• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

20.08.2018

21:32

PARTIZAN PROTIV BEŠIKTAŠA ZA 4,4 MILIONA EVRA! Crno-beli mogu lepo da popune kasu ako prođu Turke

Partizan

PARTIZAN PROTIV BEŠIKTAŠA ZA 4,4 MILIONA EVRA! Crno-beli mogu lepo da popune kasu ako prođu Turke

Podeli vest

Fudbaleri Partizana će protiv Bešiktaša igrati za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope, slavu i zaradu od 4,4 miliona evra

Ukoliko crno-beli eliminišu Turke i uđu u grupnu fazu takmičenja, dobiće od Evropske fudbalske unije nagradu od 2,9 miliona eva i bonus od 1,5 miliona!

Prvi meč Partizana i Bešiktaša biće odigran u četvrtak (20.30) u Humskoj, dok je revanš sedam dana kasnije u Istanbulu. Crno-beli su do sada u Ligi Evrope inkasirali 780.000 evra, koje su dobili nakon što su eliminisali Rudar iz Pljevalja (240.000 evra), litvanski Trakai (260.000 evra) i danski Nordsjeland (280.000 evra).

Ljubav je motiv

Osnovni bonus za ulazak u grupnu fazu Ligu Evrope je pomenutih 2,92 miliona evra. Pored toga, od ove sezone svi klubovi koji dođu do te faze takmičenja podeliće 84 miliona evra iz fonda UEFA. Taj novac deli se na osnovu rezultata u evropskim kupovima u poslednjih deset godina. Sistem je takav da bi najslabije rangiranom od 48 učesnika Lige Evrope pripalo 71.430 evra, a svakom narednom još toliko (142.860, 214.290, 285.720...).

PARTIZAN U EVROPI
ŠTA JE DOSAD ZARADIOEliminacija Rudara             240.000 evra
Eliminacija Trakaija            260.000 evra
Eliminacija Nordsjelanda    280.000 evra
ŠTA MOŽE DA ZARADIUlazak u grupnu fazu       2.920.000 evra
UEFA nagradni fond do   1.500.000 evra 
UKUPNO:                        5.200.000 evra

Crno-beli bi u slučaju plasmana u grupnu fazu bili u trećem šeširu na žrebu, a rangirani iznad 30. mesta, što bi im donelo oko 1,5 miliona evra. Ipak, do ostvarenja tog cilja vicešampion Srbije prvo treba da napravi iznenađenje i da izbaci favorizovani Bešiktaš.

Prema rečima veziste Nebojše Kosovića, on i saigrači neće imati samo finansijski motiv za prolazak dalje.

- Ono što motiviše svakog igrača je pre svega ljubav prema klubu, grbu i navijačima. To je osnovni pokretač svega. Nije nam prvi put da igramo u Ligi Evrope. Svesni smo značaja tog takmičenja i za nas igrače, ali i za funkcionisanje kluba. Žreb nam nije bio naklonjen, izvukli smo ime kakvo je Bešiktaš, ali ni u jednom trenutku nećemo pognuti glavu. Daćemo sve od sebe i pre svega igrati fudbal - poručuje Kosović za naš list.

Ova generacija fudbalera Partizana imaće priliku da ponovo poveže dve sezone zaredom u grupnoj fazi evropskih takmičenja. Crno-belima je to pošlo za rukom u sezonama 2014/15. i 2015/16. Pre toga su od 2008. do 2010. dva puta zaredom igrali u Ligi Evrope i jednom u Ligi šampiona.

Astronomski budžet

Partizanu u prilog ide i činjenica da je više uspeha u Evropi imao kad je prvu utakmicu igrao u Humskoj, a revanš u gostima. Mladi štoper Svetozar Marković uzda se u tu tradiciju.

- Znamo da je Partizan nekoliko puta ulazio u grupne faze evropskih takmičenja posle revanša u gostima. Najsvežiji primeri su Nefči i Videoton. Protiv Bešiktaša čeka nas vrlo težak meč s ekipom koja ima svetska imena u postavi i astronomski budžet. Dobro nam je došlo da preskočimo utakmicu u prvenstvu jer ćemo protiv Bešiktaša ostaviti poslednji atom snage - kaže Marković za naš list.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija