• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.04.2018

10:35

(VIDEO) "PETARDA" PARTIZANA U MREŽI BORCA! Prvenac Markovića, dva gola Ožegovića, vratio se Kosović!

Partizan

(VIDEO) "PETARDA" PARTIZANA U MREŽI BORCA! Prvenac Markovića, dva gola Ožegovića, vratio se Kosović!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana su u poslednjem kolu regularno dela Superlige pobedili Borac iz Čačka sa ubedljivih 5:0

Crno-beli su prema očekivanju opravdali ulogu favorita i lagano došli do pobede.

Dvostruki strelac za "parni valjak" bio je Ognjen Ožegović, koji je pogađao u 9, a onda je u 54. bio siguran sa bele tačke.

Prvenac u dresu Partizana postigao je talentovani štoper Svetozar Marković u 38. minutu, a mrežu Borca pogađali su još Danilo Pantić u 62. i Zoran Tošić deset minuta kasnije.

Utakmicu je osim ubedljive pobede obeležio i povratak na teren Nebojše Kosovića, koji se vratio posle teške povrede, zbog koje je bio na višemesečnoj pauzi.

Sada sledi plej-of, crno-beli su posle podele bodova u minusu šest bodova, a 14. aprila, u prvom kolu plej-ofa igra se "večiti" derbi.

PARTIZAN - BORAC 5:0 (2:0)

Strelac: Ožegović u 9. i 54, Marković u 38, Pantić u 62. i Tošić u 72. minutu.

Stadion: FK Partizan. Sudija: Majo Vujović

PARTIZAN: Jovičić, Cucin, N.R. Miletić, Marković, Urošević, Zdjelar, Pantić (od 69. Kosović), Janković, Đerlek (od 61. Tošić), Ožegović, Tavamba (od 74. Ivanović).

BORAC: Mišić, Obradović, Dupovac, Marinković, Perišić, Zoćević, Čađenović, Knežević, S. Filipović, Stamenić, Mateus (od 71. Lukić).

TOK MEČA

Drugo poluvreme:

85'. Gužva pred golom Partizana, intervenisao je Jovičić posle centaršuta, lopta je došla do Perišića, koji je šutiroa, ali u spoljni deo mreže.

74'. Poslednja izmena u Partizanu, umesto Tavambe na terenu je Ivanović.

72'. GOL! Partizan vodi 5:0, strelac je Tošić! Dugo je trajala akcija Partizana, na kraju je Tavamba bio nesebičan i proigrao Tošića, kome nije bilo teško da sa desetak metara pošalje loptu u mrežu.

69'. Povratak Nebojše Kosovića, koji se vratio na teren posle višemesečne pauze. Van terena Pantić. 

62'. GOL! Poker Partizana, strelac je Pantić. Korner je izveo Tošić, odbrana gostiju je ibila loptu, ali samo do Pantića, koji je sa 20-ak metara uhvatio volej i poslao projektil u mrežu Čačana.

61'. Umesto đerleka na terenu je Zoran Tošić, koji se oporavio od povrede.

54'. GOL! Ožegović je preuzeo odgovornost i bio siguran sa "kreča".

53'. Penal za Partizan! Perišić je srušio Cucina, a majo Vujović je odmah pokazao na belu tačku.

starsport

Prvo poluvreme:

Kraj prvog poluvremena!

38'. GOL! Partizan vodi 2:0, prvenac Svetozara Markovića u crno-belom dresu! Talentovani štoper je bio najbolji u skoku, usledio je udarac glavom, ali i katastrofalna reakcija Mišića, kojem se lopta izmigoljila iz ruku i prešla gol liniju.

28'. Još jedna dobra prilika za Partizan. Ožegović je u šesnastercu gostiju prevario svog čuvara, zavrnuo na 16 metara, tukao je Saša Zdjelar, ali je izblokiran. 

24'. Sjajna prilika za crno-bele. Tavamba je biou veoma dobroj poziciji situaciji, ali je Mišić odlično reagovao.

19'. Solo akcija talentovanog Armina Đerleka, "izlomio" je nekolicinu protivničkih igrača, šutirao sa oko 12 metara iskosa, ali tik iznad prečke.

13'. Velika šansa za Borac. Saša Filipović se "uvukao" u odbranu crno-belih, dobio je pravovremenu loptu, ali je šutirao pored gola Marka Jovičića.

9'. GOL! Partizan vodi, strelac je Ožegović! Slobodan udarac izveo je Danilo Pantić, koji je poslao oštru loptu po zemlji, a Ožegović je malo zakačio, što je bilo dovoljno da prevari golmana gostiju i zatrese mrežu.

7'. Dugo je trajala akcija Partizana, na kraju je tukao Ožegović iskosa sa 10-12 metara, ali pravo u Mišića.

5'. Partizan drži loptu u uvodnim minutima, ali za sada jalova inicijativa domaćeg tima.

Prvi put u karijeri, Marko Janković sa kapitenskom trakom Partizana oko ruke. Na terenu nema ni Saše Ilića, ni Miroslava Vulićevića, a ni Vladimira Stojkovića.

- U startnih 11 crno-belih nema beka Nemanje G. Miletića, kome preti suspenzija ako dobije žuti, pa je trener Miroslav Đukić odlučio da ga sačuva za "večiti" derbi.

- Sejduba Suma nije ni u protoklu za utakimicu, dok je Zoran Tošić na klupi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija