti u ponedeljak u gostima, kako bi ostali na drugoj poziciji i stekli prednost domaćeg terena u polufinalnom duelu, upravo sa Podgoričanima.

Drugi polufinalni par čine trostruki uzastopni šampion Crvena zvezda i četvrtoplasirani Mornar iz Bara. 

U ekipi Partizana najraspoloženiji je bio  Von sa 20 poena, 14 je ubacio Gagić, a 10 je dodao Aranitović. Kod Cedevite, istakli su se Markota sa 15, Ukić i Musa sa po 14, i Nikols sa 13 poena.

Tokom prvog dela utakmice igralo se u serijama. Nakon slabog starta jednih i drugih, Cedevita je serijom 8:0 povela 17:7. Potom su crno-beli stigli do egala 17:17, a onda nastavili da pune koš Zagrepčana. Partizan je predvođen raspoloženim Vonom napravio seriju 21:3 koja je počela u finišu prve deonice i trajala do sredine druge četvrtine kada su poveli 31:20. Ali, Cedevita je uspela da konsoliduje redove, stegne odbranu pa je "parni valjak" posle prvog poluvremena vodio samo 39:38. 

U drugom poluvremenu košarkaši Cedevite nastavili su da forsiraju šut za tri poena i pogađali iz svih pozicija. Nikolas i Roko Leni Ukić su bili posebno raspoloženi. Cedevita je vezala četiri trojke i sredinom treće deonice došla do prve osetnije prednosti 59:54. Partizan je ipak uspeo da se vrati zahvaljujući Mihajlu Andriću i Marku Pecarskom i izjednačio na 71:71.

Međutim, završnica utakmice pripala iskusnijoj Cedeviti koja je je trojkama Filipa Krušlina i Ukića otišla na bezbednu udaljenost koju crno-beli ovog puta nisu uspeli da stignu. 

CEDEVITA - PARTIZAN 85:75 (20:21, 18:18, 25:19, 22:17)

Dvorana: "Dražen Petrović". Sudije: Hordov, Stefanović, Porobić.

CEDEVITA: Ukić 17, Perković, Džonson, Krušlin 9, Nikols 13, Slavica 4, Žganec, Musa 14, Čeri 6. Buljević, Arapić, Markota 15.

PARTIZAN: Von 20, Si 9, Tadić, Aranitović 10, Jovanović, Marinković 2, Tanasković, Tomić, Pecarski 7, Gavrilović 2, Andrić 8, Čakarević 3, Gagić 14.

TOK MEČA

Četvrta četvrtina

Kraj, pobeda Cedevite 85:75. 

Cedevita ima vođstvo 84:75, do kraja oko 70 sekundi pa je pobednik ovog meča poznat.

Neverovatno, još jedna trojka za domaćina, 14. Markota je ovog puta bio precizan. Gagić je sa druge strane pogodio za dva i smanjio zaostatak na 80:75

Sada Ukić pogađa za tri i vodi Cedevitu na 77:71, do kraja nešto više od tri minuta.  

Pecarskiii... trojka i Partizan poravnava rezultat na 71:71. Šteta, Krušlin uzvraća istom merom za 74:71. 

Dolazi Cedevita do sedam poena prendosti 67:60. Andrić je zaostatak smanjio trojkom, ali Musa pogađa za dva poena. Potom pravi nesportski faul a Andrić ubacuje sa linije za slobodnja bacanja. Cedevita ipak i dalje vodi 69:65.

aba -liga

Treća četvrtina

Serija Cedevite 8:0 i povećava prednost na 61:54.  Aranitović je doveo Partizan na minus 4 poena, ai ne staju košarkaši Cedevite i nakon treće deonice imaju vođstvo 63:58.

Dve trojke Cedevite preko Ukića i Nikolsa pa vodi domaćin 53:52. 

Crno-beli dolaze do prednosti od 46:40, koju Nikols trojkom smanjuje na 46:43.

starsport

Druga četvrtina

Povela je Cedevita 38:36, ali Partizan ipak ide na odmor sa vođstvom 39:38 trojkom Aranitovića.

Vratio je Si trojkom sedam poena više crno-belima, ali Cedevita preko Nikolsa, Musa i trojkom Ukića preokreće na 35:34. 

Sada serija domaćina 7:0 i prilazi cedevita na 31:27. Čanak traži tajm-aut.

Serija crno-belih 21:3, počela je u finišu prve deonice. 

Gagić, Aranitović i Čakarević serijom 11:0 u ovoj deonici vode Partizan na 31:20. 

starsport

Prva četvrtina

Crno-beli serijom 7:0 preko Vona i Andrića dolaze do poravnanja rezultata 17:17. Ponovo je povela Cedevita ali su crno-beli poenima raspoloženog Vona ipak imali vođstvo nakon prvih 10 minuta igre - 21:20.

Seriju domaćina od 9:0 prekinuo je Von trojkom. Ali, Ukić potom ubacuje lake poene i opet sedam poena više ima Cedevita 17:10.

Posle rezultatke klackalice na startu utakmice, Cedevita je serijom 8:0 povela protiv Partizana 14:7.

Poenima Vona i Gagića Partizan je poveo 5:3, ali je trojkom Nikols preokrenuo u korist domaćina koji vode 6:5.

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17