• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.04.2018

09:42

(VIDEO) TRI SEKUNDE, ĐORĐEVIĆ I - VEČNOST! Partizan na današnji dan postao prvak Evrope!

Partizan

(VIDEO) TRI SEKUNDE, ĐORĐEVIĆ I - VEČNOST! Partizan na današnji dan postao prvak Evrope!

Podeli vest

Navijači Partizana obožavaju današnji datum, 16. april, jer su tog dana 1992. godine crno-beli košarkaši postali prvaci Evrope

Prošao je mladi tim Partizana pravu golgotu te sezone, jer je sve do plej-ofa igrao u Fuenlabradi, umesto u Beogradu, zbog rata u Jugoslaviji.

Bez velikih očekivanja je tim tada trenera početnika Željka Obradovića otišao u Istanbul na fajnal-for, a onda je u polufinalu sa lakoćom eliminisao Milano - 82:75.

U borbi za trofej Partizan se našao sa španskim Huventudom. Završnica tog meča je ostala upisana u antologiji sporta.

Tomas Đofreza je pogodio koš crno-belih 10 sekundi pre kraja, za vođstvo Huventuda 70:69.

I onda momenti koje svaki "grobar" zna i zavezanih očiju: Slaviša Koprivica izvodi loptu ispod koša do Aleksandra Đorđevića, koji pretrčava ceo teren, dolazi do linije za tri poena i - ulazi u večnost! 

Partizan je pobedio 71:70, a taj istorijski tim iz finala činili su: Danilović 25, Đorđević 23, Stevanović 6, Nakić 5, Šilobad 4, Koprivica 4, Lončar 2, Dragutinović 2, Rebrača. U timu su te sezone još bili: Šarić, Perović, Lončar, Mihajlovski, Sinđelić. 

I trener: Željko Obradović. Koji je tada uzeo prvu od svojih devet Evroliga!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija