• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mozzartsport

04.07.2018

13:29

ĐUKIĆ SKENIRAO PARTIZAN: Novi napadači oduševili trenera, Sumi fali gol, Enake i Valijente ulaze u formu...

Partizan

ĐUKIĆ SKENIRAO PARTIZAN: Novi napadači oduševili trenera, Sumi fali gol, Enake i Valijente ulaze u formu...

Podeli vest

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić odlučio je da promeni taktiku pred početak nove sezone, ali i da da udarne igle iz prethodne sezone, preseli na klupu

Crno-beli će, ako je suditi prema pripremnim mečevima igrati u formaciji 4-4-2. Prošle sezone je to najčešće bila formacija 4-2-3-1, ali kako to nije funkcionisalo na najbolji mogući način, trener vicešampiona se odlučio za promenu.

Međutim, to nije jedina promena u ekipi Partizana. Prošle sezone standardni Leandre Tavamba i Ognjen Ožegović preseljeni su na klupu, a prvi izbor u napadu su Rikardo Gomeš i Nemanja Nikolić.

- Gomeš je sposoban igrač, dobro napada u prostor, lako ostaje na lopti kad protivnik pritisne. Nedostajao mu je koji gol, ali i to će doći. Biće igrač koji će praviti razliku. On odmah vidi gol. Šutira iz svih pozicija. Konkretan je. Može da bude pravo otkrovenje. I Nikolić je kvalitetan, zna da stane s loptom, kreće se između linija, napada odlično centaršuteve. Daje nam dosta alternativa - opisao je Đukić šta očekuje od novih špiceva.

Ekipa je dobra, takmičarska, poseduje i agresiju i kvalitet, a vidim da možemo još bolje, da ima materijala da bude još više takmičarskaMiroslav Đukić, trener Partizana

Osim njih dvojice, Partizan je u dosadašnjem toku prelaznog roka anagažovao još desnog beka Gabrijela Enakea i štopera Marka Valijentea, a na kontrolnom susretu sa Zarjom sva četvorica su prvi put zaigrala zajedno.

- Vidi se odmah da je Enake bek ofanzivnog karaktera, dosta će nam doneti kad fizički bude spreman. Valijenteove osnovne karakteristike su dobar izlazak iz poslednje linije i dobra postavka. Inteligentan je igrač, ali još nije spreman. I sa njim i sa Gabrijelom sam zadovoljan, polako ulaze u formu i stiču kondiciju - ocenio je novajlije iz defanzivne linije trener Partizana.

Sejduba Suma je ponovo dobio priliku i po svemu sudeći će ponovo biti u startnoj postavi na početku sezone.

- Suma je odigrao odlično. Pravi razliku, radi za ekipu, to je najbitnije. Nedostaje mu da akcije završava golom. Vidi se kod njega velika želja da nam pomogne. Zadovoljan sam šta nam daje, jedino nije imao sreće da koji put zatrese mrežu - poručio je Đukić, koji je smetnuo s uma da je najskuplji fudbaler u istoriji srpskog fudbala zatresao mrežu protiv Honveda. 

Đukića je obradovala vest da će Danilo Pantić i naredne sezone nositi crno-beli dres.

- Pantić pokazuje kvalitet u poslednjoj fazi napada. Igrač koji može mnogo da pomogne. Može i da uđe unutra, ume da razigra ekipu, poseduje dobar šut. Odigrao je vrhunsku sezonu, nadamo se da će ove biti još bolji - poručio je strateg crno-belih.

Niko nema zagarantovano mesto u prvih 11

Trener Partizana se dotakao i igračkog kadra.
- Problem je što imamo više od 30 igrača, potrebno je da smanjimo kadar. Pojedinci će pronalaziti klubove, neki su svesni da ovde neće imati mesta i da moraju da traže drugu sredinu, kako im ne bi prošla godina, a da ne sede ni na klupi. Nije bitno koji su to fudbaleri. Ima i onih koji će se prodati. Bitno je da su svi svesni kako neće lako izboriti mesto u prvih 11, zato su svi dobro radili kako bi ubedili trenera da im je mesto u ekipi. Tim pritiskom teraju jedni druge na boljitak - poručio je šef stručnog štaba Partizana.

Još jedan igrač je zaslužio pohvale trenera, a od uprave će biti nagrađen profesionalnim ugovorom. Reč je o Zlatanu Šehoviću, tinejdžeru na poziciji levog beka.

- Momak hoće, želi, može, a mi smo mu samo otvorili put. Pokazao je veliki kvalitet, energiju i sposobnost. Ne samo da je dobro branio, već se i kvalitetno prirodavao napadu, uputio nekoliko izvrsnih centaršuteva, što je bitno, jer Partizan gaji ofanzivan fudbal. Pogotovo što sad imamo Rikarda i Nikolića, koji odlično napadaju bočne lopte. Nadam se da će nam to doneti dosta golova - podvukao je trener srpskog vicešampiona, prenosi Mozzartsport.

Naveo je Đukić naveo da su igrači dobili tri slobodna dana po povratku za Beograd, a da će se 7. jula na terenima "Zemunela" ekipi priključiti golman Vladimir Stojković koji je imao predah usled učešća Srbije na Mundijalu.

- Zadovoljan sam pripremnim periodom. Momci su odlično radili. Vidim da iz dana u dan igramo bolje, sve smo kvalitetnija ekipa, takmičarski dobro stojimo. Sad ulazimo u završnicu, gde bi forma trebalo da bude na vrhuncu za takmičenje u Ligi Evrope. Ekipa je dobra, takmičarska, poseduje i agresiju i kvalitet, a vidim da možemo još bolje, da ima materijala da bude još više takmičarska. Partizan ima svoj stil, to je najbitnije, bez obzira ko igra. Agresivni smo, čvrsti i tvrdi, a hoćemo da imamo loptu i ne dozvoljavamo protivniku da igra - zaključio je Đukić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija