• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.06.2018

19:31

PREMINUO JOSIP PIRMAJER, član "Partizanovih beba", u 75. godini!

Partizan

PREMINUO JOSIP PIRMAJER, član "Partizanovih beba", u 75. godini!

Podeli vest

Bivši fudbaler Partizana i Vojvodine, Josip Pirmajer preminuo je u nedelju u Srbobranu u 75. godini

Josip Pirmajer je bio jedan od članova generacije Fudbalskog kluba Partizan koja je 1966. godine izgubila čuveno finale Kupa evropskih šampiona protiv madridskog Reala rezultatom 1:2.

Rođen je 14. februara 1944. godine u Trbovlju u Sloveniji. Pored Vojvodine i Partizana, igrao je i za RFK Novi Sad i Olimpik Nim u Francuskoj. Za reprezentaciju SFR Jugoslavije nastupio je četiri puta.

Pirmajer je došao u tim Partizana u drugoj polovini fudbalske sezone 1963/64 i veoma brzo se ustalio u startnu postavu. On je u Partizanu igrao na poziciji levog krila, a sa crno-belima je osvojio titulu prvaka Jugoslavije u sezoni 1964/65. U pohodu Partizana na Kup evropskih šampiona 1966. godine odigrao je svih devet utakmica, a postigao je i pogodak protiv Verdera iz Bremena.

Posle čuvene briselske noći i poraza u finalu od Real Madrida, Pirmajer je bio jedan od retkih fudbalera koji je ostao u Partizanu. On je za beogadski klub odigrao ukupno 261 utakmicu i postigao 89 golova.

Nakon završetka igračke karijere, Pirmajer se bavio trenerskim poslom. Ono što je zanimljivo u vezi sa njegovom karijerom jeste da nikada nije dobio ni žuti niti crveni karton.

Sahrana Josipa Pirmajera biće održana u sredu, 27. juna, u Srbobranu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sima

pre 5 godina

Hvala za ono što je pružio sportu i fudbalu. Neka mu je laka zemlja i neka počiva u miru.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija