• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

02.04.2018

07:00

OTPISANI ĐUKIĆ GAZI SVE REDOM! Partizanu krenulo posle priča o smeni trenera!

Partizan

OTPISANI ĐUKIĆ GAZI SVE REDOM! Partizanu krenulo posle priča o smeni trenera!

Podeli vest

Trener Partizana Miroslav Đukić (52) pre ravno mesec dana bio je nadomak otkaza, da bi posle toga vezao pet pobeda

Đukić je posle poraza od Radničkog 3. marta (1:0) ostao na klupi samo zato što uprava nije uspela da mu pronađe adekvatnu zamenu.

Neočekivanu drugu šansu bivši trener Valensije i nekadašnji selektor Srbije iskoristio je na najbolji način - u prvenstvu je savladao Rad (3:1), Čukarički (2:0), Radnik (2:0), a u subotu i Bačku (2:1). Pored toga, u Kupu je slavio protiv Javora (2:0).

Trenutna slabost
Sve što se dešavalo pre ove serije pobeda je bila mala psihološka i rezultatska krizaLeandre Tavamba, fudbaler Partizana

Jure za Zvezdom

Đukić je posle trijumfa nad Bačkom konstatovao da je njegovoj ekipi konačno krenulo i da igra sve bolje kako se bliže odlučujuće bitke za titulu.

- Ovo su dobri momenti za nas, u seriji pobeda smo. Ekipa iz utakmice u utakmicu raste i poboljšava igru, agresivni smo i dobri u defanzivi. U Bačkoj smo osvojili važna tri boda i nastavili smo niz trijumfa, što je veoma važno. Pokušaćemo da smanjimo zaostatak za vodećom Crvenom zvezdom - poručio je Miroslav Đukić.

Pre ove serije pobeda crno-beli su u prvih pet mečeva u prolećnoj polusezoni ostvarili samo jedan trijumf, i to u Lučanima protiv Mladosti. Potom su eliminisani u Ligi Evrope od Viktorije Plzenj, jedva iščupali bod u Humskoj protiv Zemuna i doživeli pomenuti poraz u Nišu. Spominjalo se da će Đukića na klupi zameniti Vladimir Ivić, Aleksandar Stanojević, Marko Nikolić ili Ilija Stolica, ali Đukić je ostao i stabilizovao ekipu.

PARTIZAN U 2018.

PRVIH PET MEČEVA(1 pobeda, 2 remija, 2 poraza)
15. februar Partizan - Plzenj 1:1 (0:0)
18. februar Lučani - Partizan 1:2 (0:0)
22. februar Plzenj - Partizan 2:0 (0:0)
25. februar Partizan - Zemun 1:1 (0:0)
3. mart Radnički Niš - Partizan 1:0 (0:0)

PRETHODNIH PET MEČEVA
(5 pobeda)
7. mart Partizan - Rad 3:1 (1:1)
11. mart Čukarički - Partizan 0:2 (0:2)
14. mart Javor - Partizan 0:2 (0:0)
18. mart Partizan - Radnik 2:0 (0:0)
31. mart Bačka - Partizan 1:2 (0:1)

To je priznao i napadač crno-belih Ognjen Ožegović, koji je u subotu iz penala postigao vodeći gol protiv Bačke.

- Šef Miroslav Đukić nas stalno opominje da igramo mirno i da sve radimo iz te mirnoće. Da nigde ne žurimo. Govori nam da svaku utakmicu analiziramo zasebno, a nakon nje da se fokusiramo na sledeću. Znamo da je svaka ekipa motivisana kada igra protiv nas, pa nam je sada najvažniji sledeći meč s Borcem u poslednjem kolu ligaškog dela prvenstva - naglasio je Ožegović.

Psihološka kriza

Što je još bitnije za crno-bele, do pobeda dolaze mnogo lakše nego što je to bio slučaj ranije. Najbolji strelac Partizana Leandre Tavamba kaže da je kriza iza ekipe.

- Ostvarili smo petu uzastopnu pobedu i to je važno pred nastavak sezone. Drago mi je što smo posle reprezentativne pauze pokazali da ranije pobede nisu slučajne, a sve što se dešavalo pre toga je bila mala psihološka i rezultatska kriza. Idemo utakmicu po utakmicu, hrabro i u nove pobede - zaključio je Tavamba.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija