• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Gligorić

31.08.2018

13:48

KO NAPUŠTA PARTIZAN? Vazura najavio transfer: Preživećemo, mirni smo do prelaznog roka!

Partizan

KO NAPUŠTA PARTIZAN? Vazura najavio transfer: Preživećemo, mirni smo do prelaznog roka!

Podeli vest

Miloš Vazura, generalni direktor Partizana, kaže da je eliminacija iz Lige Evrope težak udarac, ali ističe da crno-beli neće imati finansijskih problema i da će "izgurati" sezonu

- Nadali smo se da možemo da prođemo, iako ste svi, na osnovu organizacije utakmice, mogli da se uverite koliko je Bešiktaš veliki klub. Znam i da im je budžet blizu 100.000.000 evra. A organizacija? Otkako sam u Partizanu, igrali smo samnogim velikim ekipama, između ostalih Atletik Bilbaom, međutim, Baski nisu ni upola ovako dobr organizovani - kazao je Miloš Vazura.

Crno-beli su u Beogradu odigrali 1:1, ali su pali u Istanbulu pred mnogo jačim rivalom.

- Nažalost, nismo preneli dobru atmosferu i dobru igru iz beogradskog meča, primetno su nedostajali Marko Janković i Nebojša Kosović, ali Bešiktaš na svom terenu deluje daleko bolje. Ima i neverovatne navijače. Nikad u životu nisam doživeo ovakvu podršku publike kakvu uživa turski tim. Želim mu sve najbolje u Ligi Evrope.

Ne veruje da će ovo uticati na samopouzdanje u nastavku sezone.

Mirković ima podršku

Zoran Mirković ima apsolutnu podršku čelnika kluba.
- Ima apsolutnu podršku da pravi mlad tim, imamo Đerleka, Markovića, Šehovića, Cucina, povratnika Pantića, pa Marka Jankovića… Okrećemo se deci kluba, da stanemo na noge. 

- Ko voli Partizan imao je razloga za sreću posle prve utakmice u Humskoj. Svi smo mislili da možemo da napravimo čudo. Mogla je ovo da bude istorijska utamica, mogli smo bolje da igramo, primili smo jeftine golove. Mora da se radi na greškama. Derbi je za nas, sada, utakmica sezone. Moramo da pobedimo.

Crno-beli će neigranje u Ligi Evrope osetiti i finansijski, ali direktor Partizana kaže da nema krize. 

- Ovo je težak udarac za Partizan. Onog dana kad smo dobili Bešiktaš, znali smo da šanse za prolaz nisu velike, ali smo verovali. Nismo imali sreće u žrebu, već tad smo počeli da pravimo finansijski plan šta će desiti ukoliko ostanemo bez Lige Evrope. Plan postoji. Nećemo ući u krizu. Pre početka sezone rekli smo da nam je prioritet prvenstvo, od nedelje svim snagama moramo da pobeđujemo sve do kraja.

Najavio je Vazura i transfer, ali nije želeo da kaže koji igrač je pred odlaskom.    

- Ima pregovora za igrače koji su na transfer listi, a ostavljamo prostor da nekog prodamo unapred. Zaradili smo 1.100.000 evra ovog leta od UEFA, neka sredstva su obezbeđena, videćemo čime ćemo da se vodimo. Možemo, kao što smo Milenkovića prodali u martu, a otišao u junu, opet nešto slično da uradimo. Zasad neće biti većih finansijskih problema. Nećemo nikoga sad prodavati. Imamo obezbeđene finansije do prelaznog roka. Ako bude dobra cifra, mislim da ćemo imati transfer, dobili smo ponudu za jednog igrača, ali neću da pričam dok se posao ne završi.

Direktor  crno-belih kaže da "parni valjak" nije dalako od cifre koja je potrebna za funkcionisanje kluba tokom sezone.

Stojković ostaje u Partizanu!

Što s tiče Vladimira Stojkovića, navijači ne bi trebalo da brinu.
Nemamo nikakvu ponudu. Ostaje u Partizanu.

- Nismo daleko, jer kad počinje sezona projektujemo budžet tako šta može da se desi ako igramo Ligu šampiona, šta kad smo u Ligi Evrope, a šta kad ne igramo nijednog od tih takmičenja. Budžet će biti manji kad su premije u pitanju. Sigurno će funkcionisanje biti teže. Mi smo, ipak, veliki klub. Iz problema ćemo izaći, jer nije ni prvi, ni poslednji put da se u njemu nalazimo. Pre dve godine smo ispali u prvom kolu, a sad smo nešto i zaradili.  

Ne kaju se crno-beli što možda ranije nisu okončali saradnju sa Miroslavom Đukićem.  

- Promenili smo ga u dobrog trenutku. Ništa nije bilo izgubljeno, a rokada se desilla u situaciji kad smo mogli da dovedemo novog trenera, onog kog smo hteli

Na konstataciju da su Zvezdini igrači slavili plasman u Ligu šampiona, vređajući Partizan i njegove navijače, Vazura je rekao:

- Nisam video. Na gluposti ne reagujem. Što se tiče Partizana, želimo im svu sreću, čestitamo na ulasku u Ligu šampiona. A, to je njihov ponašanje, njihov način. Ništa novo nisam očekivao. Imali smo i na derbiju jednu situaciju. Oni se prepoznaju po tome. A iz Partizana mogu samo da dobiju čestitke i želje da što dalje doguraju u Ligi šampiona. Mi smo malo drugačiji klub. Razlikujemo se od njih. I od rukovodstva, naravno. Zvanično ćemo im čestitati - poručio je direktor crno-belih.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ivan

pre 5 godina

Najbolje bi bilo da odete svi, ali sobzirom da sam Zvezdaš ostanite jer sve dok budete ovakvi nemate nikakve šanse protiv Zvezde. Možemo da postavimo treći tim i da vam održimo lekciju. Ivice samo ovako nastavi. U Slovačkoj je još "kapitalaca" pa možeš da trošiš pare

nenad

pre 5 godina

Nasto si ti spao Ivice da te delije mole da ostanes jer dok ti budes nabavljao igrace oni ce biti prvi.Neznam da li si ista shvatio ali razmisli o njihovim porukama

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17