• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

08.08.2018

13:56

PARTIZAN UME SA SKANDINAVCIMA! Crno-beli se uzdaju u tradiciju pred meč u Danskoj

Partizan

PARTIZAN UME SA SKANDINAVCIMA! Crno-beli se uzdaju u tradiciju pred meč u Danskoj

Podeli vest

Partizan prolazi danski Nordsjeland, ako je verovati tradiciji! Crno-beli su u 73 godine dugoj istoriji pet puta igrali u evrokupovima sa klubovima iz Skandinavije i svaki put su prolazili dalje

Vicešampion Srbije u četvrtak (19.45, Sport klub 1) igra prvi meč 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Nordsjelanda u Farumu. To će mu biti prvi okršaj s nekim danskim klubom u zvaničnim mečevima. Ipak, Partizan je pokazao da ume sa ekipama iz tog podneblja.

Prvi put crno-beli su igrali protiv Skandinavaca 1983, kada su izbacili norveški Viking u 1. kolu Kupa evropskih šampiona (5:1, 0:0). Potom su usledili mečevi sa Šveđanima 2002. i 2003, prvo protiv Hamarbija, a onda i sa Jurgordenom. Hamarbi je eliminisan ukupnim rezultatom 5:1, a svi se sećaju drame protiv Jurgordena i prolaska zbog pravila o golovima u gostima. U Beogradu je bilo 1:1, a u revanšu 2:2.

Zanimljivo je da je legendarni kapiten Saša Ilić dao čak tri gola Skandinavcima. Hamarbiju je dao četvrti gol, dok je protiv Jurgordena bio najzaslužniji za prolazak dalje. On za Informer poručuje da očekuje nastavak niza protiv Skandinavaca.

- Taj podatak treba da bude podsticaj i motiv za ovu generaciju. Ako pogledamo to vreme i ovo sada, mnogo se fudbal promenio. To se videlo na prošlom Mundijalu. Mi moramo da igramo našu igru, da budemo pravi na terenu. Samo tako možemo da nastavimo niz uspeha - rekao je Ilić.

Svežija sećanja su na mečeve sa finskim Helsinkijem 2010, koji su razbili sa 3:0 i 2:1 u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, u sezoni kada su poslednji put igrali grupnu fazu ovog takmičenja. Poslednji meč sa Skandinavcima crno-beli su odigrali 2012. protiv Tromza. Prvo su izgubili na gostovanju 3:2, a potom u Beogradu slavili 1:0 i izborili grupnu fazu Lige Evrope.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija