• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

08.06.2018

10:34

BINIĆ KAŽNJEN, VULETIĆ LIKUJE: Nije škola magare!

Partizan

BINIĆ KAŽNJEN, VULETIĆ LIKUJE: Nije škola magare!

Podeli vest

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije novčano je kaznila Dragišu Binića, zbog čega je potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić doveo u pitanje njegov kredibilitet kao člana Izvršnog odbora FSS-a zaduženog za regularnost

- Sila prava nadjačala je pravo sile, pa tako ova osuda Dragiše Binića od strane Disciplinske komisije postavlja pitanje da li isti čovek, sada prvostepeno osuđen, može da obavlja istu funkciju – osobe zadužene za regularnost takmičenja? - navodi se u pisanoj izjavi Vuletića dostavljenoj medijima.

Binić je kažnjen sa 150.000 dinara zbog prekršaja iz člana 85, a u vezi sa članom 39 Disciplinskog pravilnika FSS-a, zbog neprimerenih izjava u sredstvima javnog informisanja.

Vuletić je podneo prijavu protiv Binića zbog izjava u kojim je "vređao, klevetao i širio neistine" o predsedniku Partizana Miloradu Vučeliću.

- U svetu lažnih diploma, upitnih doktorata, kada u struci govore najmanje stručni, a o regularnosti oni sa više krivičnih prijava, snaga pravno izgovorene reči još uvek, istina retko i teško, ume da dopre do nosilaca pravničkih funkcija. Justicija, boginja pravde, prikazana sa povezom preko očiju i mačem, da bi bila slepa za pritiske i uticaje, a dosledna da bi, kako Rimljani rekoše, suum cuique tribuere - svakom njegovo pravo po zasluzi dala, najzad ima razlog za zadovoljstvo. Ovo je, ujedno, i dobronamerni apel čelnicima FSS da se na odgovorna a posebno pravnička mesta u našoj krovnoj kući fudbala postavljaju ljudi od struke, skrupula i digniteta, jer se na taj način najbolje štite i čuvaju institucije. Nije uzalud naš narod odavno rekao: "nije škola magare" - dodao je Vladimir Vuletić. 

Dragiša Binić ima pravo žalbe.

On je u izjavi datoj medijima zbog koje je kažnjen naveo, između ostalog, da Vučelić nije dorastao funkciji koju obavlja, da je slučajno tu i da ga je neko na tu funkciju postavio.
Takođe je rekao da Vučelić zamajava narod i da su njegove izjave kao predsednika kluba povod za izazivanje tuča navijača na ulicama. 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija