• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.08.2018

19:16

(FOTO) MIRKOVIĆ ZNA GDE ŠKRIPI: Ekipa je u grču, zapala je u apatiju, moramo da poradimo na psihološkom planu!

Partizan

(FOTO) MIRKOVIĆ ZNA GDE ŠKRIPI: Ekipa je u grču, zapala je u apatiju, moramo da poradimo na psihološkom planu!

Podeli vest

Novi šef stručnog štaba Partizana Zoran Bata Mirković, promovisan je u SC Partizan - Teleoptik. Potpisao je ugovor na dve godine

Posle meča u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope Posle nedovoljno dobrih rezultata u domaćem takmičenju, kao i u kvalifikacijama za Ligu Evrope smenjen je dosadašnji trener Miroslav Đukić koji se pozdravio sa prvotimcima Partizana i zaposlenima na SC Partizan-Teleoptik pożelevši im plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Zoran Mirković četvrti put je u Partizanu. Dva puta kao igrač: od 1993. do 1996. godine, pa od 2004. do 2006. godine, potom kao potpredsednik kluba od 2008. do 2009. godine, i sada kao trener.

Informer

Mirković je na zvaničnoj promociji u Partizanu, poručio da nema straha i da će mu prvi zadatak biti da razmrda ekipu, probudi je i pomakne iz apatije, grča.

- Poziv je usledio iznenada. Poslednje dve i po godine radio sam u crnogorskoj reprezentaciji i sada se praktično četvrti put vraćam u Partizan. Vrlo dobro znam šta su zahtevi Partizana, koje su mi obaveze, vrlo dobro znam šta navijači od nas očekuju -  rekao je Mirković na predstavljanju u Sportskom centru Teleoptik.

On je s crno-belima potpisao dvogodišnji ugovor.

- Ne dolazim u idealnom momentu, ali sve se da popraviti. Ekipa je zapala u jednu vrstu apatije i trebalo bi vrlo brzo da radimo. Vreme nam baš i nije saveznik, u narednih mesec dana, ako prodjemo Dance, igraćemo 10 utakmica. Nemamo vremena za neke velike promene nemamo, ali za rad, za detalje imamo. Ekipa treba da se podigne, ekipa je u grču i smatram da je to prvi zadatak - da se poradi na psihološkom planu - rekao je Mirković.

Informer

Na pitanje da li je utisak o tome da je ekipa u grču stekao samo na osnovu gledanja utakmica Partizana ili ima neke "insajderske informacije", odgovorio je:

- Da, imam informacije, pričali smo o svim problemima, igračkom kadru, svlačionici.

Mirković će na klupi Partizana debitovati četvrtak protiv Nordsjelanda u kvalifikacijama za Ligu Evropa. Novinare je zanimalo da li se plaši debija protiv Danaca.

- Nema straha kod mene, to mi je posao. Neke stvari u životu ne možete da birate, menjate, ali možete da utičete na njih. Nemam problem sa strahom - rekao je Mirković.

Upitan šta igrači mogu da očekuju od njega, Mirković je rekao: 

- Pakleni rad, disciplina i energija.

Novi trener pričao je i promene koje očekuju ekipu. 

- Ekipa je u krizi, ekipa je u grču, nema igrača koji bi preuzeo odgovornost. Nismo kompaktni, nismo pokretljivi, igramo dosta sporo i to su stvari koje treba da se promene. Ali, prva stvar je psiha - rekao je Mirković.

Informer

On je istakao da ekipa poseduje kvalitet i dodao da je s upravom razgovarao o eventualnim pojačanjima, ali nije želeo da govori o detaljima.

Mirković je u prethodnom periodu sarađivao s bivšim trenerom Partizana Ljubišom Tumbakovićem.

- Tumba je moj veliki prijatelj, bio mi je i fudbalski i trenerski mentor i životni... Kad se pojavila ova priča podržao me je u razmišljanjima da treba da prihvatim taj izazov. Meni je žao što smo završili saradnju - rekao je Mirković.

Sa Zoranom Mirkovićem će raditi Gordan Petrić, Žarko Lazetić, Strahinja Pandurović, Nemanja Jovčić, Miša Filipović.

Informer

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao je da mu je veliko zadovoljstvo što kao novog trenera može da predstavi "čoveka za kojeg je navijao kao dete".

- Vrlo brzo smo se dogovorili, pre nekoliki dana smo krenuli u realizaciju ove priče. O njemu sam se poslednjih godinu-dve dana intenzivno obaveštavao sa svih strana, bio sam dovoljno upoznat s onim što on može da nam pruži - rekao je Iliev.

- Klub ovim želi da pokaže je da pravimo novi Partizan. Imamo želju da stvaramo, da rastemo i da ovo bude projekat na duži šeriod. Bata ima ime, reputaciju, harizmu i znanje da to iznese -  istakao je Iliev.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
PERICA

pre 5 godina

Objasni im prvo da igraju za Partizan,da je cast igrati za Partizan,da se nikoga ne plaše i da sve respektuju.KAKO GOD BILO NIŠTA VIŠE NE MOŽEŠ POKVARITI JER SU TO SVE USPELI DJUKIĆ I ILIJEV,DOTERALI SU PARTIZAN DO DNA PO SVIM PITANJIMA.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija