• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.09.2018

17:13

ZVEZDA 3 - PARTIZAN 0! Bata Mirković o finišu prelaznog roka "večitih" rivala!

Partizan

ZVEZDA 3 - PARTIZAN 0! Bata Mirković o finišu prelaznog roka "večitih" rivala!

Podeli vest

Trener Partizana Zoran Mirković priznao je na konferenciji za novinare pred utakmicu protiv Bačke, da je realnost da Crvena zvezda ima trostruko jaču ekipu i da je procena da Partizan sa postojećim kadrom igra sa imperativom pobede na svakom narednom meču, jer više nema "kredita" u prvenstvu, zbog zaostatka već na startu Superlige

Crno-beli u nedelju od 21 dočekuju ekipu Bačke, a ovaj meč dolazi posle eliminacije Partizana iz Evrope.

- Ostala su nam samo dva takmičenja, ispali smo iz Evrope. Rekao sam i pred meč protiv Mačve da više nemamo kredita što se tiče domaće lige. U zaostatku smo za vrhom tabele i svaku utakmicu moramo da igramo na pobedu. Utakmica dolazi posle poraza i ispadanja od Bešiktaša, sigurno da neće biti lako, to će nam biti dodatni pritisak - rekao je trener Partizana i potom pohvalio rivala.

- Bačka je dobra i organizovana ekipa i sigurno nećemo imati lak zadatak. Gledali smo u pripremi meča utakmicu Bačke sa Vojvodinom i oni uopšte nisu bili podređeni u tom meču i ja uopšte ne mislim da će igrati bunker. To je ekipa koja je odlično izbalansirana i koja ima odlične defanzivce - poručio je trener Partizana.

On je dodao da neće biti lako spremiti ekipu posle poraza u Istanbulu.

- Sigurno da je prva utakmica posle eliminacije najteža u tom smislu. Kratak je period od četvrtka do nedelje. Ekipa je fizički ispražnjena, kao i emotivno. Imali smo trening oporavka juče, pa jedan deo ekipa nije bio sa nama, video sam ih samo "na blic". Kako god da se osećaju, moraće do utakmice da poboljšaju svoje stanje i fizički i moralno - naglasio je trener Partizana, koji je najavio izmene u sastavu, ali i da će manje rotirati.

- Izmena će biti, zbog broja stranaca, možemo da nastupimo samo sa četvoricom, tako da već zbog toga dvojice neće biti, inače ovo drugo ću gledati da manje rotiram. Marko Janković je van stroja, Šćekić ima ozbiljnu posekotinu i videćemo da li će biti u kombinaciji za sastav - poručio je Mirković.

Jedan od novinara je predočio Mirkoviću konstataciju Miroslava Đukića od prošle sezone, kada je istakao da je ključ Zvezdine titule bio širi roster. A crveno-beli su poslednjeg dana prelazno roka doveli Marka Marina, Ričmonda Boaćija i Gorana Čaušića.

- Sve ste rekli sami. U ovom momentu, sve to što je bilo pre nekog određenog perioda sada je multiplicirano. To je tako, to je realnost, mi imamo naš kadar. Naša procena je da do decembra idemo sa ovim kadrom i videćemo kako će biti - rekao je tener Partizana.

On se osvnuo i na odlazak Ognjena Ožegovića, koji je poslat na pozajmicu u Arsenal iz Tule, a klub iz Humske nije doveo zamenu.

- Naša procena je bila takva da nam je Ožegović bio treća opcija na špicu i da bi do decembra dobijao malo prostora i shodno tome smo doneli takvu odluku. Nije se imalo vremena za neke ozbiljnije priče. Bukvalno je bilo minut do 12. U takvoj situaciji sam više za opciju ne uzimati, nego uzimati - istakao je Mirković.

Takođe, on je pričao i o obavezi kluba da prodaje igrače, posebno mlade.

- Imamo jednu grupu interesantnih mladih igrača i to bi trebalo da bude pravac za budućnost. Opet, imamo i taj usud da se borimo sa ekonomskim stvarima i kada dođe takva situacija gleda se interes kluba, neka sredstva moraju da se obezbede. Mora se naći balans i u tome - svestan je Mirković, koji je na kraju pozvao navijače da podrže ekipu.

- Publici je uvek otvoren poziv. Mi igramo u 21.00 u nedelju, mi ćemo sigurno biti tamo - zaključio je Zoran Mirković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija