• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sportklub

22.03.2018

12:51

PARTIZAN TUŽIO BANKU! Mijailoviću prekipelo: Sve je urađeno protivzakonito, otkriću detalje ako...

Partizan

PARTIZAN TUŽIO BANKU! Mijailoviću prekipelo: Sve je urađeno protivzakonito, otkriću detalje ako...

Podeli vest

Košarkaški klub Partizan ponovo je pod blokadom, a predsednik kluba Ostoja Mijailović kaže da su crno-beli tužili banku koja pravi najviše problema

- Bivšim igračima i trenerima dugujemo 2.4 miliona evra, ali najveći problem Partizana, koji često izaziva blokade, je Ekspo banka. Mislim da bih mogao da napišem doktorsku disertaciju po pitanju odnosa banke i Partizana. Mogu da kažem da je gotovo sve urađeno protivzakonito. Sve što je urađeno nije ni domaćinski prema Partizanu, a u svemu tome morale su da učestvuju obe strane, neko iz banke i neko iz kluba. Tužili smo banku, podneli smo zahtev za privremenu meru jer smo dobili prvostepenu, a pre nekoliko dana potvrđena je i drugostepena presuda - rekao je za Sport klub Mijailović.

Prvi čovek Partizana kaže da će u javnost da oznese sve detalje ugovora koji je oštetio Partizan ako pomenuta bankka ponovo ne bude imala razumevanja.

 Mogu da kažem da je gotovo sve urađeno protivzakonito. Sve što je urađeno nije ni domaćinski prema Partizanu, a u svemu tome morale su da učestvuju obe strane, neko iz banke i neko iz klubaOstoja Mijailović, predsednik Partizana

- Na sudu smo razvlastili i sredstva obezbeđenja po kojima su blokirali Partizan. Drugostepeni sud je doneo odluku da smo u pravu sa našim tvrdnjama. O daljim potezima ću javnost obavestiti naknadno. Ako banka ponovo ne bude imala razumevanje, jer su nas pre nekoliko dana ponovo blokirali i skinuli sa računa oko 8 miliona dinara koje smo pripremili za plate, uskoro ću najverovatnije da sazovem konferenciju za medije i iznesem sve detalje ugovora koji je oštetio Partizan. To što su oni radili ne postoji ni u svetu ekonomije ni u svetu prava. Baviti se takvim poslom i uništavati instituciju kao što je Partizan, a pritom raditi protivzakonito, svakako nije dozvoljeno.

Mijailović je otkrio i koliko novca banka potražuje.

- Potražuju 1.360.000 evra, nedavno su nam skinuli 70.000 evra i prema njihovom proračunu dugujemo im još 1.290.000 evra. Uradio sam sudsko veštačenje koje je pokazalo da to nije tačno. Vidite, ako su ugovori sačinjeni u ne pravu oni ne mogu biti pravno održivi. I taj protokol koji je potpisan 2010. takođe ne može da bude pravno održiv ako je načinjen na ugovorima koji nemaju pravni osnov. 

Partizan je tužili banku, sudski postupak je u toku i crno-beli žele poništenje ugovora.

Mi smo kod banke sigurno u plusu, nismo u minusu. Ne možete da se zadužite 2004, 2005. godine, a onda da 2010. više dugujete nego 2004. I oni koji imaju dva završena razreda osnovne škole znaju da nešto nije u redu. Taj odnos sa bankom mnogo ugrožava rad Partizana. Ponovo smo pod blokadom. Očekujem da sud na novu menicu koju su pustili ponovo reaguje jer su osnove iste kao i za donošenje prve privremene mere koju je sud presudio u skladu sa zakonom, a drugostepeni sud potvrdio. Sa bankom ćemo se boriti i neće se situacija ovako završiti. Od dolaska u Partizan najviše enegerije sam uložio upravo da isteramo do kraja odnos sa bankom - istakao je Mijailović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubvel

pre 6 godina

Eto ko je kriv za dugove Partizana. Uprava koja je sklapala nepovoljne ugovore. U javnost sa imenima ko je sklapao nepovoljan ugovor.

Igor

pre 6 godina

Pa ko im je kriv?Koliko znam,do pre 6-7 godina su kamate na kes kredite bile oko 20-25% pa smo morali placati jer smo te kredite i uzeli.Sto bi Partizan bio izuzet iz te kombinacije?Uzeli pare al nece da vrate,cuj molim te!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija