• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Zorić

25.08.2018

20:25

PARTIZAN MOŽE DO ČUDA U ISTANBULU! Srpski stručnjaci veruju da će crno-beli ući u LE!

Partizan

PARTIZAN MOŽE DO ČUDA U ISTANBULU! Srpski stručnjaci veruju da će crno-beli ući u LE!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana mogu da sruše Bešiktaš u revanšu i plasiraju se u grupnu fazu Lige Evrope, poručuju proslavljeni srpski stručnjaci

Nekadašnji igrači i treneri crno-belih Radomir Antić, Bora Milutinović i Ljubiša Tumbaković složni su u oceni da srpski vicešampion posle prikazane igre i remija u Beogradu (1:1) ima realne šanse da u četvrtak napravi čudo u Istanbulu.

Izabranici Zorana Bate Mirkovića poveli su protiv turskog tima u 14. minutu preko Rikarda Gomeša, koji je odlično reagovao glavom na centaršut Gorana Zakarića.

Optimista
Bešiktaš je dobro organizovana ekipa, ali Partizan ima solidne šanse da prođe dalje
Bora Milutinović

Međutim, samo 60 sekundi kasnije crno-beli su pokleknuli, napravili početničke greške u odbrani, pa je Tolgaj Arslan savladao Vladimira Stojkovića. Imao je Partizan još nekoliko dobrih prilika u nastavku, mogao je i do pobede, ali će konačna odluka ipak pasti na "Vodafon areni".

Nema predaje

Naš proslavljeni trener Radomir Antić smatra da srpski tim ima za čim da žali posle duela u Humskoj.

- Imao je Partizan priliku da pobedi, zaslužio je to. Vodila ga je želja za boljim rezultatom i ima za čim da žali, ali nikako ne treba da se preda. Ovaj remi nas tera da budemo pozitivni u revanšu, jer nam 0:0 ne odgovara. Gol u Istanbulu mora da bude prioritet - jasan je Antić.

Bivši selektor Srbije nije bio oduševljen izdanjem Turaka, jer su pokazali da imaju i mana.

- Videlo se da su pali u drugom poluvremenu, imaju igrače koji su u godinama. Izmene koje je Guneš napravio povlačenjem sa terena Kvarežme i Pepea pokazuju da oni nisu u najboljoj formi kad je fizički aspekt u pitanju. Ovo su dueli sa velikim zahtevima. Protivnik je solidan tim, dobro organizovan, ali nije nepobediv - naglašava Antić.

I iskusni Bora Milutinović veruje da crno-beli mogu do grupne faze Lige Evrope.

Mogu još bolje
Crno-beli su imali periode kad su bili opasniji od turskog tima, zato verujem da će biti još bolji u revanšuLjubiša Tumbaković

- Nadam se da će u Istanbulu biti drugačije. Bešiktaš ima kvalitetne igrače, dobro organizovan tim, ali Partizan ima solidne šanse da prođe dalje - optimista je Milutinović.

Danak neiskustvu

S druge strane, Ljubiši Tumbakoviću se nije svidelo što je srpski vicešampion primio gol odmah posle vođstva i ističe da tako nešto ne sme da se ponavlja.

- Kad date gol i u istom minutu ga primite, to je pokazatelj neiskustva. Trebalo je da se meč uvede u mirniju atmosferu, čuvanjem lopte, pa tek onda da se napravi agresija. Ipak, Zoran Mirković je odlično pripremio tim, sve je prilagodio mogućnostima i kvalitetima igrača. Najbitnije je da Partizan nije izgubio, ima aktivan rezultat pred revanš - kaže Tumbaković.

Najtrofejniji trener u istoriji crno-belih očekuje da Partizan prikaže još bolju igru u Istanbulu i da se bez straha suprotstavi favorizovanim Turcima.

- Partizan je pokazao koliko može. Igrao je protiv ekipe znatno većeg budžeta, sa iskusnim igračima, koji imaju mnogo ovakvih utakmica u nogama. Crno-beli su imali dobre periode, kad su bili opasniji. Zato verujem da momci mogu više i bolje u revanšu - zaključuje Tumbaković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ljuba

pre 5 godina

navijam za Patizan ali sa ovakvom odbranom sansa ne postoji i zato kec na Besiktas

Perke

pre 5 godina

I ja mislim da nemmo sanse.na momente izgledamo kao neka vaserska ekipa.nije doveden ni jedan ozbiljan igrac.zvezda prodaje igrace za silne milione,a ovi nasi nemaju pojma.vec sad su vise duzni nego zvezda.nemogu nikoga da prodaju.poklanjaju talente ,najbolji igraci ne mogu da se prodaju za vise 1,5mil.djuric jeste bio lopov ali je za ove sadasnje bio car.djuric je sedam puta zaredom bio prvi,a ovi ce sada deset puta da budu drugi ili treci

Zoran

pre 5 godina

Odbrana Partizana je nivo beogradske zone. Da se ne zaludjujemo. Turci ce nam dati 2-3 komada da se ne oznoje.

plava cigra

pre 5 godina

Sta vi iz rupcage radite na nasim vestima a prodajete se ali jevtino da ste ko bojagi grobari?

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija