• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.08.2018

11:00

(VIDEO) PARTIZAN PREŽIVEO LITVANSKI BOJ! Crno-beli teškom mukom do 3. kola!

Partizan

(VIDEO) PARTIZAN PREŽIVEO LITVANSKI BOJ! Crno-beli teškom mukom do 3. kola!

Podeli vest

Fudbaleri Partizna plasirali su se u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope pošto su u revanšu sa Trakaijem odigrali 1:1

Posle beogradskih 1:0 prošlog četvrtka, remi u Litvaniji je Partizanu bio dovoljan za prolaz dalje.

Novo mučenje Partizana i još jednom loša igra pulena Miroslava Đukića, ali crno-beli su na kraju "porodili" prolaz dalje.

Nije bilo lako u Litvaniji, posebno kada je Trakai u devetom minutu došao do vođstva golom Evgenija Osipova.

Smušena i bezidejna igra crno-belih, koji gotovo da nisu imali priliku sve do nadoknade prvog dela igre.

Tada je najpre Zdjelar odlično šutirao, golman Trakaija je izbacio loptu u korner, koji je izveo Janković, a štoper Miletić je zatresao mrežu protivnika.

Početak drugog dela igre doneo je nove nevolje za srpskog vicešampiona. Sejduba Suma je dobio crveni karton, odnosno drugi žuti, pa su crno-beli od 53. minuta igrali sa igračem manje.

Ipak, uspeli su fudbaleri Partizana da odbiju sve napade Trakaija i izbore prolaz u 3. rundu. Tamo ih čeka bolji iz Nordsjeland, koji je sa dve minimalne pobede eliminisao AIK.

TRAKAI - PARTIZAN 1:1 (1:1)

Strelac: Osipov u 9. - Nemanja R. Miletić u 45+2. minutu.

Stadion: LFF. Sudija: Štefan Klosner (Švajcarska).

TRAKAI: Švedskauskas - Traore, Osipov, Januševskis, Šilenas - Borovskij, Jeriomenko, Biljaletdinov - Marazas, Čižas, Kazlauskas. 

PARTIZAN: Stojković - Enake, N. R. Miletić, Valijente, N. G. Miletić - Zdjelar, Kosović - Janković (od 89. Ivanović), Pantić (od 74. Đerlek), Suma - Gomeš (od 81. Ožegović).

TOK MEČA

Drugo poluvreme:

89'. Poslednja izmena u Partizanu, umesto Jankovića na terenu je Ivanović.

81'. To je bilo poslednje što smo videli od Gomeša na ovoj utakmici. Umesto njega na terenu je Ožegović.

80'. Žuti karton je dobio Rikardo Gomeš zbog pokušaja da simulira penal.

74'. Prva izmena u Partizanu, umesto Danila Pantića na terenu je Armin Đerlek.

69'. Ponovo pauza za predah.

68'. Greše igrači Trakaija na svojoj polovini, Gomeš je imao trojicu igrača ispred sebe, jednog je prevario driblingom, ali je potom izblokiran.

60'. Marazas je tukao sa 20-ak metara, ali je lopta otišla daleko od gola. Stojković se ljuti na saigrače što su dozvolili protivniku da šutira.

55'. Zamalo 2:1 za Partizan! Odličan udarac Jankovića, ali je Švedskauskas sjajno odbranio.

53'. Crveni karton za Sumu! Tačnije drugi žuti. Izgubio je Gvinejac loptu na sredini terena, a potom u želji da je oduzme, oštro je startovao, sa dve noge i dobio drugi žuti karton!

51'. Prva prilika u nastavku, loša reakcija odbrane Trakaija, ali Gomeš to nije iskoristio. Šutirao je slabo i pravo u golmana domaćeg tima.

Prvo poluvreme:

45+2'. GOL! Partizan je izjednačio, strelac je Nemanja R. Miletić. Janković je izveo korner, štoper Partizana je bio na drugoj stativi, štirao i lopta se od prečku odbila u mrežu.

45+2'. Projektil Zdjelara sa ivice kaznenog prostora, lopta je išla pod prečku, ali je Švedskauskas izbacio u korner.

45+1'. Oduzeo je Suma protivniku na 30 metara od gola, dodao do Pantića, ali je ovaj loše šutirao sa ivice kaznenog prostora.

Prvo poluvreme je produženo za dva minuta!

42'. Evo konačno opasnije akcije Partizana, Enake je probio po desnoj strani, Gomeš je bio u petercu, ali samo gol aut.

40'. "Umrtvili" su fudbaleri Trakaija utakmicu, sporo se igra, a kada se na sve to nadoveže smušenost crno-belih... 

31'. Dobra prilika Litvanaca, Marazas je "promešao" odbranu Partizana, ali je onda loše šutirao sa 16 metara.

27': Pokušao je štoper Miletić posle kornera, ali je lopta posle njegovog udarca sa ivice kaznenog prostora otišla preko gola.

Tajm-aut u Litvaniji. Sudija je prekinuo igru kako bi se igrači dva tima osvežili jer je temperatura veoma visoka.

23'. Greška Valijentea, kojem je pobegla lopta pa je napravio prekršaj i dobio žuti karton.

15'. Posle slobodnog udarca je Zdjelar na drugoj stativi vratio loptu u srce kaznenog prostora odakle je Gomeš šutirao glavom, ali samo u golmana Trakaija.

13'. Šutirao je Miletić iskosa sa desetak metara, ali je Švedskauskas skrenuo loptu u korner, posle kojeg nije bilo opasnosti po gol domaćeg tima.

12'. Prodor jankovića koji je pao i pokušao da iznudi penal, ali je sudija samo odmahnuo rukom.

9'. Gol! Trakai vodi 1:0 golom Evgenija Osipova! Biljaletdinov je izveo korner, Januševiks je šutirao glavom, Stojković odbranio, ali Osipov je bio sam, sačekao odbitak i samo ćušnuo loptu u gol. 

5'. Partizan je izveo prvi korner na utakmici, ali umalo da domaćin zapreti iz kontre. Enake je pogrešio, ali je Stojković pratio akciju i reagovao na vreme.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija