• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: infomer

28.07.2018

14:14

NE ZNAMO DA SE ZAVRŠIO II SVETSKI RAT I DA JE TITO UMRO! Đukić o indijancima, zvižducima, pritisku...

Partizan

NE ZNAMO DA SE ZAVRŠIO II SVETSKI RAT I DA JE TITO UMRO! Đukić o indijancima, zvižducima, pritisku...

Podeli vest

Trener Partizana Miroslav Ðukić, pred duel sa Dinamom (nedelja, 19.00, Arena 2) iz Vranja u 2. kolu Superlige, kaže da na njega ne utiču zvižduci sa tribina i da samo radi svoj posao

Ja se bavim mojim poslom, na mene to ne utiče. Bavim se svojom ekipom, da bude mirna i staložena. Moramo da se izborimo sa time, sigurno da negativno utiče na igrače, ali ja sam im rekao šta je njihov zadatak i oni su to odradili. Pokušaćemo da napravimo dobar ambijent na naredne dve utakmice. Problem je što ovde svi misle da smo pametniji i bolji od drugih, ali nismo, treba da se spustimo na zemlju. Teško je igrati protiv zatvorene ekipe, svi se muče protiv takvih ekipa ali ovde svi misle da je to lako - rekao je Ðukić.

Realnost, normalnost, skromnost i – rad. Pa da se vratimo u normalne okvire. Nismo bolji ni od koga. Nismo pametniji ni od kogaMiroslav Đukić, trener Partizana

Prema Đukićevom mišljenju Srbi ponekad imaju nerealna očekivanja, a treba da se otrezne i spuste na zemlju.

- Svi se muče protiv zatvorenih protivnika, samo u Srbiji mislimo da je to lako. Ako nismo čuli za Trakai onda su to indijanci sa peruškama. A nisu, ozbiljna su ekipa. Mi živimo u nekim drugim vremenima, za Švajcarce mislimo da su Sajdžije, pa oni dođu i pobede nas. Treba da se otreznimo, da budemo malo skromniji, radniji. Ovde je velika mana kad ste skromni, a mi treba da se spustimo na zemlju, pa iz te skromnosti da popravimo prvo sebe, pa tek onda da probamo i komšije. Te priče o 3:0, 5:0... To su neistine! Svaki dan to pričam igračima.

OK, neke se utakmice nameste, otvoriš golom na vreme i bude lako, ali šta da kažemo za Atalantu i Sarajevo? Atalanta da dva gola, Sarajevo se vrati na 2:2. Da Partizan sada igra tako bila bi državna nesreće, jer tobože treba da nekom daš pet komada, a to Sarajevo daje dva komada ekipi koja ima ozbiljan evropski budžet - kazao je Đukić.

Potom je usledila plastična komparacija.

- Mi ovde živimo u onom filmu, Anderground (Underground Emira Kusturice). Ne znamo da se završio Drugi svetski rat, ne znamo da je umro Tito. Nismo se aktuelizovali. Realnost, normalnost, skromnost i – rad. Pa da se vratimo u normalne okvire. Nismo bolji ni od koga. Nismo pametniji ni od koga.

Marković je mlad, Suma mora brže
Prokomentarisao je Miroslav Đukić igru Svetozara Markovića i Sejdube Sume.
- Kod Markovića su normalne oscilacije, mlad je igrač, kada imate ambijent koji nije adekvatan sigurno da dolazi do nervoze. On će morati da se nosi sa tim, ja mogu da ga rasteretim, ali on i svi drugi moraju sami da se izbore sa tim. Svi imaju puno poverenje od nas. Suma je sklon potezu više, mora da shvati da treba da igra brže - kazao je šef struke crno-belih.

Kaže da mu je najbitnije da u ekipi bude mir, da igrači samo na fudbal misle.

- Ekipa mora da ima mirnoću. Pljuje se trener – nije problem. Pretpostavljao sam da će tako da bude. Ali svako od igrača treba da se posveti samo razmišljanju o tome šta treba da uradi za ekipu, da o drugome ne razmišlja. Ako im budu vikali i da su čuda od igrača – ne treba da misle da su stvarno čuda, jer će na sledećoj utakmici da im zvižde.

Đukić napominje da je ogroman pritisak posle lošeg starta, ali da će učiti sve da se izdignu iznad situacije i pobede na gostovanju

- Posle loseg starta protiv Radnika idemo ponovo u Surdulicu da se vratimo na pravi kolosek. Pritisak je uvek ogroman, moramo da idemo na pobedu. Na nama je da ga savladamo. Treba se radovati svakoj pobedi nije lako nikog pobediti, za mene je pozitivna stvar i mislim da će nam dati samopouzdanje pred Dinamo -  kazao je Ðukić.

Kada je reč o utakmici sa Dinamom rekao je da sve zavisi od crno-belih.

Dolazi u pravo vreme, mislim da će se zatvoriti. Moraćemo da igramo brže i jednostavnije.Imamo dosta dobrih igrača da možemo da rotiramo. Bitno je da uđemo dobro u tu utakamicu. Partizan je favorit, sve zavisi od nas, a to je veoma bitno. Oni su tvrda, kompaktna ekipa, pa i Crvena zvezda se dosta mučila dok ih nije otvorila, a nije bilo lako kao što govori rezultat -  dodao je trener crno-belih.

O kadrovskoj situaciji rekao je da su i dalje povređeni Nemanja Nikolić i Zoran Tošić, a Milan Smiljanić još nije licenciran.

Ðukić je uveren da će ove sezone Partizan biti jači.

- Mislim da je ove godine Partizan kadrovski jači bitno je da izbegnemo povrede. Da igrate na tri fronta bitno je da imate veliki broj igrača -  kazao je Ðukić.

Fudbaleri Partizan u nedelju od 19 sati igraju u Surdulici protiv Dinama iz Vranja u 2. kolu Superlige Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija