• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

01.05.2018

08:10

DRAGAN TODORIĆ ZA INFORMER o dugovima, Dušku Vujoševiću, Zvezdi, klađenju...

Partizan

DRAGAN TODORIĆ ZA INFORMER o dugovima, Dušku Vujoševiću, Zvezdi, klađenju...

Podeli vest

Partizan je trošio više novca nego što je imao i zato smo došli na korak od bankrota, kaže u intervjuu za Informer funkcioner crno-belih Dragan Todorić

On je istakao da je klub funkcionisao dok su državne firme davale novac, a kad je to prestalo, počeli su finansijski problemi.

Todorić je u Humsku došao kao igrač davne 1972. godine, a posle završetka košarkaške karijere nastavio je da radi u klubu. On je u Partizanu bio u vreme najvećih uspeha, ali i kada je klub došao na korak od gašenja zbog besparice.

Kako je Partizan došao u situaciju da bude pred bankrotom?

Vujoševiću želim da živi još 100 godina

Informer

Bivši trener Partizana Duško Vujošević vas krivi što je morao da napusti klub. Šta imate da kažete na to?

- Ja Vujoševiću želim sve najbolje i neka bude živ i zdrav još sto godina. To je sve što imam da kažem o njemu.
Ipak, navijači su uz njega, a vama su pre nekoliko meseci prvi put u karijeri vikali "Tošo, odlazi". Kako ste se osećali tad?

- Zabolelo me je kada su mi navijači skandirali da odem, a ceo sam život u Partizanu. Mada napadi na mene traju već duže vreme sa raznih strana, pa se to prenelo i na jedan deo navijača. Zato sam se i sklonio sa klupe nekoliko dana posle toga. To mi je možda bio i najteži trenutak u karijeri.

- Razlozi za finansijske probleme Partizana su veoma prosti. Mi smo godinama trošili više nego što smo zarađivali. Davali smo košarkašima ugovore koje nismo mogli da ispoštujemo i zato smo izgubili poverenje kod igrača i menadžera. Ovo je praktično državni klub, pa nam je ranije uvek neko pomagao, razne državne firme. To je tako funkcionisalo do 2000. godine. Posle toga sve se promenilo.

Da li je osim države još neko pomagao klubu?

- Vlade Divac i Predrag Danilović su dosta svog novca davali u klub i to nam je bilo dovoljno da budemo na nuli ili slabijem minusu, uz prodaju igrača. Samo što to nije trajalo doveka. Od 2011. godine ušli smo u velike dugove. Nismo više imali novca, a ponašali smo kao što smo navikli. S druge strane, nismo više prodavali ni igrače, pa nismo imali nikakvu zaradu. Takođe, došlo je i do problema sa javnim preduzećima, pošto u jednom trenutku i komunikacija sa državnim vrhom nije bila kako treba.

Koji je trenutak obeležio propast Partizana?

- Za mene je to utakmica sa Cedevitom u Areni 2014. i trojka Nolana Smita u poslednjoj sekundi. Poraz na toj utakmici nas je doveo u veoma težak položaj. Da smo slavili u tom meču, možda bismo imali šansu da se izvučemo. To je nešto što pokušavam da zaboravim.

Posle svih problema koje su crno-beli imali, da li je klub promenio način poslovanja?

- U poslednje dve godine poslujemo racionalnije. Zato i nemamo dobre rezultate, jer nismo u mogućnosti da mnogo plaćamo igrače. Sadašnja uprava na čelu sa predsednikom Ostojom Mijailovićem vodi računa o svemu i moram istaći da je veoma ambiciozna. Mnogo je stvari urađeno od njegovog dolaska i verujem da Partizan očekuju bolji dan.

Divac umalo da ode u Zvezdu zbog mene

Public

Malo je poznato da ste vi bili jedan od ljudi koji su 1986. godine doveli Vlada Divca u Partizan iz kraljevačke Sloge. Doduše, malo je nedostajalo da upropastite taj transfer...

- Dobio sam zadatak da pokupim Divca na aerodromu i dovedem ga u klub. On je bio negde sa juniorskom reprezentacijom. Zakasnio sam, i kad sam stigao, vidim ga da se grli i ljubi sa ljudima iz Zvezde. Morao sam da se sakrijem iza stuba da me ne vide, bio sam zaprepašćen. To je za mene tad bila katastrofa, ali sam na kraju ipak uspeo da ga dovedem u klub.
Postoji li neki igrač sa kojim ste dogovorili saradnju, a da je on posle toga prešao u tabor večitog rivala?
- Imali smo pregovore sa Milenkom Topićem i čak smo se sve bili dogovorili. Dali smo mu i neku kaparu i mi smo bili ubeđeni da je to - to. Stavio je potpis na predugovor, ali se onda uključila i Zvezda u priču i on je ipak završio kod njih.

Godinama ste u Partizanu. Koliko je bilo teško nositi se sa svim promenama i problemima koji su se desili poslednjih godina?

- Nije bilo lako ostati sve ove godine u klubu, svašta se dešavalo. Zdravlje mi je stradalo. Ali to je put koji sam izabrao i mislim da sam ovaj posao uspešno radio, iako možda neki ne misle tako. Uvek sam se trudio da radim najbolje za klub.

Tokom prošlih godina Zvezda i Partizan su imali veoma loše odnose, kakva je sad situacija?

- Mi nemamo nikakav problem sa Zvezdom. Naprotiv, moram da kažem da imamo nikad bolje odnose sa crveno-belima.

Posle trijumfa u Kupu Koraća, možete li da osvojite i domaće prvenstvo?

- Prve mečeve nismo odigrali najbolje, ali nadam se da ćemo podići formu. Da li će to biti dovoljno da budemo prvaci, to već ne znam. Verujem da će i Zvezda biti veoma motivisana, posebno jer nisu osvojili ni ABA ligu ni Kup. Smatram da su oni i dalje u prednosti.

Poznato je da ste veliki kladioničar, koliko ste uspešni?

- Meni je kladionica samo hobi. Volim da slobodno vreme provedem uz televizor i tikete. To mi jedna od jeftinijih zabava. Nikada nisam igrao da bih zaradio, već iz čiste zabave. Ne boli me glava ako mi padne tiket. Mada, jednom sam zamalo dobio oko 100.000 dinara, ali mi je pao tiket zbog Liverpula.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije
Politika

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije

Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Sandra Božić čestitala je danas svim pripadnicima Vojske Srbije 23. april, Dan Vojske Srbije, ističući da Srbija temeljno razvija svoju vojsku kako bi bila sposobna da odgovori na sve izazove.

23.04.2024

12:46

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija