• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.03.2018

12:06

BAZEN NA BANJICI VRAĆEN GRAĐANIMA! Opština Voždovac ga posle 25 godina ODUZELA PARTIZANU!

Partizan

BAZEN NA BANJICI VRAĆEN GRAĐANIMA! Opština Voždovac ga posle 25 godina ODUZELA PARTIZANU!

Podeli vest

Bazen sportskog centra Banjica je posle 25 godina oduzet Vaterpolo klubu Partizan i vraćen u vlasništvo opštine Voždovac

Kako kažu u saopštenju čelni ljudi opštine Voždovac, građanima je vraćen "jedini bazen koji je bio bespravno oduzet".

U saopštenju opštine Voždovac stoji:

- Sportski centar na Banjici je, posle 25 godina nezakonitog korišćenja, vraćen opštini Voždovac.

Apelacioni sud je 2016. godine potvrdio pravo korišćenja opštine Voždovac na sportskim centrom na Banjici, koji je kao državna imovina, nezakonitom odlukomIzvršnog odbora opštine Savski venac 1992. godine dat na korišćenje Vaterpolo klubu Partizan.

Posle odluke suda, opština je pokrenula postupak vraćanja i krajem prošle godine, nakon dobijenog rešenja od Grada Beograda, počela proces preuzimanja sportskog centra na Banjici od Vaterpolo kluba „Partizan", koji je upravljao centrom na osnovu nezakonite odluke uz ogromne dugove od oko 120 miliona dinara. VK Partizan nikad nije bio vlasnik bazena na Banjici. 

- Opština Voždovac je prekinula trend otimanja imovine i vratila građanima jedini bazen u gradu Beogradu koji im je bespravno bio oduzet - naglasio je predsednik opštine Aleksandar Savić.

On je istakao da je „Banjica" u veoma lošem stanju, da u centar nije ulagano decenijama , da temperatura vode i grajanje ne zadovoljavaju postavljene standarde.

- Opština je već uradila projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju, poboljšanje energetske efikasnosti i gasifikaciju celog centra. Izvršili smo i geološka ispitivanja i pronašli termalne vode koje će biti iskorišćenje za grejanje celog sprotskog centra i vode u bazenima - ukazao je predsednik opštine Savić.

Savić ističe da opština želi da podrži rad najtrofejnijeg Vaterpolo kluba Partizan i da je ponudila upravi kluba da finansira termine za treninge igrača, termine svih utakmica i termine škole vaterpola za decu. 

On veruje da će ulaganjima opštine u sportski centar na Banjici biti stvoreni bolji uslovi, ne samo za vaterpoliste VK „Partizan", već i za sve stanovnika opštine Voždovac i Beograda, od najstarijih do najmađih.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija