• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Espreso.rs

26.03.2018

12:51

PARTIZAN MOŽDA ZARADI OD SUME! Vazura: Kupićemo Zdjelara i Pantića i vratiti još neke bivše igrače!

Partizan

PARTIZAN MOŽDA ZARADI OD SUME! Vazura: Kupićemo Zdjelara i Pantića i vratiti još neke bivše igrače!

Podeli vest

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura istakao je da će klub na leto možda prodati Sejdubu Sumu i vratiti uloženi novac, a govorio je i o Ivici Ilievu, Miroslavu Đukiću, "grobarima", budućnosti kluba...

Crno-beli pre nekoliko nedeljak bili u velikoj krizi, redom su prosipali bodove, a stolica Miroslava Đukića je bila toliko klimava, da su  naslednici već viđeni na klupi srpskog šampiona.

Ipak, Đukić je "preživeo", Partizan je "proigrao" i sada se više i ne spekuliše o smeni.

- Đukić ima ugovor još godinu dana posle ove sezone. Napravio je ogroman uspeh. Prezimili smo u Evropi. Izgleda da je bio dobar potez što smo odlučili da izdržimo pritisak javnosti, da ne menjamo trenera, a i on je pokazao da sa tim može da se nosi. Jedan je od najvećih trenera u Srbiji, imamo puno poverenje u njega, posvećen je poslu. Za sada je sve u redu, mislim da nema nikakvih problema. Ima moju apsolutnu podršku, ali i podršku Ivice Ilieva, koji se najviše pita za to! Velika pohvala je što je tu decu ubacio u vatru, mnogi nisu svesni koju vrednost imaju Cucin, Đerlek, Sveta Marković - rekao je Miloš Vazura u intervjuu za Espreso.rs.

Na udaru se u jednom trenutku našao i sportski direktor Ivica Iliev, ponajviše zbog Sejdube Sume, najskuplje plaćenog igrača u istoriji srpskog fudbala, koji do sada nije opravdao ni euro od 1,6 miliona, koliko je koštao crno-bele.

- Ilive ima apsolutno puno poverenje na svim nivoima kluba. On odlično radi svoj posao. Svi vezuju neki njegov uspeh ili neuspeh za Sumu, pošto nije opravdao očekivanja. Ali, možda ćemo ga prodati na leto, pa uspeti da budemo na nekoj pozitivnoj nuli. Iliev ima mnogo uspeha sa pojačanjima - počevši od Leonarda, Evertona, Tavambe i mnogih drugih, pa preko dece iz kluba. Standardno počinju Đerlek, Cucin i Marković, tako da se ja ne bojim za budućnost Partizan - istakao je generalni direktor crno-belih.

U Humskoj već sada razmišljaju u narednoj sezoni i tome kako će tim da izgleda.

Nema previše zle krvi među navijačima

Još jedan problem za crno-bele su razmirice među navijačima, odnosno to što postoje frakcije, koje nisu u prijateljskim odnosima. Da li je rukovodstvo Partizana pokušali da pomiri zavađene strane.
- Trenutno to nije moguće niti je na nama da ih teramo. Dok se oni sami ne dogovore, mi se nećemo mešati. Mi kao uprava pričamo sa njima o koreografiji, pomoći da odu na putovanja, o takvim stvarima, ali ne i unutrašnjim podelama među njima. Mislim da će i to vrlo brzo da se reši. Nema tu previše neke zle krvi, mislim da to može da se reši - rekao je Vazura. 

- Već sada gledamo kako će izgledati prvi tim za kvalifikacije. Kupićemo Zdjelara, za Daču Pantića pregovaramo sa Čelsijem da postane opet naš igrač, pokušaćemo da vratimo neke naše igrače iz inostranstva, koji znaju šta je Partizan. Pokušaćemo da izbegnemo strance. Slično kako smo uradili i sa Zoranom Tošićem. Pomeramo te neke granice, i u svakom prelaznom roku moramo da pomeramo dalje. Naravno, na leto ćemo morati nekog da prodamo - poručio je Vazura.

Prepucavanje Partizana i Zvezde je nešto bez čega srpski fudbal gotovo da ne može da se zamisli. Upitan da li je spreman da sedne za sto sa predstavnicima suprotnog tabora, u prvom redu Zvezdanom Terzićem, odgovorio je:

- Naravno da bih seo. Nemam ništa protiv tih ljudi. Mi smo samo rivali na utakmicama. Sve oko fudbala možemo da dogovorimo. Ja se čujem sa njima. Jesmo mi prošle godine prekinuli komunikaciju, kada nisu došli na finale Kupa. Ali, ove godine su došli na derbi, dočekani su kako treba, imamo dobar odnos. Koji god problem da se desi, spremni smo da sednemo sa svima koji odlučuju o sportu u ovoj državi. Da li je to FSS, ministarstvo, Crvena zvezda, nije bitno, bitno je da se radi. Međutim, jedina bliskost Zvezde i Partizana je što su im blizu stadioni. Po svemu ostalom se razlikujemo - škola, poslovanje... Ali, kada su problemi u pitanju, spremni smo da ih prenebregnemo - zaključio je Miloš Vazura.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija